maritbet girişmaritbet
Eren Holding, Metropol İstanbul'dan yaklaşık 150 milyon liraya blok satın aldı!

Eren Holding, Metropol İstanbul'dan yaklaşık 150 milyon liraya blok satın aldı!

Emlak Konut GYO ve Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul uluslararası finans merkezinin sınırları içinde inşa edilen Metropol İstanbul, Türkiye’nin en önemli holdinglerinden birine ev sahipliği yapacak

Enerji, kağıt, ambalaj, perakende, çimento, tekstil ile turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ve bünyesinde Lacoste, Burberry gibi markaları barındıran ve 5 bin çalışanıyla 3 milyar 200 milyon dolarlık aktif büyüklüğe sahip olan Eren Holding bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimleri Metropol İstanbul'a taşınıyor. İki kurum arasındaki işbirliği düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Projeden toplamda brüt 30 bin metrekarelik bir blok alan Eren Holding, bünyesinde bulunan tüm şirketlerin yönetim birimlerini halen İstanbul Yenibosna'da bulunan merkezlerinden 2015 sonu itibariyle Metropol İstanbul'a taşıyacak. Metropol İstanbul'un C2 bloğuna taşınacak olan Eren Holding'in yer aldığı kısım, projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Eren Holding'in bu satış için kredi kullanmadan yaklaşık 150 milyon liralık bir bedel ödemesi bekleniyor.

Dev markalar sıraya girdi
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada Metropol İstanbul'un arkasında Varyap ve GAP İnşaat gibi iki büyük devin olduğunu söyledi. Varlıbaş, Türkiye'nin en önemli holdinglerinin ve uluslararası markaların projede yer alması sürecinde ciddi bir aşama kaydettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Türkiye'nin ve dünyanın en önemli markaları İstanbul uluslararası finans merkezinde yerlerini almak için sıraya girdiler. Metropol İstanbul, ticareti, finansı, modayı ve modern yaşamı bir arada barındıran karma yapısıyla büyük kuruluşların tercihi olmaya devam edecek. Projemiz yaşam merkezi olmasının yanı sıra iş dünyasının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.  Eren Holding, stratejik öneme sahip bölümlerini projemize taşıyacak. Eren Holding'in de vizyonuna paralel bir inşamız olduğu için birbirimizle çok çabuk uyum sağladık.”

 ‘İlgi artarak devam edecek'
Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Metropol İstanbul'a olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Yetgin, yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Metropol İstanbul'un, finans merkezinin odak noktası olacağını anlatarak, şu bilgileri verdi: “Kısa süre önce gerçekleşen MIPIM Fuarı'nda gördüğümüz büyük ilgi de buna işaret ediyor. Eren Holding gibi ülke ekonomisi için büyük önem arz eden kuruluşların projemize olan ilgisinin artarak devam edeceğini bekliyoruz. Finans Merkezi'nin kamusal boyutu dışındaki en büyük oluşumu Metropol İstanbul'dur. Burada özel bir proje alanı yapmayıp herkesin kullanımına açık olan ve içerisinde yer alabileceği bir yaşam merkezi tasarladık. Eren Holding gibi yabancı markalar da beklenti ve taleplerine karşılığı Metropol İstanbul projesinde bulacaklardır” dedi.
Eren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şimşek de, Metropol İstanbul ile birlikte İstanbul uluslararası finans merkezinde yerlerini alacaklarını kaydetti. İlk etapta 500 kişiyi finans merkezindeki yeni ofislerine taşımayı planladıklarını anlatan Şimşek, “Firma olarak sürekli büyüyoruz ve bu proje bizim büyüme hızımıza uygun olanaklar sunuyor” dedi.

EN BÜYÜKLER ARASINDA
2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul rezidans, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. 700 bin metrekare yekpare inşaat alanıyla yükselen Metropol İstanbul, üç yüksek binadan oluşuyor. Proje kapsamında 470 ticari ünite, 1381 konut ve toplam 1851 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda kolayca erişilebilen, içerisinde alışveriş caddelerini barındıran Metropol alışveriş kompleksinin, yılda yaklaşık 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

‘Bizim için en ideal proje'

Eren Perekande Genel Müdürü Mehmet Eren, ana merkezlerinin ve Türkiye'de temsilcisi oldukları dünya markalarının yönetiminin artık Metropol İstanbul'dan yapılacağını söyledi. Eren, yeni bir merkez arayışı içerisinde olduklarını, İstanbul genelinde ve özellikle Ataşehir bölgesi ve civarındaki projelerle ilgili ciddi bir araştırma gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Bu araştırma neticesinde İstanbul finans merkezi kapsamında yer alan Metropol İstanbul projesi gerek konumu gerek mimarisi ve fonksiyonları gerekse gelecek iddiası ile bizim için en ideal proje olarak ön plana çıktı. Bu kararımızla çok güvende ve mutluyuz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Medcem Çimento, Sürdürülebilirlik Raporu’nda yeşil dönüşüm projelerini aktardı
  • 31.01.2023 10:45

Medcem Çimento, Sürdürülebilirlik Raporu’nda yeşil dönüşüm projelerini aktardı

Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikas ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...