maritbet girişmaritbet
Topkapı Beyaz Plaza’ya avukatlar ve tekstilciler ilgi gösteriyor!

Topkapı Beyaz Plaza’ya avukatlar ve tekstilciler ilgi gösteriyor!

1972’de kurulan ve bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçiren Beyaz İnşaat, Topkapı’da Beyaz Plaza’nın inşaatına devam ediyor

1972'de kurulan ve bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçiren Beyaz İnşaat, Topkapı'da Beyaz Plaza'nın inşaatına devam ediyor. Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Onur Beyaz, şimdiye kadar 3 bin 500 konut, 500 dükkân ve 2 AVM yaptıklarını belirterek, bir taraftan da yeni projelerine devam ettiklerini söyledi. Onur Beyaz, inşaatını sürdürdükleri en büyük projenin ise Topkapı'daki Beyaz Plaza olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“2006'da Topkapı'ya girdik. 2008'e kadar planlarda belirsizlik vardı. Sonra netleşti ve yükseklik 45 metre oldu. Burası İstanbul'un siluetini etkilemiyor. Toplamda 9 bin 500 metrekarelik arsanın bir bölümünü satın aldık, bir bölümü için de kat karşılığı anlaştık. Ofis ruhsatlı bir proje yapıyoruz. Alt katlarda mağazalar, üst katlarda ise ofisler var.”

Taliplisi çok

Onur Beyaz, bölgede çok ciddi, bir ofis ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle projenin yoğun talep gördüğünü belirterek, “Büyük bir firma komple kiralamak istiyor. Görüşmelerimiz sürüyor. Kurumsal firmalar ve özellikle, mali müşavirler, avukatlar ve tekstilciler talepte bulunuyor” diye konuştu. Beyaz Plaza'yı ofis olarak yaptıklarını vurgulayan Beyaz, şunları söyledi:

“25 yıl önce burası İstanbul ticaretinin kalbiydi. Arsa üzerindeki fabrika 1940 yılında yapılmış. Şimdi ise bir dönüşüm başladı. Bölge hızla dönüşüyor. Projeyi otel olarak almak isteyenler de var. 1-2 ay boyunca talepleri değerlendireceğiz ama büyük ihtimalle ofis olarak değerlendireceğiz.”

İnşaatta % 60'a geldi

Onur Beyaz, projenin mimarisini farklı kullanımlara uygun olarak yaptıklarını belirterek, otel, konut ya da ofis olarak tasarlanabileceğini söyledi. Bu nedenle çok kullanışlı bir proje olduğunu ifade eden Beyaz, “Projenin inşaatının yüzde 60'ı bitti. 2014 Haziran'da teslim edeceğiz. Arsa hariç yaklaşık 50 milyon liralık maliyeti var. Projede 28 bin metrekarelik satılabilir alan, 45 bin metrekarelik inşaat alanı var. Mağaza sayısı ise 80. Bunları kiraya vereceğiz ya da satacağız” dedi.

Topkapı'ya butik proje

Topkapı'da 5 dönümlük arsada 20 daire ve 8 dükkânlık projeye devam ettiklerini dile getiren Beyaz, projenin yanında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin yapıldığını söyledi. Eski Türk mimarisi ile tasarlandığını anlatan Beyaz, uygun bir arsa bulunursa mahalle ölçeğinde bir projeyi tasarlamak istediklerinin altını çizdi.

Tarabya'da inşaat tamamlandı

Beyaz İnşaat'ın bir diğer projesinin ise Tarabya'daki Kırkkonaklar olduğunu ifade eden Onur Beyaz,  buradaki inşaatı tamamladıklarını ve oturumun başladığını söyledi. Tarabya'daki Kırkkonaklar'ın yüzde 50'sinin satışını tamamladıklarını anlatan Beyaz, Eyüp'te ise bir dönüşüm projesi hayata geçirdiklerini kaydetti. Beyaz, Beyaz Residence Eyüp adındaki projenin de tamamlanmak üzere olduğunu anlatarak, “Bu projede elimizde az sayıda daire ve dükkân kaldı” dedi.

Güneşli'ye Corner geliyor

Onur Beyaz, Keleş İnşaat ile birlikte Cornerlife Güneşli projesini yaptıklarını belirterek, “1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut alternatifleri sıralanıyor. Arsa alanı 30 bin metrekare olan Cornerlife Güneşli'nin ilk etabı 14 bin metrekarede 2 bloktan meydana geliyor” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyaz Park Topkapı, yüksek prim getirecek
  • 14.11.2015 11:49

Beyaz Park Topkapı, yüksek prim getirecek

Beyaz İnşaat'ın patronları Muammer Beyaz ve Nizamattin Beyaz, Emlaktasondakika.c ...

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor
  • 30.10.2013 11:01

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'daki inşaatları devam ediyor

Beyaz İnşaat'ın Topkapı'da teslim ettiği Beyaz Residence 1 Topkapı ve inşaatı de ...

Beyaz İnşaat'tan Topkapı'ya yeni hediye; Beyaz Park
  • 13.11.2015 17:11

Beyaz İnşaat'tan Topkapı'ya yeni hediye; Beyaz Park

Arsa hariç 100 milyon lira yatırım değerine sahip olan Beyaz Park'ta lansman dön ...

Beyaz İnşaat, Topkapı'da yeni projesine başlıyor
  • 09.06.2015 09:29

Beyaz İnşaat, Topkapı'da yeni projesine başlıyor

Beyaz İnşaat, Çukurova’nın Topkapı’daki arsası üzerinde yeni bir konut projesi g ...

Topkapı Beyaz Plaza’ya avukatlar ve tekstilciler ilgi gösteriyor!
  • 17.07.2013 09:01

Topkapı Beyaz Plaza’ya avukatlar ve tekstilciler ilgi gösteriyor!

1972’de kurulan ve bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçiren Beyaz İnşaat, Top ...

Beyaz Plaza Topkapı’da metrekaresi 5 bin 500 TL’ye ofis!
  • 12.05.2013 10:16

Beyaz Plaza Topkapı’da metrekaresi 5 bin 500 TL’ye ofis!

İnşaatı hızla yükselen Beyaz Plaza Topkapı’da ön talep aşaması devam ediyor. Pro ...