maritbet girişmaritbet
Erol Özmandıracı, 'İnşaatı bitirdik riski sıfırladık'

Erol Özmandıracı, 'İnşaatı bitirdik riski sıfırladık'

Erol Özmandıracı, 42 Maslak projesinde teslimlere başladıklarını ve yatırımcılar için riski sıfırladıklarını söyledi

Maslak'taki trafiğin çözüleceğini ifade eden Erol Özmandıracı, bu sayede bölgedeki fiyatların daha yukarı çıkacağını vurguladı

İstanbul'un merkezi yerlerinde gerçekleştirdiği butik projelerin ardından ölçek büyüten Bay İnşaat, 42 Maslak projesinde sona yaklaştı. Kentin en önemli merkezi iş alanlarından birinde yapılan ve karma yapısıyla dikkat çeken proje hem inşaat kalitesi hem de konseptiyle son dönemdeki projeler arasında önemli bir yer alıyor.
Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, projeyi lüks seğmentte hayata geçirdiklerini belirterek, “İstanbul'da iyi yaşamak isteyen bir kitle var. Biz onlara hitap ediyoruz” dedi.  

Erol Özmandıracı, gayrimenkul sektöründe kuralların tam olarak belirlenmemesi nedeniyle bazı riskler bulunduğuna işaret ederek, özellikle bitmeyen inşaatların bu riskleri yükselttiğini vurguladı. Bu noktada finans olarak sağlam kalan ve inşaatlarını zamanında teslim eden firmaların yatırımcı için güvenli liman olduğunu dile getiren Erol Özmandıracı, “Biz 42 Maslak projemizde inşaatı tamamladık. Bu da yatırımcılar için sıfır risk anlamına geliyor” diye konuştu.

42 Maslak'ta rezidans, ofis,  alışveriş ve sanat merkezi ile otel olmak üzere 4 farklı yaşam alanını bir araya getirdiklerini anlatan Erol Özmandıracı, projeyi hukuki yaptırımların tamamı yerine getirilmiş ve iskanları alınmış şekilde teslim ettiklerini kaydetti.


12 bin kişilik sirkülasyon alanı

Erol Özmandıracı, 42 Maslak'ın küçük bir şehir ölçeğinde olacağını vurgulayarak, AVM, otel, konut ve ofislerin birbirini destekleyecek şekilde planlandığını söyledi. Projenin mimari ekibinin çok iyi bir iş çıkardığını dile getiren Erol Özmandıracı, “İstanbul'un en kaliteli inşaatını yaptık. Konsepti iyi kurguladık. Burada günde 12 bin kişilik sirkülasyon olacak” diye konuştu.

Özmandıracı, projenin yüzde 50 prim yaptığını ve bunun devam edeceğini belirterek, “Maslak'ta hala büyük sıkıntılar var. Ama bu bir anlamda da fırsat yaratıyor. Sıkıntılar bitince bölge daha da değerlenecek. Bölgede fiyatlar 10 bin dolar değil. Ulaştırma yatırımları gündemde ve hayata geçirilecek. Hem büyükşehir hem de Sarıyer Belediyesi trafik sorununu çözmek için adım atıyor” dedi.

‘İstanbul'un marka değeri yükselmeli'

Erol Özmandıracı, İstanbul'un dünyada daha iyi bir marka haline gelmesinde gayrimenkul sektörüne görevler düştüğünü vurgulayarak, 42 Maslak gibi nitelikli projelerin kentin marka değerine katkı sağladığını söyledi. Dünyadaki beklentileri karşılayacak projeleri hayata geçirmek gerektiğine dikkat çeken Erol Özmandıracı, “Yabancılardan talep alıyoruz ama İstanbul'un marka değerinin yeterince yüksek olmaması nedeniyle beklemeye geçiyorlar. Bu nedenle marka değerini yükseltecek girişimler yapmalıyız” dedi.

‘Sanat küratörü olan tek projeyiz'

Erol Özmandıracı, projenin sanat kültürüyle de öne     çıktığını anlatarak, “42 Maslak projesi olarak Türkiye'de sanat     küratörü olan tek projeyiz.     ‘Artful Living' olarak adlandırdığımız sanatla bir     arada yaşam alanları     sunuyoruz. 1-2 yıl içerisinde bölgeyi yaşayan bir sanat     bölgesi haline getirmek     istiyoruz” dedi.

