maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat, La Vida projesini görücüye çıkardı

Demir İnşaat, La Vida projesini görücüye çıkardı

449 konutluk projenin yatırım değer 220 milyon lira olarak belirlendi

Gayrimenkul sektöründe emin adımlarla ilerleyen Demir İnşaat, Büyükçekmece'de 220 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği yeni projesi Demir La Vida'yı satışa çıkardı. Toplam 449 konuttan oluşan projenin satışa çıkan 250 dairesine yaklaşık 500 talep gelirken, iki haftada 50 konut satıldı.

Projeye üst düzey yatırımcılardan yoğun talep geldiğini ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, “Kat halinde satın almak isteyenler oluyor. 9 daireyi birleştirmeyi teklif edenler bile oldu. Bu kişiler kat halinde satın almak istiyorlar. 7 kişiden böyle talep aldık. Bunların hepsi de Türk yatırımcıydı. Villada oturmak yerinde yatay konseptte geniş evde oturmak istiyorlar. Daireler birleştirildiğinde fiyatlar 1 milyon 500 bin lira arasında değişiyor” dedi.

Demir La Vida'yı akıllı ev konseptiyle hayata geçirdiklerini söyleyen Hamit Demir, şunları anlattı:

“1980'lerde konutların salonundaki parke lüks sayılırdı. Ama inşaat sektörü çok gelişti. Şimdi evler akıllandı ve sizin yerinize her şeyi düşünüyor. Akıllı evler aidatları düşürüyor. Projemizde aidatların metrekaresi 1 lira 50 kuruş olacak.”
Toplam 6 bloktan oluşan projedeki bloklardan birinin şu anda satışa kapalı olduğunu söyleyen Hamit Demir, gelen taleplere göre projeyi revize edeceklerini söyledi. Demir, üçüncü havalimanına yakınlığı nedeniyle proje kapsamında iş oteli olmasına yönelik talep aldıklarını belirterek, “Bir bloğu 4 yıldızlı bir iş oteli yapabiliriz. Eğer tüketiciden büyük daire talebi devam ederse, daire olarak değerlendireceğiz. Normalde her katta 500 metrekarelik daireler var” diye konuştu.

2 proje planlıyor

Hamit Demir, bu yıl içinde toplam 860 milyon liralık yatırım planladıklarını açıklayarak, Demir La Vida dışında, İzmir ve Sultangazi projelerini satışa çıkaracaklarını söyledi. İzmir Gaziemir projesinde son aşamaya geldiklerini vurgulayan Demir, “Bu projedeki 500 konutu eylülde satışa çıkaracağız. Sultangazi projesini dönüşüm kapsamında inşa edeceğiz. Bu projemiz de ekimde satışa çıkacak. Yaklaşık 1.200 konuttan oluşan proje 55 dönümlük bir arazi üzerinde hayata geçecek” diye konuştu.

Yeni arazi bakıyor

Hamit Demir, Maltepe'de de yeni bir araziyle ilgilendiklerini açıkladı. Demir, kentsel dönüşüm olsun ya da olmasın hak sahiplerinin fazla pay istediklerini dile getirerek, “Mal sahipleri fazla pay istemesi piyasayı bozuyor. Bu maliyetleri artırıyor. Haliyle fiyatlar yükseliyor. Kar marjımız yüzde 10 seviyesinde. Sanıldığı gibi yüksek değil” dedi.

Ev fiyatları 183 bin liradan başlıyor

42 bin metrekarelik arsada, 110 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 550 adedi kapalı olmak üzere toplam 730 araçlık otopark yer alıyor. Demir La Vida projesinde büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 449 adet konut yer alıyor. Projede büyüklükleri 90 ile 630 metrekare arasında bulunan 39 adet de ticari ünite yer alıyor. Yapımına Nisan 2014 tarihinde başlanan proje 2016 yılında tamamlanacak. Demir La Vida'da ortalama metrekare fiyatları 3 bin 500 lira, konut fiyatları 183 bin liradan başlıyor.

Ukrayna'daki kriz yatırımı dondurdu

Hamit Demir, Ukrayna'da yatırım planlarının olduğunu ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle bu yatırımı durdurduklarını açıkladı. Ülkede arsa satın aldıklarını ve burada otel,
AVM ve konut planladıklarını vurgulayarak, “Ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle yatırımlarımızı durdurma kararı aldık. Bölgenin sakinleşmesini bekliyoruz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!
  • 08.08.2012 17:21

Ayışığı Vadi Evleri'ni Hamit Demir'den dinleyin!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ayışığı Vadi Evleri'nin satış e ...