maritbet girişmaritbet
‘Yunan Adaları’nda 'ucuz ev' balonu patladı

‘Yunan Adaları’nda 'ucuz ev' balonu patladı

Ekonomik kriz nedeniyle Yunan Adaları’nda ev fiyatlarının çok ucuzladığı yönündeki söylentilere Ayvalıklı emlakçılar karşı çıktı.

Ege'nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Ayvalık'ta emlak fiyatları büyük değişiklik gösteriyor. Bölgenin en etkin isimlerinden Altın Emlak Ayvalık Temsilcisi Mustafa Büyükçıvgın, emlaktasondakika.com için açıklamalarda bulundu. Ayvalık'taki ev fiyatlarının bölge bölge değiştiğini söyleyen Büyükçıvgın, “Ayvalık merkez, Altınova-Sarımsaklı, Cunda dediğimiz Alibey Adası bir de Ayvalık'ın sayfiye bölgesi olan Şirinkent civarı. Büyük bir lokasyondan söz ediyoruz. Tabii ki bu lokasyonun içinde ev fiyatları da farklılıklar gösteriyor. Yani 100 bin TL'den 5 milyon dolara ev bulmak mümkün” diye konuştu.

‘ULUSLARARASI SEFERLER POPÜLASYONU ARTIRACAK'

Yerli ve yabancı turistin akın ettiği Bodrum ve Kuşadası gibi tatil bölgelerinin ulaşım açısından daha rahat olduğunun altını çizen Büyükçıvgın, “Ayvalık'a uluslararası seferlerin başlamasıyla birlikte popülasyonunun artacağını düşünüyoruz” dedi.

cunda sokaklarındaki evler

Alibey Adası, kültürel zenginlikleri ve otantik havasıyla turistlerin cazibe merkezi haline geldi.

‘CUNDA'DAKİ TAŞ EVLERİN FİYATLARI FAHİŞ'

Mustafa Büyükçıvgın, Cunda'daki taş evlerin bu kadar ilgi görmesi ve yüksek fiyata alıcı bulmasıyla ilgili şöyle konuştu; Öncelikle bu bir arz-talep dengesi. Sonrasında insanların hayalleriyle ilgili. İnsanlar yazın gelip Cunda gibi bir yerde yaşamak istiyorlar. Hem hareketli hem de karakterli bir bölge. Burada gelip yerler alıyorlar. Ancak kışın aynı cazibeyi yakalayamıyorlar. Bu yüzden geriye dönüşler başladı. Restore edilen evlerin birçoğu tekrar satışa çıkarıldı. Zaten yüksek fiyata almışlardı, Fiyatları yükselten birinci alıcılar ve ikinci satıcılar. Çünkü yüksek fiyata alınıyor, masraf yapılıyor ardından satarken de zarar etmek istemiyorlar. Cunda'daki taş evlerin 300 bin dolarla 2 milyon dolar arasında değiştiğini söyleyen Büyükçıvgın, “ Bence evlerin asıl değeri 150 bin ile 750 bin TL civarında. Ama dediğim nedenlerden ötürü böyle uçuk fiyatlar konuşuluyor” dedi.

midilli adası'ndan bir manzara

Yunanistan'ın 3. büyük adası olan Midilli'de yaklaşık 90 bin kişi yaşıyor.

Yunanistan'daki ekonomik krizin emlak fiyatlarını düşürdüğü iddialarını yalanlayan Büyükçıvgın, “Bu haberler üzerine birçok Türk, ev almak için Midilli'ye gitti. Ancak hepsi eli boş döndü. Çünkü söylenildiği gibi fiyatlar düşük değil. Zaten Euro üzerinden her şey. O yüzden konuşulan ev fiyatları hayal ürününden ibaret. Yatırımcılar Midilli'yi görüp araştırdıktan sonra Ayvalık'tan ev almayı tercih ediyor” dedi.

Merve N. Güreş/ Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Yunan Adaları’nda 'ucuz ev' balonu patladı
  • 10.08.2015 12:48

‘Yunan Adaları’nda 'ucuz ev' balonu patladı

Ekonomik kriz nedeniyle Yunan Adaları’nda ev fiyatlarının çok ucuzladığı yönünde ...