M2'si 10 bin $'a penthouse daire

42 Maslak'ta 16 penthouse ve 472 adet rezidans bulunduğunu belirten Erol Özmandıracı, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“42 Maslak'ta 300 metrekareden 10 bin metrekareye kadar farklı büyüklükte yatay ofislerin yanı sıra, multi-office adında 76 metrekareden 188 metrekareye kadar değişen 91 home-office seçeneği bulunuyor.  Bunun dışında projemizde 8 metre tavan yüksekliğinde havuzlu penthouse'larımız, bir business otel projesi ve 500 kişi oturmalı bir gösteri merkezi olacak. Konutların metrekare fiyatları 4.750 ile 7000 dolar arasında, ofislerin fiyatları ise 4.500 ile 6.500 dolar bandında değişiyor. Penthouse'larda ise metrekare birim fiyatları 10 bin dolardan başlıyor.”

‘Sektörün ivmesi 10 daha yıl sürer'

Özmandıracı, sektördeki gelişimin dönem dönem yavaşlasa da önümüzdeki 10 yıl içinde devam edeceğini söyledi. Sektörün bu süreçte en iyi kazandıran yatırım aracı olmasını beklediğini dile getiren Özmandıracı, “Türkiye'nin dinamikleri gelişti. Bu, uzun vadeli hareket kabiliyeti sağlıyor. Kısa dönemde durgunluklar yaşanabilir ama uzun vadede sektörün önü açık” dedi.

İlk Platinum'u almayı başardı

Özmandıracı, 42 Maslak projesinin yatay ofislerinin LEED Platinum Yeşil Bina sertifikası alarak Türkiye'de bu sertifikaya sahip olan ilk ticari ofis projesi olduğunu açıkladı. Yeşil bina özelliğinin doğaya saygılı olmasının yanı sıra projenin işletme maliyetleri ve aylık giderlerini makul ölçülere çekilmesine imkan tanıyacağını ifade eden Erol Özmandıracı,     “Bu sertifika Bay İnşaat'ın nasıl farklı bir konuma sahip olduğunun açık bir göstergesi” görüşünü aktardı.

‘Metrekareler  artık netleşmeli'

Erol Özmandıracı, sektörde sıkıntılardan birinin farklı metrekareler olduğuna işaret ederek, net ve brüt metrekare tanımlarına belli bir standart getirilmesi gerektiğini söyledi. Farklı uygulamalar nedeniyle tüketicilerin yanıltılabildiğinin ve haksız rekabet ortaya çıktığının altını çizen Özmandıracı, “Belli bir kural koyulsun ve biz de ona uyalım. Bir an önce bu konuda adım atılması gerekiyor. Tüketicilerin de böyle bir düzenlemeye ihtiyacı var” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erol Özmandıracı, 42 Maslak projesini anlattı
  • 13.08.2014 21:20

Erol Özmandıracı, 42 Maslak projesini anlattı

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, 42 Maslak projesinin son durum ...

Özmandıracı piyasayı değerlendiriyor
  • 30.03.2012 14:40

Özmandıracı piyasayı değerlendiriyor

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özmandıracı sektörü ve projeleri değerlen ...

Erol Özmandıracı hakkında savcılık kararını verdi
  • 09.12.2020 10:36

Erol Özmandıracı hakkında savcılık kararını verdi

Naz Elmas’ın eşi Erol Özmandıracı'nın eski sevgilisiyle davasında yeni gelişme. ...

Erol Özmandıracı icralık oldu!
  • 21.09.2020 09:41

Erol Özmandıracı icralık oldu!

Ünlü iş adamı Erol Özmandıracı ile bir dönem birlikte olduğu Merve Başbuğ, yine ...

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı
  • 24.08.2020 15:02

Filyos Limanı'nın önemi Fatih'in sondajıyla arttı

Sultan 2. Abdülhamid döneminde hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi, Tuna ...

42 Shops & Art çok yakında açılıyor
  • 20.06.2016 16:34

42 Shops & Art çok yakında açılıyor

BAY İnşaat tarafından hayata geçirilen 42 Maslak, Maslak’ın şehrin en aktif yaşa ...