maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç açıkladı..!

Bülent Arınç açıkladı..!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, ikinci sırada beklediğiniz yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, ikinci sırada beklediğiniz yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç nisan sonuna kadar kanunun çıkabileceği şeklinde'' dedi.

"YABANCILARA MÜLK SATIŞI GÜNDEMDE"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yabancılara mülk satışı konusunda da beklenen kanunun nisan sonuna kadar hazırlanacağını ifade etti. Kanunun ilk kez 2004 yılında ele alındığını ve Antalya'ya geldiğinde bazı vatandaşların kendisine yabancılara daire satamadıkları yönünde sıkıntılarını bildirdiklerini belirten Arınç, bu doğrultuda bir çalışma yapıldığını ancak bu süreçte haksız eleştirilere maruz kaldıklarını vurguladı. Arınç, şunları söyledi:

''O kanunu çıkarıncaya kadar ne vatan hainliğimiz kaldı, ne vatanın topraklarını parayla satmamız kaldı. Kulaklarınız çınlasın. Allah bilir kaçınız bu konuda bizim günahlarımızı aldınız? Arkadaşlar biz bu toprağı burada verdiğimiz zaman, sırtına yükleyip kendi memleketine götürmüyor. Bu inşaat sektörü için iyi, bu ülkede kalıp harcama yapacaklar için de iyi. Her bakımdan iyi. Avantajlı bir şey. Ama o kanun çıkarken, o eleştiriler sebebiyle bazı ülkelere satışlar noktasında kısıtlamalar getirilmişti. Şimdi onları mümkün olduğunca kaldıran, satışı kolaylaştıran, formalitesini biraz daha azaltan bir noktaya geldik. Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, ikinci sırada beklediğiniz yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç nisan sonuna kadar kanunun çıkabileceği şeklinde. Hep beraber takip edelim.''

Bölgelerin kalkınmışlığının sağlanması amacıyla hazırlanan teşvik paketinin açıklandığını anımsatan Arınç, Türkiye'nin 6 bölge olarak değerlendirildiğini ve özellikle 5 ve 6'ncı bölgelerde yer alan illere yapılacak yatırımlara büyük kolaylıklar sağlanacağını bildirdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...