maritbet girişmaritbet
Ev alanlar dikkat! Maliye konut peşinde!

Ev alanlar dikkat! Maliye konut peşinde!

Gelir İdaresi kiracı ev sahibinden sonra konut satışlarını da mercek altına aldı. Konut değerinin düşük gösterilip gösterilmediğinin peşine düştü

Maliye bakanlığı kiracı ve ev sahibinden sonra şimdi de konut alım satımlarını mercek altına aldı. Ekonomi yönetimi bankalara 'kredilerde frene basın' uyarısı yaparken, Maliyede konut sektörünü icelemeye aldı. Konut kredisi kullananları belirleyen Gelir İdaresi Başkanlığı tapu harçlarının gerçek değer üzerinden gösterilip gösterilmediğini kontrol ediyor.

Edinilen bilgiye göre, konut alımında mükelleflerin ev alım satımlarında tapu harçlarını gerçek rakam üzerinden ödeyip ödemediklerine bakılacak. Eğer beyan edilen ile gerçek değeri arasında bir fark bulunursa aradaki rakam üzerinden hem alıcı hem de satıcıdan yüzde 1,65'lik harç ile gecikme faizi alınacak.

Örneğin 100 bin lira değerinde bir konut alan vatandaşın ortalama 1650 liralık tapu harcı ödemesi gerekiyor. Bakanlık verilerine göre bütçedeki 8 milyar liralık harcın % 43,4'ünü gayrimenkul alıp satanlar ödeyecek. Bu çerçevede 3.4 milyar liralık tapu harcı yatırılacağı hesaplanıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz