maritbet girişmaritbet
Remax, Türkiye’deki portföylerinde bulunan 14 bin konutu yabancıya sunacak!

Remax, Türkiye’deki portföylerinde bulunan 14 bin konutu yabancıya sunacak!

Mütekabiliyetle birlikte yabancıya verilen oturum izninin uzaması gayrimenkul sektöründeki hareketliliği alevlendirdi. Dünyaca ünlü gayrimenkul devi Remax da Türkiye’deki portföylerinde bulunan 14 bin konutu yabancıya sunacak

Re/max'in Global Franchise ve İş Çözümlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Larry Oberly, Türkiye'nin yakın coğrafyasına yönelik olmak üzere, özellikle de Kafkaslar ve Orta Asya'da yeni master franchise görüşmeleri yapmak için İstanbul'a geldi. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Larry Oberly, Avrupalıların gözünde Türkiye'nin yatırım yapılabilir ikinci pazar niteliği taşıdığını ifade etti.

Özellikle Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte yabancı yatırımcının daha da hareketleneceğini belirten Oberly, “2013 konut sektörü açısından hafızalardaki en iyi yıllardan biri olacak” dedi.

Oberly, yabancıya verilen oturum izninin de 1 yıla çıkarılmasıyla, yabacı yatırımcıya sunulan bir avantaj olarak değerlendirerek, “Hükümetin istikrarlı politikaları nedeniyle Türkiye güven veriyor. Yeni yapılan düzenlemeler birlikte yabancı yatırımcılar teşvik edilmiş oldu” dedi. Oberly, Türkiye'de ellerinde bulunan 14 bin konut stoğunu da yakın zamanda yabancı yatırımcıya sunacaklarını belirtti.

Parlayan yıldız
Diğer metropollere bakıldığında İstanbul'un daha ucuz olduğuna dikkati çeken Oberly, İstanbul'da da fiyatların artmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Avrupa, Orta Doğu ve Batı Asya için Türkiye'yi parlayan bir yıldız olarak niteleyen Oberly, yabancıların 2,5 milyar ile 10 milyar dolar arasında yatırım yapmasının beklendiklerini kaydetti.
2006 yılında ABD'de ortaya çıkan mortgage krizi sonrasında ABD'deki gayrimenkul piyasalarının 2012 yılı itibariyle toparlandığını belirten Oberly, “2012'de RE/MAX olarak, ABD'de 840 bin satış işlemi gerçekleştirerek, 2011'e kıyasla yüzde 11'lik bir büyüme sağladık” diye konuştu.

Yeni pazar Kafkaslar

Remax'in dünya ölçeğinde elde ettiği sonuçlara bakıldığında, gerçekleştirilen işlem sayısının her zaman 1 milyon işlemin üzerinde olduğunu dile getiren Oberly,  2012 yılında tüm dünyadaki işlem sayısının 1.3 milyona ulaştığını belirterek, yeni pazar olarak ise Kafkaslar ve Orta Asya'nın hedeflendiğini anlattı. İstanbul'da Türkiye'nin yakın coğrafyasına yönelik, özellikle de Kafkaslar ve Orta Asya'da yeni master franchise'lar vermenin hazırlığı içinde olduklarını vurgulayan Oberly, stratejik konumu nedeniyle, Türkiye'yi bu genişleme çabalarında bir merkez noktası olarak seçtiklerini söyledi.

‘Pazar doğru yönde ilerliyor'

Türkiye pazarına dair değerlendirmelerde bulunan Larry Oberly, şunları dile getirdi: “Türkiye pazarının kendi dinamikleri olduğunu ve  doğru yönde geliştiğini görüyoruz. Türkiye'de bireyler hâlâ kendi sahip oldukları gayrimenkulleri kendileri satmaya çalışıyorlar. Ancak, kaliteli hizmetin yararları görüldükçe, Türkiye'deki Gayrimenkul piyasasında profesyonellik yıldan yıla artıyor. Türkiye'de gayrimenkul piyasasında nitelikli işgücüne, girişimcilere çok ihtiyaç var. Bu eksiklik hızla tamamlanıyor.”

‘Fiyatlar yüzde 4 artacak'

2013 yılında konut piyasasında daha fazla sayıda alıcı ve satıcı oluşması beklenirken konut satışlarının yüzde 6-7 oranında artış göstermesi beklendiğini söyleyen Oberly, şunları söyledi: “Fiyatlarda ise yüzde 3-4 artış öngörülüyor. Beklentimiz satılamayan konutlardan oluşan konut stoğunun hızla azalması yönündedir. Yüksek fiyatlı konutlara talebin artmasını da bekliyoruz. Ancak diğer yandan icralık konut satışları düşebilir. Şu anda çok düşük seviyelerde olan konut faizleri yılsonuna doğru biraz yükselecek ancak konut almak kolaylaşacaktır.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

2b yasa taslağı hazırlandı
  • 17.11.2011 12:57

2b yasa taslağı hazırlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2B arazilerinin satışıyla ilgili tas ...

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk
  • 27.04.2021 15:54

İstanbul'da havalimanı ve otogarlarda tam kapanma öncesi yoğunluk

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yoğunluk nedeniyle bazı firmalar ek s ...

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!
  • 16.03.2021 10:51

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!

Bilkent Center 16 - 20 Mart tarihleri arasında aynı gün içinde 200 TL ve üzeri a ...