maritbet girişmaritbet
Fikirtepe Ataşehir’i geride bırakır!

Fikirtepe Ataşehir’i geride bırakır!

Teknik Yapı, yeni imar planı hazırlanan Fikirtepe’de dört ayrı projenin çalışmalarına başladı

Teknik Yapı, yeni imar planı hazırlanan Fikirtepe'de dört ayrı projenin çalışmalarına başladı. Teknik Yapı, toplam 22 adadan oluşan dört ayrı imar adasında proje gerçekleştirmeyi planlıyor. Firma yaklaşık 55 bin 500 bin metrekarelik bir alanda 555 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirecek.

Yaklaşık 2 yıldır 1.056 malikle görüşüldüğü bilgisini veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dört adayı oluşturan kat maliklerinin yüzde 85 ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Durbakayım bir adada yüzde 100 oranında sözleşme imzalandığını, diğer 3 adada ise bu oranın yüzde 85 seviyelerinde olduğunu söyledi. Bugüne kadar Fikirtepe'de yer alan 50 adanın hemen hemen hepsinden görüşme teklifi geldiğini söyleyen Durbakayım, bu adalardan sadece kendi aralarında en az yüzde 80 oranında fikir birliği yapmış olanlarla anlaşma masasına oturulduğunu vurguladı.

Henüz planlama aşamasında olan diğer bölgelerle birlikte 3 bin 150 adet bağımsız üniteden oluşan karma projeler yapacaklarını belirten Nazmi Durbakayım, “Kat malikleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Üçte iki çoğunluğu sağladığımız her projede ruhsat girişimlerini başlatıyoruz” dedi.

Fiyatlar belirlenecek

Projelerle ilgili metrekare bazında fiyatlandırma çalışmasının devam ettiğini söyleyen Durbakayım, belirlenecek fiyatın Teknik Yapı farkını ortaya koyacağını söyledi.  Durbakayım, şunları söyledi:

“Bugüne kadar Teknik Yapı'dan daire alan ve kazanç sağlamayan tek bir kişi olmadığı düşünülürse, belirlenecek rakamın yatırım yapmak isteyenler için de çok uygun olacağını söyleyebiliriz. Ancak Fikirtepe'deki metrekare fiyatlarının Ataşehir'den daha iyi olacağını söylemek mümkün.”

‘Yeni merkez olacak'

Kadıköy'deki mevcut yapılaşmanın sağlıksız olması ve dönüşümün yavaş ilerlediğini belirten Nazmi Durbakayım, daire sahiplerinin aynı bölgede yeni bir merkez olması beklenen Fikirtepe'ye yöneldiğini söyledi.

Durbakayım, Kadıköylülerin Fikirtepe'de katma değer yaratacak projelere çok sıcak baktığını belirtti.

Kentsel dönüşüme sahne olacak Fikirtepe'de, 5 yılda yaklaşık 30 milyarlık bir ekonomi yaratılacağına dikkat çeken Nazmi Durbakayım, istihdam ve dolaylı katma değerlerle birlikte bu rakamın 40 milyar liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Fikirtepe'deki gelişmeleri değerlendiren Durbakayım, sürecin çok sağlıklı işlediğini ve gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm yaşandığına işaret etti.

Fikirtepe'deki dönüşümün Türk ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağına değinen Nazmi Durbakayım, şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 34 milyon metrekare büyüklüğündeki Kadıköy'ün yüzde dört büyüklüğüne sahip Fikirtepe sil baştan yeniden inşa edilecek. 5 yılda tamamlanmasını öngördüğümüz bu önemli dönüşüm ile birlikte yaklaşık 30 milyar liralık bir ekonomik büyüklük ortaya çıkacaktır.

Projelerde çalışacak insanların istihdamı, inşaat yan sanayindeki canlanmayla birlikte bölgedeki ekonomik büyüklüğün 40 milyar liraya kadar yükselmesini bekliyoruz.”

İlk adada her şey hazır

Teknik Yapı, kat maliklerinin tamamı ile sözleşme imzalanan imar adasında yükselecek yeni projesini 11 bin 504 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştirilecek. E- 100 otobanına paralel konumda yer alan projede yaklaşık 650 daire yapılması planlanıyor. Karma projede konut, home-ofis ve ticari birimler olacak. Mimari tasarımını Eren Yorulmazer yapacak.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...