maritbet girişmaritbet
Varda Köprüsü turizme açılıyor!

Varda Köprüsü turizme açılıyor!

Fatoş Gürkan, Varda köprüsünde kır gazinosu, seyir terasları ve çevre düzenlemesini sağlayacak ihale çalışmalarının tamamlandığını söyledi

Buranın kısa sürede inşaatı tamamlanarak tesislerle birlikte bir bütünlük içerisinde doğa turizmine açmayı hedeflediklerini ifade eden Milletvekili Gürkan, Varda'nın ilçeye önemli katkılar sağlayacağını dikkat çekti. Varda Köprüsü civarındaki destinasyon alanlarıyla ilgili açıklama yapana Gürkan, şunları kaydetti: “Karaisalı ilçemiz, Adana il Merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunmakta olup doğal güzellikleri yeteri kadar tanınmamaktadır. Yaptığımız ön çalışmalarımız neticesinde, Adanalı hemşerilerimizin şehrin stresinden uzaklaşabileceği, doğal güzellikler ile iç içe zaman geçirebileceği bir ortamın oluşturulması, bunun yanında Karaisalı ilçemizin bu güzelliklerinin ilçemiz adına pozitif değerlendirilmesi için projeler oluşturuldu. Bu projelerden Kapıkaya Kanyonu yürüyüş parkuru geçen yıl, Yerköprü mesire alanı ise bu yıl içinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Doğa harikası bu parkurun devamı niteliğinde olan ve bunun yanında tarihi ve mimari değere sahip Varda Köprüsü de yine yaptığımız çalışmalar sonucunda turizme kazandırılacaktır.

Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu proje için ödenek gönderilmiş, ihalesi de 9 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında kır gazinosu, seyir terasları ve çevre düzenlemesi yapılacak olup, projenin 2014 Aralık ayı içinde tamamlanması planlanmaktadır. Bu proje tamamlandığında, daha önceki projeler gibi ziyaretçilere görsel şölen sunacaktır. Karaisalı ilçemize farklı bir perspektif kazandıracak tüm bu projelerin hayat bulmasında başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Ömer Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese hem Karaisalılı hem de Adanalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Tüm hemşerimizi bu doğal güzelliklerle buluşmaya davet ediyor, tamamlandığında Adana'mız için yeni bir turizm alternatifi sunacak olan güzelliklerin hayırlı olmasını diliyorum.”
İHA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

James Bond'un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi köprü turizme katkı sağlıyor
  • 29.09.2022 16:28

James Bond'un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi köprü turizme katkı sağlıyor

Adana'nın Karaisalı ilçesinde 1912'de Almanlar tarafından inşa edilen ve "James ...

James Bond'un düştüğü köprüye özel posta pulu
  • 13.03.2016 13:18

James Bond'un düştüğü köprüye özel posta pulu

PTT Genel Müdürlüğü, "James Bond" filminin önceki serisi "Skyfall"un çekildiği V ...

Varda Köprüsü turizme açılıyor!
  • 12.10.2014 13:35

Varda Köprüsü turizme açılıyor!

Fatoş Gürkan, Varda köprüsünde kır gazinosu, seyir terasları ve çevre düzenleme ...