maritbet girişmaritbet
Vizesiz gidebileceğiniz en güzel 10 ülke!

Vizesiz gidebileceğiniz en güzel 10 ülke!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Henüz netleşmese de tatilin dokuz gün olması bekleniyor.

Bu tatilde yurtdışına çıkmak isteyenlerin vize almak için günlerce konsolosluklarda uğraşmasına gerek yok. Çantanızı kaptığınız gibi vizesiz gidebileceğiniz 65 ülke var. Jürimiz bu hafta sizin için doğası, kültürü, mutfağı ve renkli hayatlarıyla vizesiz gidebileceğiniz mutlaka görülmesi gereken ülkeleri seçti.

JAPONYA

japonya

Güneşin doğduğu adalar ülkesinde etkileyici bir kültür, yüksek teknolojili yapılar, tapınaklar, anıtlar ve farklı bir mutfak sizi bekliyor. İmparatorluk döneminde başkent olan ve Feng-Shui felsefesine göre inşa edilen Kyoto, günümüzün başkenti Tokyo ve Osaka ilk gidilecek şehirler. Erdal İpekeşen, “Teknolojiyle geleneğin muhteşem bir şekilde yoğrulduğu çok etkileyici bir ülke” diyor.

ARJANTİN

arjantin

Geniş bulvarları, sanat merkezleri, tango ve renkli binalarıyla Avrupai başkent Buenos Aires oldukça etkileyici. Dünyanın en güney ucunda yükselen buzulların arasındaki kent olan Ushuaia'yı da mutlaka görün. Gezilecekler arasında Perito Moreno buzulu ve İguazu Şelalesi de var.

BREZİLYA

brezilya

Ülkenin sembolü Kurtarıcı İsa Heykeli, dünyaca ünlü Copacabana Plajı, karnavalları ve egzotik Amazon Ormanları'yla Brezilya başka bir diyar. Saffet Emre Tonguç, “Rio dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ancak sırf Amazon ormanlarından dolayı bile bu ülkeye gidilir” yorumunu yaptı.

MALDİVLER

maldivler

Her sevgilinin hayalini süsleyen topraklara da vize gerekmiyor. Şeffaf, turkuvaz denizi, sahilleri, plajları, kumsalı, sessizliği, güneşin doğuşunu ve batışını izlemek işte o cennet burası. Dünyanın üzerine titrediği mercan resiflerini mutlaka görün.

PERU

peru

Heybetli And Dağları, İnka Krallığı'nın hükmettiği topraklar... Çin, İspanyol, Arap, Afrika ve yerel mutfağın harmanlanmasıyla zengin bir mutfağa sahip. Ayhan Sicimoğlu, “Güney Amerika'nın ‘Mekke'si sayılan etkileyici Machu Picchu'ya hayran kalacaksınız” diye bahsetti.

İRAN

iran

Görkemli sarayları, nadide eserler barındıran müzeleri, büyük meydanları ve bahçeleri olan Tahran, Şah döneminin ve devrimin izlerini bir arada barındırıyor. Etkileyici mimarisiyle İsfahan, Zerdüşt inancının merkezi Yezd, antik Persepolis, Şiraz ve Türk kenti Tebriz kentlerinde görecek çok şey var.

BOSNA HERSEK

bosna hersek

İki saatlik uçak yolculuğuyla Osmanlı eserleri, mutfağı ve doğal güzellikleriyle Bosna'ya gitmeye ne dersiniz? Tarihi Mostar Köprüsü, Poçitel köyü ve Ay Saati göreceklerinizden sadece bir kaçı. Özcan Yüksek, “Hem Avrupa hem de Doğu'nun izlerini bir arada göreceğiniz Bosna'ya hafta sonu bile gezebilirsiniz” tavsiyesinde bulunuyor.

KARADAĞ

karadağ

Dalmaçya kıyılarındaki toprak olarak küçük ancak barındırdığı kültürel ve doğal güzellikleriyle oldukça büyük bir ülke. Dünyaca ünlü Sveti Stefan Adası, Skadar Gölü Milli Parkı ve sahil şehri Budva öne çıkan merkezler. Kotor'a bir saat uzaklıktaki Karadağ Krallığı'nın ilk başkenti Cetinje'yi de mutlaka gezin.

FAS 

fas

Atlantik Okyanusu kenarına inşa edilmiş İkinci Hasan Camii, tarihi alışveriş çarşısı Medina ve Kazablanka filminin geçtiği mekânları göreceksiniz. Mutlu Tönbekici, Fas ile ilgili şunu söylüyor: “Hâlâ sokaklarında hikaye okuyucuların ve yılan oynatıcıların olduğu adeta zamanın durduğu bir ülke.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vizesiz gidebileceğiniz en güzel 10 ülke!
  • 29.08.2016 10:17

Vizesiz gidebileceğiniz en güzel 10 ülke!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Henüz netleşmese de tatilin dokuz gün olm ...