maritbet girişmaritbet
Oto World Asya'nın yüzde 40'ı satıldı

Oto World Asya'nın yüzde 40'ı satıldı

Pendik'te hayata geçirilen projede metrekaresi 3 bin 750 liradan başlıyor

Tamamlandığında Anadolu yakasının ilk oto AVM'si olacak olan Kurtköy'deki Oto World Asya'da inşaat hızla yükseliyor. Bu yılın sonunda teslim edilecek projede şimdiye kadar yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat yapıldı.
Oto World Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gedik, projenin inşaatını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Bu yılın sonunda projenin tamamını teslim edeceğiz. Mekanik inşaat başladı. Dış cepheleri giydirmeye başlıyoruz. İnşaat sorunsuz bir şekilde ilerliyor” dedi.

İnşaatın yükselmesiyle birlikte taleplerin arttığına işaret eden Gedik, “Hem galericiler hem de yatırımcılardan ilgi görüyoruz. Fransa'da yaşayan galericiler bile gelip buraya yatırım yaptı” diye konuştu.

Yüzde 40'ı satıldı

Ali Gedik, projedeki 365 bağımsız bölümün yüzde 40'ının satıldığını ve bunun iyi bir oran olduğunu belirterek, teslime yaklaştıkça ve burada ticaret başladıkça çok daha yüksek talep beklediklerini kaydetti. Gedik, metrekare fiyatlarının 2 bin 500 liradan satışa çıktığını hatırlatarak, “Şu andaki metrekare fiyatları 3 bin 750 liradan başlıyor. Mağazaların satış fiyatları 565 bin ile 3 milyon lira arasında değişiyor. Proje şimdiden yüzde 40-50 seviyelerinde prim yaptı” dedi.
 Ali Gedik, yeni çıkan bir yasayla birlikte galericilerin şehrin içinde faaliyet gösteremeyeceğini belirterek, uygulamanın bu yılın sonundan itibaren başlayacağını ve kentin içindeki galericilerin taşınacağını söyledi. Gedik, bu sayede apartmanların altında iş yapmaya çalışan galericilerin Oto World gibi projelerde daha profesyonel bir şekilde hizmet vereceğini vurgulayarak, “Böyle bir uygulama olmasaydı bile biz Oto World Asya'nın bir çekim merkezi olacağını düşünüyoruz. AVM'yi açtıktan sonra herkes buraya taşınacak” dedi.

‘Arsa bulmak için 2008'den beri yer arıyorum'

Ali Gedik, Otomobil AVM'si düşüncesinin çıkan yasadan çok daha önce aklında olduğunu belirterek, uzun yıllardır bu projesini gerçekleştirmek için yer baktığını söyledi. Anadolu yakasının ‘yeni şehri' olarak belirlenen bu bölgenin en uygun yer olduğunu ifade eden Gedik, şunları söyledi:
“2008 yılında beri bu AVM'yi yapmak için yer aradım. Sonunda burada karar kıldık. Burası bittiğinde çekim merkezi olacak. Yasa çıkmasaydı bile galericilerin kendiliğinden buraya geleceğini düşünüyorum. Bu AVM ihtiyaçlara cevap veren yaşayan bir merkez olacak.”

Dev projeye komşu parselde yapılıyor

Ali Gedik, Oto World Asya'nın Yeni Şehir projesine komşu alanda yapıldığını belirterek, yeni yatırımlarla birlikte bölgenin hızla değerleneceğini söyledi. Son dönemlerde gayrimenkul fiyatlarının artığına işarete eden Gedik, “Şimdilik fiyatlar uygun ama sürekli artıyor. Yeni Şehir projesiyle bölge tırmanışa geçecek. 2006 yılında bu yoldan tek tük araba geçerdi. Şimdi yoğun bir aks oldu. Bu nedenle şimdi yatırım yapanlar oldukça kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.

Bölgenin yeni simgesi olacak

Projenin cephe uzunluğunun yaklaşık 750 metre olduğunu dile getiren Ali Gedik, 25 dönümlük arsada yapılan Oto World'ün 365 bağımsız bölümden meydana geldiğini anlattı. Gedik, 5 katlı olarak planlanan Oto World Asya'nın 3 bin araca ev sahipliği yapabileceğini söyledi.
1000 araçlık otoparkla misafirlerine hizmet edecek AVM'nin sıfır ve ikinci el galerilere ev sahipliği yapacağını anlatan Gedik, projenin içinde yeme içme alanları, oto servisleri, ekspertiz firmaları, bankalar ve sigorta şirketlerinin olacağını söyledi.

‘Her ihtiyacı karşılayacak'

Ali Gedik, Evra Group ve Has Şirketler Grubu'nun birlikte yaptığı Oto World Asya'nın açılmasıyla birlikte çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağına işaret ederek, araba almak isteyenlerin mutlaka uğrayacağı bir nokta haline geleceğini kaydetti. Normalde Anadolu yakasında araç bakanların en fazla 2-3 seçeneğe bakabileceğini belirten Gedik, şunları söyledi:
“90'lı yıllarda 2-3 AVM vardı. Ama şimdi 100'ü geçti. AVM'lerin içine girmeyen markaların yaşama şansı zor. Araba alacak bir kişi burada sabahtan akşama kadar ailesiyle vakit geçirebilir. İnternet sitesinden tüm araçları önceden inceleyebilir. 100'lerce seçeneğe bakıp karşılaştırma yapabilir.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!
  • 07.02.2013 11:08

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!

Oto World Asya projesinin şantiyesini emlaktasondakika.com ekibi olarak ziyaret ...

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!
  • 03.12.2012 14:15

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!

Pendik'te hayata geçirilen Oto World Asya projesinin temelleri Nihat Ergün ve Nu ...

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!
  • 24.11.2012 17:12

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!

Pendik'te inşa edilen Oto World Asya'da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların ...

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!
  • 11.10.2012 11:57

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!

Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Oto World Asya projesinin ayrıntılarını emla ...

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!
  • 10.10.2012 17:22

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!

Has Şirketler Grubu ve Evra Group ortaklığında hayata geçirilen Oto World Asya’n ...

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!
  • 10.10.2012 13:29

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!

Anadolu Yakası'nın ilk oto AVM'si Oto World Asya, Has Şirketler Grubu ve Evra Gr ...