maritbet girişmaritbet
Terra Ataşehir'de dükkanların fiyatları 135 bin liradan başlıyor

Terra Ataşehir'de dükkanların fiyatları 135 bin liradan başlıyor

Kentart İnşaat tarafından kentsel dönüşüm yasası kapsamında inşa edilen Terra Ataşehir projesinde konut, ofis ve mağazaların satışlarına başlandı. Projedeki konutlar için yüzde 1 KDV uygulanıyor

Kentart İnşaat tarafından Ataşehir'e çok yakın bir yerde yapılan Terra Ataşehir projesi satışa çıktı. Kentart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, geçen yıl haziran ayında ön tanıtımı yapılan projede yıkım ruhsatları aldıklarını belirterek, kazı ve hafriyat ruhsatlarını alacaklarını ve ardından da inşaat ruhsatını alarak projeye başlayacaklarını söyledi.

Süreyya Aydemir, projedeki konut, ofis ve mağazaları satışa çıkardıklarını belirterek, şu anda satışa çıkmalarının önünde herhangi bir engelin bulunmadığını söyledi. Süreyya Aydemir, projedeki 50 dairenin satışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Şimdi tüm üniteleri satışa çıkardık. Ticari ünitelerin fiyatları 135 bin liradan başlıyor, metrekareye göre fiyat artıyor. Fiyatların 270 bin lirayı görmesini bekliyoruz” dedi.

388 ünite bulunuyor
Aydemir, 124 mağaza, 38 ofis ve 226 konut olmak üzere toplamda 388 ünite bulunduğunu kaydederek, “Normalde ticari üniteler sona bırakılır ama biz öyle yapmadık. Daha önce olduğu gibi bundan sonraki projelerimizde de yatırımcılara kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle çok uygun fiyatlardan satışları başlattık” diye konuştu.
Süreyya Aydemir, projedeki konutların metrekare satış fiyatlarının 3.750 lira olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz haziran ayında 42 metrekarelik evlerin fiyatı 96 bin liraydı. Şimdi 155 bin liralara yükseldi. Bu fiyatlar daha da artacaktır. Beklentimiz ise 300 bin lirayı görmesi” şeklinde konuştu.

2015 Ekim'de bitecek
Süreyya Aydemir, 40 milyon lira maliyeti olan projenin butik yapısına karşın fonksiyonel olduğunu ve karma kullanıma sahip olduğunu anlatarak, toplamda 19 kattan oluşan Terra Ataşehir'in 5 katının otoparklara ayrıldığını vurguladı. Projenin Ataşehir finans merkezine 1000 metre uzaklıkta yer aldığını dile getiren Süreyya Aydemir, “Toplamda 37 bin metrekarelik inşaat alanımız var. 260 noktadan kazık çakacağız ve çok sağlam bir bina yapacağız. Projeyi 2015 yılının ekim ayında teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Yeni yasadan faydalandı
Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir'in yaklaşık 4 bin metrekarelik arsasının yüzde 75'inin kendilerimne ait olduğunu anlatarak, 12 parselden oluşan projenin aynı zamanda kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Arsaları tek tapuya dönüştürdüklerini ve kentsel dönüşüm yasası kapsamında projeyi geliştirdiklerini anlatan Aydemir, bu nedenle konutların satışında yüzde 1 KDV uyguladıklarını kaydetti.

Dönüşüme odaklandı
Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir'in dışında İstanbul'un farklı bölgelerinde dönüşüm projeleri yapmak istediklerini belirterek, bu kapsamda Bağdat Caddesi ve Eyüp'te görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi. Aydemir, Erenköy'de 36 dairelik bir binayı yıktıklarını 56 dairelik 15 katlı bi proje yaptıklarını ifade ederek, Alay Erenköy adındaki projeyi bu yılın eylül ayında teslim edeceklerini söyledi. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Terra Ataşehir Çarşı görücüye çıktı
  • 27.02.2014 22:55

Terra Ataşehir Çarşı görücüye çıktı

Kentart İnşaat'ın projesinde yer alan Çarşı bölümünün lansmanı emlaktasondakika. ...

Süreyya Aydemir 'Terra Ataşehir tam bir yaşam merkezi'
  • 27.02.2014 17:19

Süreyya Aydemir 'Terra Ataşehir tam bir yaşam merkezi'

Kentart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir projesinin ...

Kentart'ın yatırımcısı Nalan Eren şirketi anlatıyor
  • 27.02.2014 17:17

Kentart'ın yatırımcısı Nalan Eren şirketi anlatıyor

Nalan Eren, Kentart İnşaat'ın projelerini takip ettiğini söyledi ...

Güner Zöngür 'Tüm Kentart projelerinden yatırım yaptım'
  • 27.02.2014 17:15

Güner Zöngür 'Tüm Kentart projelerinden yatırım yaptım'

Kentart İnşaat'ın sıkı takipçisi olan Güner Zöngür, şirketin tüm projelerinden y ...

Terra Ataşehir projesi için düğmeye basıldı
  • 27.12.2013 12:02

Terra Ataşehir projesi için düğmeye basıldı

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek Terra Ataşehir projesi için bölgede yık ...

Süreyya Aydemir Terra Ataşehir projesini anlatıyor
  • 26.12.2013 11:44

Süreyya Aydemir Terra Ataşehir projesini anlatıyor

KentArt Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, Terra Ataşehir projesinin detayl ...