maritbet girişmaritbet
Elie Haddad 'Döviz artışı yabancı yatırımcı için fırsat'

Elie Haddad 'Döviz artışı yabancı yatırımcı için fırsat'

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Bio Istanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, “Krizler beraberinde fırsatları da getirebilir. Özellikle dövizdeki yükseliş yabancılar için önemli bir fırsat sunuyor” dedi

Türkiye'nin önemli yabancı yatırım gruplarından biri olan Bio City Development CEO'su ve Bio Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, son dönemde yaşanan gelişmelerin kısa vadeli tedirginlik yaratmasına rağmen uzun dönemde bir fırsat yarattığını söyledi. İstanbul'un kuzey batısındaki Yeni Şehir projesi kapsamında yaklaşık 2 milyar dolarlık projeyi hayata geçirecek olan Elie Haddad, nihai hedeflerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, “Türkiye'de son dönemlerde beklenmedik gelişmeler yaşanıyor ama bizi etkileyen bir şey olmadı” dedi. Elie Haddad, son dönemlerde yaşananların olumsuz gibi görünse de kendi içinde fırsatları barındırdığını vurgulayarak, “Krizler beraberinde fırsatları da getirebilir. Özellikle dövizdeki yükseliş yabancılar için önemli bir fırsat sunuyor. Dolarınız varsa iyi kazanabilirsiniz” diye konuştu. Dövizde son aylarda yaşanan kur artışı nedeniyle TL'nin yüzde 20 değer kaybettiğini vurgulayan Elie Haddad, “Dolar çok fazla değer kazandı. Bu göz önüne alındığında bireysel ve kurumsal yabancı yatırımcılar için bir fırsat ortaya çıkıyor” görüşünü dile getirdi.

Yatırım için doğru zaman
Elie Haddad, Türkiye gayrimenkul piyasasının büyük potansiyel barındırdığını ve değerlenen dövizle birlikte yabancıların yatırım yapması için doğru bir zaman oluştuğunu belirterek, “Yabancılar Türkiye'yi yakından takip ediyor. Bu dönemde yeni yatırımlar da gelebilir.  Önümüzde seçimler var. Biz zaten buradayız ama yatırım yapmak isteyen gruplar biraz bekleyip süreci görmek isteyebilir” dedi. Türkiye'de gelişen gayrimenkul piyasasına paralel olarak projelerin kalitesinin arttığını ifade eden Elie Haddad, şunları söyledi: “Türkiye pazarı çok ilgi görüyor. Seçenekler artıyor. Pazar büyüyor ve gelişiyor. Bu durum ise yabancı yatırımcılar için alternatif sunuyor. Bu tabloda kötü projeler elenecek ve iyi projeler yoluna devam edecek.”

‘Örnek oluşturuyoruz'
Elie Haddad, cazip Türkiye pazarıyla birlikte, projelendirdikleri Bio Istanbul'un yabancı yatırımcılar için örnek oluşturduğunu vurgulayarak, yurtdışında da tanıtımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Sermayenin özellikle Arap ülkelerinde yoğunlaştığını anlatan Elie Haddad, yabancılar için farklı kanallardan Türk piyasasını ve Bio İstanbul'un tanıtımını yapacaklarını söyledi. 

Ruhsat bekliyor
Elie Haddad, Bio City Development Company, Emlak Planlama Proje Yönetimi EPP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdikleri Bio İstanbul projesinde ruhsat beklediklerini vurgulayarak, resmi prosedürleri yerine geitrdikten sonra satışlara başlayacaklarını açıkladı. Projede ar-ge merkezleri, üniversiteler, tam donanımlı ve farklı uzmanlıklarda çocuk hastaneleri, ofisler, mağazalar ve konutların bulunacağını ifade eden Elie Haddad,  3 etap halinde inşa edilecek projenin tamamını 2020 yılında bitireceklerini söyledi. Elie Haddad, projenin toplam maliyetinin 2 milyar doları bulacağını belirterek, “Beklenen hasılat ise 3 milyar dolar. 2 milyon metrekarelik alanda yapılan projenin 1 milyon metrekaresi ise peyzaja veya doğal alana ayrılacak” dedi.

Ekolojik yaşam tasarlıyor
İlk etapta 600 konut, hastane, okullar, alışveriş alanları ve inovasyon merkezi yer alırken, bu etap 2 yılda bitecek. İkinci etapta 1500 konutun yanı sıra Nişantaşı gibi tasarlanan cadde mağazaları ve büyük meydanlar olacak. Burada ekolojik yaşam konsepti devam edecek. Organik ürün satan mağazalar bulunacak. Ayrıca Bio Universite bu etapta hayata geçirilirken, sanat atölyeleri ve gösteri merkezleri yer alacak. Ofislerin de yer alacağı bu etap ise 2018'de hayata geçirilecek. Üçüncü ve son etap ise villa ve sıra evlerden oluşan konutlara ev sahipliği yapacak. Bu etap ise 2020'de tamamlanacak. Metronun da geleceği Bio Istanbul'daki konutları ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu tasarladı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en büyük şehir parkı Esenler’e yapılıyor
  • 27.04.2016 11:49

Dünyanın en büyük şehir parkı Esenler’e yapılıyor

Esenler’de 8.7 milyon metrekarelik Yeni Şehir projesi İstanbul Büyükşehir Meclis ...

GRI 2014 Türkiye, Bio İstanbul ana sponsorluğunda gerçekleşti
  • 15.01.2014 12:35

GRI 2014 Türkiye, Bio İstanbul ana sponsorluğunda gerçekleşti

GRI 2014 konferansının ana sponsorluğunu İstanbul’da akıllı ve ekolojik yaşam iç ...

Elie Haddad 'Döviz artışı yabancı yatırımcı için fırsat'
  • 14.01.2014 08:25

Elie Haddad 'Döviz artışı yabancı yatırımcı için fırsat'

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Bio Istanbul’un Yönetim Kurulu Baş ...

Başakşehir’de metrekare fiyatları her geçen yıl artıyor
  • 23.12.2013 14:28

Başakşehir’de metrekare fiyatları her geçen yıl artıyor

2003'te hareketlenmeye başlayan Başakşehir’de metrekare fiyatları her geçen yıl ...

Bio İstanbul, Cityscape Dubai 2013 Fuarı'nda görücüye çıkıyor!
  • 07.10.2013 11:44

Bio İstanbul, Cityscape Dubai 2013 Fuarı'nda görücüye çıkıyor!

21. yüzyılın gelişen şehirlerinde sağlık alt yapısı yatırımları gerçekleştiren B ...

Bio İstanbul projesinin ihalesi yaz sonunda yapılacak!
  • 13.07.2013 08:49

Bio İstanbul projesinin ihalesi yaz sonunda yapılacak!

İstanbul’daki Sazlıdere Barajı’nın yakınında yapılan ve 2020 yılında bitecek ola ...