maritbet girişmaritbet
Avrupa yakasının yükselen yaşam alanı Başakşehir

Avrupa yakasının yükselen yaşam alanı Başakşehir

Ulaşım projelerinin yanı sıra Sağlık Kent, Bio İstanbul gibi projelerle atağa geçen Başakşehir’in, İstanbul’a inşa edilmesi beklenen ‘Yeni Şehir’ projesine de ev sahipliği yapması planlanıyor

İstanbul'un birçok bölgesinde hareketlilik devam ederken, özellikle bazı bölgeler emlak ve konut fiyatlarındaki artış nedeniyle ön plana çıkıyor. Bu bölgeler arasında dikkat çeken Başakşehir, gerçekleştirilen konut yatırımlarıyla birlikte yaşanan nüfus artışıyla ön plana çıkıyor. Başakşehir'in hayata geçirilen ulaşım altyapısına uygun lokasyonu nedeniyle Avrupa yakasının yükselen yaşam alanları arasında öne çıktığını belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'ın Lisanslı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı, hızla gelişen Başakşehir'de hayata geçirilen konut yatırımlarının bölge nüfusunun hızla artmasına neden olduğunu ve artış nedeniyle bölgenin ilçe statüsüne yükseldiğini ifade etti.

‘Hızla büyüyecek'
Balsarı, İstanbul'un yeni yerleşim alanı olarak öne çıkan Başakşehir'in metro, üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, Kanal İstanbul projesi, Kuzey Marmara otoyolu ve Marmaray'ın etkisiyle daha da hızla büyüyeceğini söyledi. Üçüncü köprü bağlantı yollarının Kayaşehir'den, Kanal İstanbul'un önemli bir kısmının ise Başakşehir ilçe sınırları içinden geçmesinin planlandığını söyleyen Balsarı, önümüzdeki süreçte bu bölgede hareketliliğin artarak devam edeceğini belirtti. Balsarı, Kanal İstanbul projesinin Başakşehir'den geçecek olmasının özellikle Altınşehir'deki Güvercintepe, Şamlar, Kayabaşı gibi yerlerin prim yapmasını sağlayacağının altını çizdi.

M2 fiyatı 7 bin lirayı buldu
Yerleşim alanı olarak İstanbul'un en büyük ilçesinin Başakşehir olduğunu ifade eden Balsarı, bölgenin ekonomik seviyesi iyi olan, planlı ve daha düzenli bir yerde yaşamak isteyenler tarafından tercih edildiğini vurguladı. İlçe genelinde satılık ev projelerinin birçoğu TOKİ, Emlak Konut ve Kiptaş tarafından inşa edilmişken, son yıllarda bölgede markalı konut projelerinin de görüldüğünü aktaran Zuhal Balsarı, markalı konut projeleri yanında, metronun da gelmesiyle Başakşehir'deki konut fiyatlarının arttığını belirterek, “Konut projelerinde metrekare fiyatları 3 bin ila 7 bin lira arasında değişiyor” dedi. İlçede bulunan arazilerin tamamının yapılaşma alanı içinde kaldığını, ancak ilçenin henüz yüzde 20'sinin yapılaşmış durumda olduğuna dikkat çeken Balsarı, “Kentsel dönüşümle beraber önümüzdeki süreçte bölgede yapılaşacak alan ilçenin yüzde 80'ini oluşturacak” dedi.

BİO İSTANBUL'LA ATAĞA GEÇECEK

Bölgede en çok konuşulan projelerin başında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kuzeydoğusunda yer alması planlanan Sağlık Kent projesinin geldiğini ifade eden Balsarı, proje kapsamında sağlık kampüsü, eğitim-araştırma birimleri, uzmanlaşmış tıbbi birimler ile tıbbi hizmetler dışında konaklama, konferans ve kültür merkeziyle ticari birimlerin planlandığını söyledi. İlçedeki bir diğer büyük projenin ise Bio İstanbul Projesi olduğunu belirten Balsarı,  Sazlıdere Barajı güneyinde, Başakşehir ilçesine bağlı Resneli Çiftliği'nde ve entegre araştırma-geliştirme birimleriyle beraber ticaret ve konut alanlarının da sağlık tesisleri ile birlikte yer alacağının altını çizdi.

Kent içinde kent kuruluyor

Kentsel dönüşüm kapsamında Başakşehir'in öne çıkan ilçelerden biri olduğunu dile getiren Zuhal Balsarı altyapı çalışmaları hakkında ise şunları söyledi: “Yeni şehre ilişkin projenin büyük ölçüde Başakşehir hinterlantı üzerinde olması netleşmiş durumda. Yeni şehirde toplu konut alanlarının yanı sıra uluslararası sağlık merkezi, eğitim alanları, iş merkezi ve kültür merkezlerinin yer alması planlanıyor. Bir milyon nüfuslu olması tasarlanan yeni şehre isim konulmasa da proje ‘İstanbul Metropolitan' şeklinde anılıyor. Başakşehir ilçe sınırlarında Hoşdere bölgesinde yaklaşık 110 hektarlık alan üzerinde 20 bin kişilik nüfusun yaşamasının planlandığı Yeni Şehir Projesi barınma ihtiyaçlarının yanı sıra çalışma, sağlık, eğitim, yeşil alan gibi donatı ihtiyaçlarının bir arada sunulması amaçlanıyor.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...