maritbet girişmaritbet
Yeni Şehir’e talep artınca Bahçetepe İstanbul yok satıyor!

Yeni Şehir’e talep artınca Bahçetepe İstanbul yok satıyor!

Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı gibi projelere ev sahipliği yapan Yeni Şehir bölgesinin ilk projesi olan Bahçetepe İstanbul’daki daire ve mağazalar yok satıyor. Projede 212 mağaza tükenirken, 1474 dairenin ise çok azı kaldı

İstanbul'un en yeni konut bölgelerinden biri olan Kayaşehir'deki Bahçetepe İstanbul ve ticari bölümlerden oluşan Giriş Kayaşehir projesini Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçiren Makro Yapı ve Akyapı, bu projelere beklentilerin çok daha üzerinde bir ilgiyle karşılaştı.

Makro & Akyapı Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Avrupa yakasında ‘Yeni Şehir' olarak planlanan bölgenin ilk projesi olarak nitelendirdiği Bahçetepe'nin Kayaşehir'in girişinde yer alması nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi.

Bahçetepe projesinin özellikle Başakşehir'de oturanlar tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Uyan, projedeki dairelerin yüzde 63'ünün Başakşehir'de oturanlar tarafından alındığını ifade etti.

Son yıllarda ekonomide yaşanan istikrar ve milli gelir artışıyla birlikte Başakşehir'de oturanların daha nitelikli proje arayışına girdiğini vurgulayan Uyan, “Başakşehir'de oturanların gelirleri de önemli oranda arttı. Bu kişiler bölgeyi de sevdikleri için daha nitelikli bir yer arayışına girdi. Hemen yakında inşa ettiğimiz Bahçetepe de bu nedenle büyük ilgi gördü” dedi.

Bölge hızla gelişiyor

Ercan Uyan, Kayaşehir bölgesinin çok hızlı bir gelişim gösterdiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Başakşehir 1996 yılında planlanmaya başladı ve ancak yıllar geçtikten sonra bu hale geldi. Oysa Kayaşehir çok daha hızlı gelişiyor. Kayaşehir'deki master planlar yapıldı. 1.5 ile 2 emsal verildi. Düşük yapılaşma var. Eğitim ve sağlık alanları ayrıldı. Altyapı ve ulaşım için yatırımlar yapılıyor. Metro buraya kadar geldi. Hafif raylı sistemle Kayaşehir'den geçecek. Bölgedeki gelişimi gören yatırımcılar da talep gösteriyor. Fiyatlar da artıyor. 2100 lira olan metrekare fiyatımız 3600 liraya kadar çıktı.”

Oturumcular aldı

Ercan Uyan, Bahçetepe İstanbul projesinin 2 etaptan oluştuğunu belirterek, ilk bölümün tamamen aile yaşantısına göre tasarlandığını vurguladı. Bu alanda muhafazakar aile yapısına uygun olarak büyük daireler planladıklarını kaydeden Uyan, bu dairelerin yüzde 80'inin oturumcular tarafından satın alındığını söyledi.
Ercan Uyan, henüz satışa çıkarmadıkları 2 kulenin ise 580 daireden oluştuğunu belirterek, bu kulelerin ise daha küçük dairelerden oluşacağını dile getirdi.

Mağazalar tükendi

Ercan Uyan, Giriş Kayaşehir'in cadde konseptindeki 212 mağazadan oluştuğunu anlatarak, Kayaşehir'in girişinde yer alan bu dükkanların tamamını sattıklarını açıkladı.

Mağazaların metrekaresinin 8 bin 500 liradan alıcı bulduğunu ifade eden Uyan, “Kentin merkezi yerlerinde bile bu fiyattan satışlar olmuyor. Elimizde mağaza kalmadı. Araç ve yaya trafiğine uygun tasarım yaptık ve doğru projelendirmeyle iyi satış yaptık” dedi.

Uyan, 1474 dairelik Bahçetepe İstanbul projesinde çok az sayıda konut kaldığını belirterek, “Konutlarımız da çok yoğun ilgi gördü. Elimizde sadece 50-60 konut kaldı” dedi.

Yeni Basın Ekspres yolu

Bahçetepe İstanbul'un merkezi konumuyla da öne çıktığını ifade ede Ercan Uyan, “Proje 9 ihtisas hastanesinin bulunduğu Sağlık Kent'in yanı başına kuruluyor. Bahçetepe İstanbul, 3. Köprü yoluna 1 kilometre, TEM'e ise 1.8 kilometre mesafede yer alıyor. Burası yeni Basın Ekspres Yolu gibi olacak” diye konuştu.

‘Mutfaktan hiç çıkmadık'

Projenin ortaklarından Akyapı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Mahmut Asmalı da, daha önce birçok proje hayata geçirdiklerini ve önemli bir deneyim kazandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Daireleri çok işlevsel yaptık. Kat bahçesi koymadık. Brüt-net metrekare arasındaki farkı düşük tuttuk. İç dekorasyonları iyi yaptık. Tüm dolapları ve asma tavanları veriyoruz. Tüm malzemeleri en iyisinden kullanıyoruz. İnşaatı da hızla ilerlettik. 2012 Ekim'de temel attık ve şu anda kabanın yüzde 70'ine geldik. Erken teslim bile yapabiliriz. Maliyetlerimizi düşük tuttuk. Kuleler, vinçler, kalıplar ve iş makineleri kendimize ait. Bunu da fiyatlara yansıtınca büyük talep topladık. Kısacası mutfaktan çıkmadık.”

YAVUZ KARAMAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...