maritbet girişmaritbet
YDA Grup, Park Avenue için düğmeye bastı

YDA Grup, Park Avenue için düğmeye bastı

YDA Grup, Ankara’nın en büyük projelerinden biri olan Park Avenue’ye başlıyor. Yenimahalle’deki proje 2 bin konuttan oluşacak.

İnşaat, havacılık, sağlık, madencilik, tarım, sigorta ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren YDA Grup, Başkent'te 2 bin konutluk yeni bir projeye başlıyor. Aynı zamanda iyi bir kentsel dönüşüm örneği olan proje kapsamında YDA Grup, arsadaki hak sahipleri için 1400 konutun inşaatını tamamlayarak, sahiplerine teslim etti.

Grup, hak sahiplerinin konutlarını verdikten sonra kendisine kalan arsada 2 bin konutluk yapmak için inşaata başladı. YDA Grup Proje Sorumlusu Veysel Arslan, Park Avenue adındaki projenin Ankara'daki en büyük karma proje olacağını belirterek, kendilerine ayrılan arsada inşaata başlamadan önce kentsel dönüşüm kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri tüm taahhütleri yerine getirdiklerini söyledi. Projenin, Ankara'nın önemli lokasyonlarından biri olan Yenimahalle'de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bağlantı yollarının kesişme noktasında yapıldığını anlatan Arslan, proje kapsamında 2 bin konutun yanı sıra cadde mağazaları yapacaklarını kaydetti. Veysel Arslan, bu kapsamda yaklaşık 50 tane mağaza yapacaklarını vurgulayarak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

40 katlı gökdelenler…

“Projeyi gecekonduları yıktığımız alanda yapıyoruz. Burası şehrin merkezinde kalan bir bölgeydi. 2 etap yapacağımız Park Avenue'nün toplamda 90 dönümü yeşil alandan oluşacak. 40 katlı kuleleriyle şehrin merkezindeki en yüksek binaları yapacağız. 18 bloktan oluşacak projede yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, kreş, hobi merkezi, açık hava sineması, hobi bahçeleri, doğal yaşam alanları bulunacak. Genelde büyük daireler planlıyoruz. 3+1 dairelerin fiyatları 400 bin lira seviyesinde olacak. Projede 24 ayda inşaatı tamamlamayı planlıyoruz. ”

Park Avenue projesinin ortasından Ankara'nın yeni bulvarının geçtiğini ve bu anlamda kurgulanan mağazalarla birlikte yeni bir caddenin oluşacağını ifade eden Arslan, “400 metrelik yola cephemiz olacak. Bu yolun iki tarafına mağazaları koyacağız. Burası yeni buluşma yeri haline gelecek.

Buradan şehrin her yerine kolayca ulaşmak mümkün. Proje 2 metro istasyonunun ortasında yer alıyor. Burası 5 yıl içinde Ankara'nın en çok değerlenen bölgelerinden biri olacak” dedi.

Satışlara başlayacak

Veysel Arslan, projenin şimdiden yoğun ilgi gördüğünü ve toplu almak isteyenlerin olduğunu ifade ederek, “Orta sınıfın alabileceği daireler yapıyoruz. Ama hakimler ve emniyet mensupları gibi çeşitli meslek gruplarından toplu alım talepleri geliyor. Kısa süre içinde de lansman yapmayı ve resmi satışlara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Nevbahar'da son etaba geldi

Vedat Arslan, Park Avenue'ye çok yakın bölgede yaptıkları Newbahar projesinin son etabını satışa sunduklarını belirterek, toplam 5 etap 1244 daireden oluşan projenin son etabında ise 220 konutun bulunduğunu söyledi. Arslan, 2024 dairelik 4 etabın inşaatını ve satışını tamamladıklarının altını çizerek, “Son etabın adını Newbahçe koyduk. Çok üst düzeyde insanlar projeye ilgi gösterdi ve burada oturuyorlar. Kiralık daire bile bulmak zor” dedi.

Hedefinde 20 bin konut

Veysel Arslan, YDA Grup olarak Ankara'da 20 bin konut yapma hedefinde olduklarını belirterek, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Nevbahar'da 1244 konut yaptıklarını, Park Avenue'nün hak sahipleri için de 1440 konutu tamamladıklarını anlatan Arslan, yeni yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Söğütözü'nde 400 konut ve 600 ofislik projemiz olacak. Buraya da 1-2 ay içinde başlamayı planlıyoruz. Proje kapsamında yüksek gökdelenler olacak. Batıkent'in merkezinde 4.500 konut yapacağız. İstanbul'daki Sapphire projesinin benzerini Kiler GYO ile birlikte Eskişehir yolunda yapacağız. Bu proje karşılığında belediyeye Mamak'ta 1000 konut inşa ettik.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni
  • 07.05.2018 13:38

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!
  • 16.12.2014 14:07

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve YDA Grup'un ortaklaşa düzenlediği bası ...

The İstanbul Veliefendi 2. Etap satışa çıktı
  • 29.11.2014 17:06

The İstanbul Veliefendi 2. Etap satışa çıktı

Zeytinburnu'nda YDA Grup tarafından hayata geçirilen The İstanbul Veliefendi'nin ...

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı
  • 11.04.2014 12:03

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, YDA Park Avenue projesini anlat ...

Park Avenue Ankara basın lansmanı yayında
  • 11.04.2014 11:28

Park Avenue Ankara basın lansmanı yayında

133 bin metrekare arsa üzerine kurulan Park Avenue projesinin basın lansmanı ger ...