maritbet girişmaritbet
Turyapı Foresta Datça projesini anketle yapacak!

Turyapı Foresta Datça projesini anketle yapacak!

İstanbul, Ankara ve Zonguldak’ta projeler geliştiren Turyapı’nın yeni adresi önemli turizm merkezlerinden biri konumundaki Datça oldu

İstanbul, Ankara ve Zonguldak'ta projeler geliştiren Turyapı'nın yeni adresi önemli turizm merkezlerinden biri konumundaki Datça oldu. Şirket Datça'da 4 yıl önce aldığı arsada proje yapmak için kolları sıvadı

Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpçu, uzun yıllardır Datça'ya proje yapmayı planladıklarını belirterek, ‘Foresta Datça' adındaki projeyi tüketicilerin talepleri doğrultusunda hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda bir anket hazırladıklarını ve eylül ayına kadar bu anketin projeyle ilgilenenlerin dikkatine sunduklarını ifade eden Turpçu, “www.foersta.com.tr adresinden anketi 1 hafta sonra açacağız. Kim ne tür konut istiyor, bunu belirleyeceğiz. Çeşitli sorularla vatandaşların ihtiyaçlarını ortaya çıkaracağız. Projemizi de buna göre tasarlayacağız” dedi.

Atakan Turpçu, projenin arsasının denize 300 metre uzaklıkta olduğunu anlatarak, ruhsat için onay beklediklerini söyledi. Projede yaklaşık 100 ünite yapmak istediklerini dile getiren Turpçu, 2 kat izin olan bölgede imarın tamamını kullanmayı düşünmediklerini, gerekirse tek katlı evler de yapabileceklerini söyledi.

Datça'nın ruhuna uygun

Projenin mimarı Serkan İğdelipınar da, Datça'nın ruhuna uygun bir proje yapmak istediklerini dile getirerek, “Bölgede cumbalı evler, taş binalar var. Buna uygun bir tasarım yapacağız. Projenin Datça'nın bir mahallesi gibi olmasına dikkat edeceğiz. Ayrıca anketten çıkan sonuçlara göre konutları tasarlayacağız” dedi.

Turyapı Satış Müdürü Bertan Aytaç ise, Foresta Sarıyer'de yakaladıkları satış başarısını burada da göstereceklerini belirterek, “Şimdi Datça'da başlıyoruz. Burası özellikle bol oksijeniyle dikkat çekiyor. Hatta geçmiş zamanlarda hastaların tedavi olması için bile geldikleri bir yer” dedi.

Sarıyer'de fiyat katlandı

Atakan Turpçu, İstanbul Sarıyer'deki Foresta projesinde de tüm konutların satışını tamamladıklarını vurgulayarak, buradan konut alanların yüzde 100 kazandığını söyledi. Özellikle açılan tünelle birlikte bölgenin oldukça değerlendiğini dile getiren Turpçu, “Bölgede yeni projeler yapmak istiyoruz. Arsa bakıyoruz ama çok fazla alternatifi yok” diye konuştu.

Kartal'la ilgileniyor

Atakan Turpçu, İstanbul'da dönüşüm projeleri yapmak istediklerinin altını çizerek, bu kapsamda hem Avrupa hem de Anadolu yakasıyla ilgilendiklerini kaydetti. Kartal ve Beşiktaş'ta yoğunlaştıklarının bilgisini veren Turpçu, “İstanbul'da bir yıldır arsa arıyoruz.  Kartal'da anlaşmak üzereyiz. İmzalar tamamlandıktan sonra projeye başlayacağız. Fakat arsa fiyatları yüzünden proje maliyetleri artıyor. Bu nedenle kolay kolay projeye başlayamıyoruz” dedi.

Ankara'ya proje sinyali

Atakan Turpçu, Çok sayıda proje geliştirdikleri Ankara'nın İstanbul'dan sonra en çok konut satılan ikinci kent olduğunu belirterek, ”Ankara'da önemli firmalar projelere başladı. Sinpaş üçüncü projesine start verdi. Satışları da gayet iyi. Biz de burada yeni proje yapmaya sıcak bakıyoruz” diye konuştu.

Başbakan'a destek oldu

Atakan Turpçu, Başbakan Erdoğan'ın sahilleri gezip kaçak ve aşırı yapılaşmaya işaret etmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Başbakan kesinlikle haklı. Sahilleri hiç korumamışız. Bodrum ve Marmaris'in hali ortada. Nefes bile alamıyorlar. Başbakan'ın değerlendirmesi doğru. Bu gidişatı durdurup önlem almak gerek. Datça'da ise çok yoğun bir yapılaşma yok. Mesela biz istesek bile 2 katın üzerine çıkamayız. Kendi projemizi 46 dönümlük arsada 15 dönüme yapacağız. Arazinin çoğu yeşile ayrılacak.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Foresta Datça'nın basın lansmanı yapıldı!
  • 23.08.2013 11:49

Foresta Datça'nın basın lansmanı yapıldı!

Turyapı tarafından hayata geçirilecek olan Foresta Datça projesinin lansmanı yap ...

Foresta Sarıyer tükendi, Foresta Datça başlıyor
  • 13.01.2014 10:40

Foresta Sarıyer tükendi, Foresta Datça başlıyor

Doğa ile iç içe bir yaşam sunan Turyapı, Foresta Sarıyer'in ardından Foresta Dat ...

Foresta Datça'nın anketine katılım 7 bin 500 kişiyi aştı
  • 11.12.2013 11:25

Foresta Datça'nın anketine katılım 7 bin 500 kişiyi aştı

Turyapı'nın, Datça'da gerçekleştireceği Datça Foresta projesi için tüm halkın oy ...

Foresta Datça'da halk ne istiyorsa öyle olacak
  • 06.11.2013 11:07

Foresta Datça'da halk ne istiyorsa öyle olacak

Turyapı'nın halk oylamasıyla ve halkın tercihlerine göre inşa edeceği Foresta Da ...

Foresta Datça için oylama devam ediyor
  • 28.10.2013 09:48

Foresta Datça için oylama devam ediyor

Turyapı Türkiye'de bir ilke imza atarak yeni ve farklı bir projeyi Datça'da haya ...

Turyapı Foresta Datça projesini anketle yapacak!
  • 23.08.2013 08:27

Turyapı Foresta Datça projesini anketle yapacak!

İstanbul, Ankara ve Zonguldak’ta projeler geliştiren Turyapı’nın yeni adresi öne ...