maritbet girişmaritbet
ÖMSS Sınavı 29 Nisan’da…

ÖMSS Sınavı 29 Nisan’da…

Zeytinburnu Belediyesi özürlülere devlet kapısını aralayacak sınava hazırlık kursu açtı

Zeytinburnu Belediyesi özürlülere devlet kapısını aralayacak sınava hazırlık kursu açtı.

Engellilerin devlet memuru olmalarına imkan sağlayacak Özürlüler Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da gerçekleştirilecek. Zeytinburnu Belediyesi de ilçe genelindeki engellileri bu sınavda daha avantajlı kılmak için ücretsiz kurs düzenliyor.

Üniversiteyi kazandığı dönemde ortaya çıkan kas rahatsızlığı nedeniyle doktor olma şansını yitiren tekerlekli sandalyeye mahkum 34 yaşındaki Cem Yurt, ÖMSS'den ümitli.

Zeytinburnu Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesi olarak, ilçe genelindeki engelliler için, 29 Nisan'da ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Özürlüler Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlık kursu açtı.

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) Şubat ayında başlayan kursa 25 engelli vatandaş katılıyor. Ücretsiz verilen ve hafta içi 09:00 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilen kursta matematik, geometri, Türkçe, tarih, coğrafya ve vatandaşlık bilgisi gibi dersler uzman hocalar tarafından veriliyor.

 27 Nisan'a kadar devam edecek kurs için engelliler evlerinden özel tasarımlı engelli taşıma aracı ile alınıyor ve yine aynı araçla evlerine bırakılıyor. Devletin iş kapısı için yıllar sonra yeniden öğrenci sıralarına oturan engellilerden, 4 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan 34 yaşındaki Cem Yurt, kurs sayesinde eksikliklerini gördüğünü belirterek, ÖMSS için ümitli konuştu.

Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını ancak o dönemde ortaya çıkan kas rahatsızlığı nedeniyle üniversiteye gidemediğini anlatan Cem “Çocukluğumdan beri doktor olmayı hayal ediyordum. Bu hayalimin önündeki en büyük engel üniversite sınavıydı. Bu engeli aştım ama bu kez de karşıma rahatsızlığım çıktı. 4 yıldır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşıyorum. İnsanlar bizi engel olarak görmesin. Biz de herkes gibiyiz, biz de en az sağlıklı bir insan kadar düşünebiliyoruz ve üretebiliyoruz. İnşallah bu kurstaki tüm arkadaşlarım ÖMSS'yi kazanarak sigortalı bir işe kavuşur” dedi. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, amaçlarının 29 Nisan'daki sınavda ilçede yaşayan engelli vatandaşları daha avantajlı hale getirmek olduğunu söyledi. Sınavın engellilerin topluma kazandırılması ve kendilerine olan özgüvenlerinin daha da artması noktasında büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Aydın “29 Nisan'daki sınav bir çok engelli vatandaşımız için belki de olmak ya da olmamak kadar büyük bir önem taşıyor. Biz de bunun bilincinde olarak bu zor günlerinde onların yanında yer almak ve desteğimizin her zaman onların arkasında olduğunu hissettirmek amacıyla böyle bir kurs düzenledik. Ben tüm kursiyerlerimizin bu sınavı başaracağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Mozaik Müzesi'nin inşasında sona yaklaşıldı!
  • 26.05.2022 16:50

Zeytinburnu Mozaik Müzesi'nin inşasında sona yaklaşıldı!

Zeytinburnu'nda Kazlıçeşme Sanat olarak faaliyet gösteren tarihi binanın restora ...

Zeytinburnu Buz Pisti inşaatında sona gelindi!
  • 14.09.2021 16:11

Zeytinburnu Buz Pisti inşaatında sona gelindi!

Zeytinburnu Belediyesince 39 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve Avrupa ...

Zeytinburnu'nda deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı
  • 08.06.2021 11:18

Zeytinburnu'nda deniz dibi ve kıyı temizliği yapıldı

Zeytinburnu Belediyesi, "Sıfır Atık Mavi" projesi kapsamında, su altında ve kıyı ...

Mobil atık kazanç aracıyla 24 ton atık toplandı
  • 27.12.2020 09:30

Mobil atık kazanç aracıyla 24 ton atık toplandı

Zeytinburnu Belediyesi, mobil atık kazanç aracıyla 1 ayda 24 ton atığı dönüştüre ...

Zeytinburnu'nda 6 proje hizmete açıldı
  • 11.03.2018 12:06

Zeytinburnu'nda 6 proje hizmete açıldı

Zeytinburnu Belediyesi, hayata geçirdiği 6 projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Ba ...

Zeytinburnu'nda deprem öncesi okullar yeniden inşa ediliyor
  • 11.09.2017 14:05

Zeytinburnu'nda deprem öncesi okullar yeniden inşa ediliyor

Zeytinburnu Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okulları yıkıp y ...