maritbet girişmaritbet
Yunan adalarında vizesiz geçiş beklentisi!

Yunan adalarında vizesiz geçiş beklentisi!

AB Komisyonunun vizesiz seyahat öngören tavsiye kararı, Türkiye kıyılarından çok sayıda turisti çeken Yunan adalarındaki turizmcileri umutlandırdı.

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde vizesiz seyahatinin önünü açacak süreç, son yıllarda çok sayıda Türk turisti ağırlayan Yunanistan'ın Ege adalarındaki turizmcileri umutlandırdı. 

Yunanistan'ın Kuzey Ege Adaları Ekonomik Kalkınma Ofisi (EOAEN) Başkanı Thrasos Kalogridis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vize kolaylıklarıyla 1 milyona ulaşan Türk turist sayısının vizelerin kalkmasıyla daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Kalogridis, AB Komisyonunun Türk vatandaşları için vizesiz seyahat öngören tavsiye kararını Yunanistan'daki turizmcilerin de desteklediğini ifade etti.

Vizesiz seyahatin bir an önce başlamasını beklediklerini, yeni sezon öncesi bu kararın kendilerini yakından ilgilendirdiğini dile getiren Kalogridis, tavsiye kararının sadece turizmi değil farklı yatırım iş birliklerini de artıracağına işaret etti.

yunan adaları

 Kalogridis, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yunan adalarının gelirleri bildiğiniz gibi turizme dayalı olarak ilerliyor. Bu anlaşmanın Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinde çok faydalı sonuçlar getireceğine, yeni fırsatlar getireceğine inanıyorum. Amacımız her iki ülkenin turizm ve ticaret hacminin büyümesi. Yunanistan ve Türkiye arasında 2000 yılında 184 milyon avro olan ticaret hacmi geçen yıl 3,7 milyar avroya yükselmiştir. 2015 yılında Yunanistan'ı 1 milyona yakın Türk vatandaşı ziyaret etti. Bu rakam 2001 yılında 115 bindi. Bu rakamlardaki artışın en önemli sebebi ise yeşil pasaportlara vize kaldırılması, Türkiye'nin büyük şehirlerde vize merkezleri oluşturması ve 5 büyük adada gümrük kapısında vize verilmesi uygulamaları etkili oldu. İki ülke arasındaki ziyaretçi trafiği giderek yükseliyor. Vizelerin kaldırılması, Yunanistan'da ve özellikle adalarda Türk turist sayısında artış yaratacaktır. Bu karar, aynı zamanda Ege'de büyük yatırım fırsatları oluşturacaktır." 

Sakızlı turizmci memnun

Türk turistlerin en fazla ziyaret ettiği Yunan adalarından Sakız Adası'nda da turizmciler, vize muafiyeti kararını bekliyor.

Sakız Adası Kiralık Odalar ve Küçük Oteller Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis, bu sezon geçen yıllara göre çok daha fazla sayıda Türk turisti beklediklerine işaret ederek, şöyle dedi:
"Sakız Adası vize olmasına rağmen her yıl Türk ziyaretçi sayısını katlayarak artırıyordu. Şimdi alınacak bu kararla çok daha fazla Türk turist Yunan adalarını ziyaret edecektir. 2012 yılında 30 bin Türk'ün geldiği adaya 2013'te 56 bin, 2014'te 65 bin, geçen yıl da 82 bin Türk vatandaşı geldi. 2016'nın 4 ayında ise 10 bin civarı kişi giriş yaptı. Vizesiz seyahat sayesinde bu yıl 120 binden fazla Türk vatandaşının Sakız Adası'na geleceğini düşünüyorum. Bu rakamın her yıl da katlanarak artacağına inanıyorum." 

Çeşme'den Sakız Adası'na gemi seferleri düzenleyen bir firmanın başkanı olan Nezihe Ertürk de bu sezon çok daha fazla sayıda Türk turistin tatil tercihini Sakız'a kaydırmasını beklediklerini ancak asıl değişimin 2017 yılından itibaren görüleceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vizesiz seyahatte 'izin belgesi' dönemi!
  • 06.09.2018 10:57

Vizesiz seyahatte 'izin belgesi' dönemi!

AB Konseyi, Schengen bölgesine girişlerinde vize uygulanmayan ülke vatandaşların ...

Yunan adaları 'kapıda vizeye' 1 yıl daha devam!
  • 08.03.2017 14:31

Yunan adaları 'kapıda vizeye' 1 yıl daha devam!

Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulama 1 yıl daha ...

Yunan adalarına 'kapıda vize' sona eriyor
  • 09.02.2017 09:36

Yunan adalarına 'kapıda vize' sona eriyor

Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan ve 'kapıda vize' olarak bil ...

'Vize beklentisi için kesin tarih bekliyoruz'
  • 01.08.2016 09:02

'Vize beklentisi için kesin tarih bekliyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz se ...

Yunan adaları da "bayram" ediyor
  • 04.07.2016 11:01

Yunan adaları da "bayram" ediyor

Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle çok sayıda vatandaş, tatilini Yunan adala ...

Yunan adalarında vizesiz geçiş beklentisi!
  • 06.05.2016 09:56

Yunan adalarında vizesiz geçiş beklentisi!

AB Komisyonunun vizesiz seyahat öngören tavsiye kararı, Türkiye kıyılarından çok ...