maritbet girişmaritbet
12 kelepir Yunan adası satışa çıktı! İşte fiyatlar!

12 kelepir Yunan adası satışa çıktı! İşte fiyatlar!

Krizdeki Yunanistan tek tek adalarını satmaya başladı. Türk emlakçılar fiyatları 'kelepir' buldu

Sitedeki ilanlarda, çoğunluğu imara ve turizme açık olan adalardan 6'sının fiyatının, alıcının talebine göre belirleneceği, pazarlığa tabi olduğu belirtiliyor. Adaların fiyatı 1.5 milyon eurodan başlıyor, 15 milyon euroya kadar ulaşıyor. Yunanistan'a en yakın merkezlerden olan Marmaris'teki emlakçılar, Yunan adalarınınfiyatlarının kelepir olduğunu söyledi.

YAPILAŞMAYA AÇIK
Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş, "Marmaris'te 2 satılık ada var. Biri 11 dönüm ve 16 milyon euro. Diğeri de 20 dönüm ve 17 milyon euro. Üstelik Türk adaları yapılaşmaya kapalıyken Yunan adalarının çoğu ise hem yapılaşmaya hem de turizme açık. Dolayısıyla, söz konusufiyatlar düşük değil kelepir" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz ise, özellikle içerisinde lüks bir otel ve golf sahasının bulunduğu 494 dönümlük Küçük Amargos adasının 6 milyon 100 bin euroluk fiyatına şaşırdığını söyledi. Emlakçılar birçok Türk yatırımcının adalarla ilgilendiğini belirtti.

YASAK KALKTI
YUNANİSTAN
, 2 Haziran'da sınır bölgelerinde yabancıların gayrimenkul almasının önündeki engellerin kaldırıldığını duyurmuştu. Yunanistan parlamentosunda oylanan yasa değişikliğiyle; sınır bölgelerinde gayrimenkul satın almak isteyenlerin Yunan Savunma Bakanlığı'ndan izin alma zorunluluğu kalkmış
oldu.

FİYATIBELLİ OLANLAR
St.Athanasios: 2.5 dönüm; 1.5 milyon euro
Küçük Amargos: 494 dönüm; 6 milyon 100 bin euro
St.Thomas: 300 dönüm; 15 milyon euro
Nafsika: 235 dönüm; 6 milyon 900 bin euro
Kardiotissa: 280 dönüm; 6.5 milyon euro

PAZARLIKLA SATILANLAR
Taragonisi: 90 dönümlük adanın fiyatı belli değil.
İyon Denizi'nde 3 isimsiz ada: 170, 49.4 ve 58.3 dönümlük 3 ada ayrı ayrı satışa çıkarıldı. En yüksek fiyatı verenler adalara sahip olacak.
St.John's: 750 dönüm olan adanın fiyatını alıcıların talepleri belirleyecek.
Vouvalos: 31.63 dönümlük Vouvalos'un fiyatında da alıcıların vereceği teklifler belirleyici olacak.

Kaynak: TAKVİM

  • Etiketler:

Yorum Yaz