maritbet girişmaritbet
İzmir’de konutların metrekare fiyatı 10 bin liraya ulaştı!

İzmir’de konutların metrekare fiyatı 10 bin liraya ulaştı!

Türkiye’nin her yerinde artan gayrimenkul fiyatları İzmir’i de etkiledi

Türkiye'nin her yerinde artan gayrimenkul fiyatları İzmir'i de etkiledi. EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre İzmir gayrimenkulde İstanbul'la yarışır hale geldi. Son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin liraya kadar yükseldi.

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir'in turizm dışında gayrimenkul sektöründe de hareketli günler yaşadığını ifade ederek sektörün önde gelen temsilcilerinin İzmir'de önemli yatırımlara imza attığını söyledi.

Lüks konut projelerinde gözle görülür bir artış yaşandığını ifade eden Akkaya, İstanbul'da dahil olmak üzere Türkiye geneliyle kıyaslandığında İzmir'in markalı ve lüks konut projelerinde payını hızla artırdığını belirtti.

Yazlıklara ilgi arttı

İzmirlilerin artık yalnızca başını sokmak için ev almadıklarını ifade eden Akkaya, İzmir'in uzun yaz sezonunu değerlendirmek ve yatırımlarını kâra dönüştürmek isteyen konut alıcılarının yazlık gibi ikincil konutlara da talep gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olan İzmir'e yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstereceğini belirten Akkaya, Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte özellikle Çeşme, Alaçatı, Urla, Kuşadası, Didim, Foça gibi turistik beldelere yoğun ilgi öngördüklerini ifade etti. Akkaya, “Türkiye'de yabancılara en fazla konut satılan iller arasında istatistiklere bakıldığında Aydın ve İzmir ilinin ilk onda olması da bunu doğruluyor” dedi.

‘Batıda arsa rayici artıyor'

Gelişen alanlar arasında Narlıdere, Balçova, Urla ve Güzelbahçe'nin sayılabileceğini belirten Akkaya, söz konusu bölgelerde özellikle lüks konut projelerinin yükseldiğini, bölgedeki alışveriş merkezlerinin konut ve arsa rayiçlerini son 3 yılda artırdığını söyledi.

İzmir'in merkez aksında gelişme gösteren alanların ise Yeşilova ve Altındağ olduğunu ifade eden Akkaya, bu bölgelerde eski yapıların yıkılarak lüks konut projelerinin yapıldığını belirtti.

YABANCI İLGİSİ İZMİR'E KAYIYOR

İzmir'in lüks konut tipindeki yapı stoğunun artışı ve birbiri ardına yapılan lüks nitelikli alışveriş merkezleri nedeniyle yatırımcı dev şirketlerin ve yabancı ortaklı firmaların gözünün İstanbul'un ardından İzmir'e kaydığını ifade eden Akkaya, “Şehrin her yerinde yeni projeler yükseliyor. Bu açıdan bakıldığında şehir kuzey ve güney aksında gelişim gösteriyor. Bu gelişimde İstanbul'da artık arsa bulmanın zor ve pahalı olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Küçük konutlara talep geliyor

İzmirlilerin konut tercihinde de değişim yaşandığını ifade eden Akkaya, konut alıcılarının özellikle metro hattına yakın, kira getirisi iyi olan, yeni ve nitelikli konutlara yöneldiklerini kaydetti. İzmir'de özel üniversitelerin açılmasının özellikle bu üniversiteler çevresindeki konut projelerini etkilediğini de aktaran Akkaya, Bornova, Buca, Balçova ve Çiğli'de bu talebe yönelik stüdyo, 1+1 ve 2+1 dairelerin yer aldığı projelerde gözle görülür bir artış yaşandığını anlattı.

Kentsel dönüşüm projeleri yolda

İzmir'in kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleriyle dur dediğini ifade eden Akkaya, şunları söyledi:

“Dönüşüm projeleriyle şehrin yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. Başta Yeşildere ve Uzundere Vadisi projeleri olmak üzere Uzundere, Emrez ve Aydın mahalle sınırı, Aydın-Çeşme Otoyolu ile Polis Lojmanları ile çevrelenen alanda İzmir'in gelişmesi planlanıyor.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...