maritbet girişmaritbet
Daniel Libeskind, Metsan Mimari Ofisi ile işbirliği yapacak!

Daniel Libeskind, Metsan Mimari Ofisi ile işbirliği yapacak!

İkiz kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesinin baş mimarı Daniel Libeskind, Türkiye’deki mimarlık projeleri için Metsan Mimari Ofisi ile işbirliği yapacak. İşbirliği çerçevesinde ilk ortak proje Metsan İnşaat’ın Kartal’daki yeni projesinde gerçekleştirilecek

Taşınacak olan Kartal Un Fabrikası ve çevresindeki 80 bin metrekare alanda yer alacak karma proje, Kartal Yakacık metro istasyonu çıkışında yer alacak. Proje, otel, ofis ve konuttan oluşacak.

Günümüzün en önemli birkaç mimarından biri olan Daniel Libeskind ile çalıştıkları ve onunla güç birliği yaptıkları için çok büyük heyecan duyduklarını ifade eden Metsan Yönetim Kurulu Üyesi Y. Mimar Cemalettin Satoğlu, Libeskind'in projelerini uzun zamandır ilgi ve takdirle takip ettiğini belirtti.

Libeskind ile Almanya'daki bir fuarda tanışma fırsatını elde ettiğini, daha sonra New York'taki ofisinde görüştüklerini anlatan Cemalettin Satoğlu, “Daniel Libeskind ile Türkiye'de gerçekleştirilecek projelerde iş ortaklığı yapmak üzere el sıkıştık. Projenin en önemli kısmı taklit edilen ve alışılmışı değiştiren bir mimarın Kartal gibi bir bölgeye katacağı değer olacak” dedi.

Anıt niteliğinde olacak
İstanbul'un dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olarak sayısız tarihi yapıya ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Satoğlu, şunları söyledi: “Biz bundan sonra İstanbul'un tarihi olduğu kadar modern yapılarıyla da gündeme gelmesini istiyoruz. Dünyanın önde gelen metropolleri Londra, Paris ve Berlin'de eski ve yeni diye adlandırılan bölümler var. Son yıllarda Türkiye'nin gelişimine paralel olarak tarihi ve kültürel kimliğinin dışında bir finans merkezi olarak da ön plana çıkan İstanbul'a, dünyanın dikkatini çekecek modern yapılar katmalıyız. İşte Libeskind ile Kartal'da oluşturacağımız yeni projenin bu düşüncemize paralel modern bir anıt özelliğinde olacağını düşünüyoruz.”

Ödüllü mimar
New York'ta 2001 yılında yıkılan ikiz kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi (WTC Ground Zero) bölgesinin yeniden projelendirilmesi için yapılan yarışmada, master plan çizimini yapmak üzere baş mimar olarak Libeskind seçildi. Libeskind tasarladığı projelerle, Hiroshima Art Prize, Royal Institute of British Architects (RIBA) gibi uluslararası öneme sahip çok sayıda mimari ödül aldı. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metsan, 55. yaşını kutladı
  • 01.05.2014 15:48

Metsan, 55. yaşını kutladı

Metsan, 55. yaşını Çırağan Sarrayı'nda kutladı. Şirket, konut dışında gıda sektö ...

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri
  • 01.11.2013 14:09

Metsan Nexus projesi basın toplantısı görselleri

Metsan'ın yeni projesi Nexus basın lansmanı ile kamuoyuna tanıtıldı. ...

Metsan Nexus Projesi Görselleri
  • 01.11.2013 13:49

Metsan Nexus Projesi Görselleri

Metsan İnşaat'ın Kartal'da inşa ettiği yeni projesi Nexus'un görselleri ...

Çamlıca Camisi'nin müteahhiti Hedef Yapı iflas etti
  • 04.02.2019 11:24

Çamlıca Camisi'nin müteahhiti Hedef Yapı iflas etti

Çamlıca Camisi, Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi gibi bir çok önemli pr ...

Metsan Nexus, ne zaman teslim edilecek?
  • 22.04.2017 14:58

Metsan Nexus, ne zaman teslim edilecek?

Metsan İnşaat tarafından inşa edilen Metsan Nexus projesi Haziran 2018'de teslim ...

Metsan Nexus Kartal'ın fiyat listesi güncellendi!
  • 21.04.2017 10:51

Metsan Nexus Kartal'ın fiyat listesi güncellendi!

2. etap satışlarının yakında başlayacağı Metsan Nexus Kartal'da fiyatlar 686 bin ...