maritbet girişmaritbet
Barbie’nin Rüya Evi, gelecek ay Berlin'de açılacak!

Barbie’nin Rüya Evi, gelecek ay Berlin'de açılacak!

Barbie bebeğin “Rüya Evi” gelecek ay konuklarına kapılarını açacak. Bu pembe dünyanın mesajına karşı çıkan aktivistler ise, kadınların aşağılandığı söylüyor

Dünyanın en ünlü oyuncak bebeği Barbie'nin “Rüya Evi” gelecek ay Berlin'de açılacak.

Almanya'nın başkentinde kurulacak pembe Barbie evini ziyaret edenler, top kek şeklindeki mutfakta vakit geçirirken, karaoke sahnesinde şarkı söyleyebilecek, Barbie'nin elbise odasını gezme, elbiselerini deneme imkânına sahip olacak; ayrıca Barbie'nin arkadaşları, ailesi ve beslediği hayvanlarıyla birlikte interaktif oyunlara katılabilecek.


“Kadının tek işi güzel olmak”

Ancak Barbie Dreamhouse Experience isimli eğlence amaçlı kurulması tasarlanan bu ev daha açılmadan büyük tepki topladı. Konsepte karşı çıkanlar, bu anlayışın, “kadınları küçük düşürdüğünü ve tek tipleştirdiğini” söyleyerek karşı çıktı. Barbie Rüya Evi'nin açılması halinde büyük protesto gösterilerinin olacağı konusunda uyaran Almanya Sol Partili aktivist Franziska Sedlak, “Barbie, kadınların sahip olmadığı yapay bir güzellik taşıyor. Aynı zamanda kadınların tek işi güzel olmak, yüksek topuklu ayakkabı giymekmiş gibi gösteriliyor. Her zaman fırında taze bir kek bulunduran kadın izlenimiyle aşırı gerici bir tavır resmediyor” dedi.

Sedlak, “Barbie Dreamhouse ise kadınların ezilmesinin en bariz belirtisi” diye ekledi. Bu eğlence evine karşı çıkan göstericiler ayrıca Barbie aracılığıyla kadınların kariyer olarak, ya model ya da pop şarkıcısı olmak gibi sadece iki seçeneği varmış gibi gösterildiğini söyledi. Bu arada bir grup Barbie Dreamhouse karşıtı, Facebook'ta Occupy Barbie Dreamhouse (Barbie Rüya Evi'ni işgal et) isimli bir kampanya başlattı.

“Amaç sadece eğlenmek”

Barbie Dreamhouse'un yöneticisi Christopher Rahofer, “Amacımız insanları eğitmekten çok eğlendirmek. Bundan dolayı protestolar kesinlikle gereksiz” dedi.

Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barbie’nin Rüya Evi, gelecek ay Berlin'de açılacak!
  • 03.04.2013 10:30

Barbie’nin Rüya Evi, gelecek ay Berlin'de açılacak!

Barbie bebeğin “Rüya Evi” gelecek ay konuklarına kapılarını açacak. Bu pembe dün ...