maritbet girişmaritbet
Nazmi Durbakayım, Tuzla Evora İstanbul projesini anlattı

Nazmi Durbakayım, Tuzla Evora İstanbul projesini anlattı

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Tuzla’daki 5 bin konutluk Evora İstanbul’da toplam satışta yüzde 75’e ulaştıklarını belirterek, “Çok parlak geçmediği söylenen 2013’te 2 bin 500 konut satarak iyi bir iş başardık” dedi

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden biri olan Evora İstanbul'u inşa eden Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbayakım, yaklaşık 5 bin konutluk projenin yaklaşık yüzde 75'ini satmayı başardıklarını söyledi. Durbakayım, bu konutların 2 bin 500 tanesini geçtiğimiz yıl içinde sattıklarını anlatarak, “Tuzla'daki projemizde iyi sonuç alıyoruz. Çok parlak geçmediği söylenen 2013'te 2 bin 500 konut satarak iyi bir iş başardık” dedi. Nazmi Durbakayım, operasyonların başladığı tarih olan 17 Aralık'ı devam eden hafta içinde 72 konutun satıldığını belirterek, “Piyasalar bozulunca insanlar güvenli liman arıyor. Bizim projemiz de, güvenli limanlardan biri olduğunu son dönemde gösterdi” diye konuştu. Nazmi Durbakayım, 300 bin metrekarelik arsada inşa ettikleri Evora İstanbul projesinin 1 yaklaşık milyon metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirterek, mayıs ayında 1500 dairenin teslimini yapacaklarını söyledi. Projenin çok büyük bir şantiye alanının bulunduğunu ve etki alanının geniş olduğunu söyleyen Durbakayım, şunları söyledi: “İnşaatımız sorunsuz ilerliyor. Etaplara bölmeden projeyi ilerlettik. Teslimler de başlayacak. Vatandaşlara verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Örnek dairede ne gösterdiysek aynısını veriyoruz. Kimseyi yanıltmıyoruz. Proje bölgede büyük bir alanı kapsıyor ve etki alanı geniş. Proje belli büyüklükte değilse bölgeye uyarsınız. Ama Evora'da öyle olmayacak. Tuzla, Evora'dan sonra başka bir yer olacak. 175 bin nüfusu olan ilçeye 15-20 bin nitelikli insan getireceğiz.”

Nişantaşı'ndan geldiler
Nazmi Durbakayım, projeden hem oturumcu hem de yatırımcıların konut aldığını vurgulayarak, Nişantaşı gibi merkezi lokasyonlarda oturanların bile çok sayıda daire aldığını söyledi. Satışları 2015 sonuna kadar kapatmayı planladıklarını ancak, şu aşamada takvimin önünde olduklarını dile getiren Durbakayım, “2015 sonuna kadar satışlar biter dedik ama önde gidiyoruz. Projedeki Emlak Konut GYO'ya ödemeleri önden yapıyoruz” dedi.

‘Teknik Yapı ailesi oluştu'

Nazmi Durbakayım, sektörde malzeme fiyatlarının artmasıyla birlikte kullanılan malzeme kalitesinin düşebildiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Biz kaliteden asla taviz vermiyoruz. Bağdat Caddesi'nde, Ataşehir'de, Kartal'daki projelerimizdeki kaliteyi Tuzla'ya da taşıdık. Bu da müşteri tarafından fark edildi. Satışlar bunun bir göstergesi. Bizden daha önce konut alanlar memnun kaldı ki tekrar tekrar gelip alım yaptılar. Yeni müşteriler de aramıza katıldı ve büyük bir Teknik Yapı ailesi oluştu. 20 yıl önce yaptığımız projelere bile hala teslim sonrası hizmet veriyoruz.”

‘Kamyonlar yolu kirletmedi‘
Nazmi Durbakayım, projenin arkasında bir ekibin bulunduğunu belirterek, bu kadar büyük bir işin altından da ancak deneyimli insanlarla kalkılabileceğini vurguladı. Durbakayım, binaları yaparken de kente ve bölge sakinlerine sıkıntı vermemeye çalıştıklarını söyledi. Durbakayım, şantiyeden çıkan hafriyat kamyonlarının tekerleklerini yıkadıklarını belirterek, bu sayede yolları da kirletmediklerini dile getirdi.

Rakamlarla Evora istanbul

Arsa büyüklüğü:
300.000 m²
Parka ayrılan alan:
45.855 m²
Satılabilir toplam alan: 513.254 m²     
Toplam inşaat alanı:
850.000 m²
Toplam konut sayısı: 4.979
Mağaza sayısı: 99
Blok sayısı: 78

‘Dövizin olumlu etkisi oldu'
Nazmi Durbakayım, son aylarda yükselen döviz kurunun gayrimenkule olumlu yansımalarının olduğunu anlatarak, “İnsanlar tekrar gayrimenkule yöneliyor. Dolara yatırım yapanlar, kazançlarını konuta yönlendirmeye başladı” dedi. Türk insanının borçlanmayı sevdiğini ve bu sayede tasarruf yaptığını dile getiren Durbakayım, “Vatandaşların alım gücü belli bir seviyede. Metrekare fiyatı 2.500 lira seviyesindeki evler satılıyor. Fakat artık kaliteli evler tercih ediliyor. Hem fiyatı uygun tutanlar hem de kaliteli yapanlar öne çıkıyor” diye konuştu.

Dünyanın etrafını dolaşıyor        
Türkiye'nin en büyük şantiyelerinden biri olan Evora İstanbul'da kullanılan malzemelerin toplamı çok ilginç rakamlar ortaya çıkarıyor. Projede ortalama 12'lik demir kullanılırsa, bunların toplamı dünyanın etrafını 1.3 kez çeviren bir demir halka oluşturuyor.    

Dairelerde 300 bin metrekare seramik döşenirken, bu yüzey alanı 82 bin metrekare olan Mısır'daki Keops piramidinden 3.5 tanesinin yüzey alanına denk geliyor. Evora'da 2 milyon 100 bin metrekarelik sıva yapılırken, bu ise Keops piramidinden 25.5 tanesinin yüzey alanını kapsıyor.

Projeden 900 bin metreküp hafriyat çıkarken, asansörlerin seyir mesafesi ise 7 kilometreyi buluyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...