maritbet girişmaritbet
Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği turizmi canlandıracak!

Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği turizmi canlandıracak!

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği, renkli gösterilerle açılışını yaptı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği, Başkan Hilmi Türkmen, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran Takımı açılışa marşlarıyla renk kattı.

İstanbul'un sanat ve kültür başkenti olan Üsküdar'ın var olan turizm potansiyeline dikkat çekmek için 16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Turizm ve Bahar Şenliği'nde yer alan 35 seyahat acentesi sahildeki çadırlarda kurulan standlarda çalışmalarına başladı.

Açılış programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar tarihi açıdan ve turizm açısından çok önemli şehir ve buraya ulaşım artık çok kolay” dedi.

“TURİZM VE BAHAR ŞENLİĞİ ÜSKÜDAR'IN TURİZMİNE CANLILIK KATACAKTIR”

Üsküdar'ın çok güzel gezilip görülecek yerleri olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu gün Üsküdar için yine özel ve güzel bir günü birlikte  yaşıyoruz. Üsküdar da ilk defa Turizm ve Bahar Şenliği adı altında bir festival başlatmış oluyoruz. İl Kültür Müdürlüğümüz ve TURSAB'la birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte 3 gün boyunca Üsküdar sahilinde 35 ayrı Turizm acentesiyle birlikte hem Üsküdar'ımızı hem de Ülkemizi tanıtacak güzel bir faaliyeti icra etmiş olacağız. Bu festivalin son iki gününde gelen misafirlerimize Üsküdar'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. Gerçekten de Üsküdar'ımız hem İstanbul'umuzun hem de Ülkemizin tarihi zenginliklerini içerisinde barındıran güzel beldelerden birisidir. Üsküdar biliyorsunuz İstanbul'un fethini gören bir  yer yani 1453'te İstanbul Fetih edildiğine göre, Üsküdar fetihten 100 yıl önce Müslümanların anayurdu olmuştur. Dolayısıyla Üsküdar bir İslam şehri ve Müslümanlar yatağı bir şehirdir. Böyle güzel bir şehirde ve harem toprağı dediğimiz şehirde tarih adına, kültür adına ve özellikle inanç turizmi açısından çok güzel mekanlar var. Buraların gezilmesi, görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken mekanlarımız var. 

Çamlıca tepelerimiz, beylerbeyi sarayımız, Aziz Mahmut Hüdai Hz. Türbesi, Karaca Ahmet ve Harem yani Üsküdar Muazzam bir açık hava müzesi olarak görüyoruz. Böyle güzel bir şehri tanıtma adına yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlama adına bu turizm festivali çok güzel bir fırsattır. İnşallah bu şenlik sayesinde Üsküdar'ımızın turizm canlılığı daha da artacaktır. Çünkü, son yıllarda yapılan ve ülkemizin mega projeleri var. Bunlardan Marmaray bunun başında geliyor ve Üsküdar'a ulaşımı çok kolaylaştırdı. Hava yolculuğu yapan misafirlerimiz İstanbul trafiğine takılmadan çok rahat bir şekilde raylı sistemlerle Üsküdar'a ulaşabilirler. Bu projeler Üsküdar'ımızın turizm potansiyelini çok daha artıracak bir projedir. Bütün dostlarımızı Üsküdar'a ve Üsküdar'ın bu güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Dostlarımızın Üsküdar'a gelerek boğaza nazır bir şekilde çay içmelerini, balık yemeleri için davet ediyoruz” diye konuştu.

“ÜSKÜDAR KÜLTÜR, SANAT, MANEVİYAT, DENİZ GİBİ TURİZM KONULARINDA EN GÜZEL YERDİR”

Üsküdar'ın tarihi önemine dikkat çeken İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, “1994'te İstanbul bizim sevdamızdır sloganıyla yola çıkılmıştı, o slogan halen Türkiye'nin her yerinden ve Ankara'dan destekle halen sürüyor. İstanbul bizim sevdamız dedik ve her yıl Kültür İl Müdürlüğü olarak bir ilçeyle beraber turizm üzerinden bir çalışma yapıyoruz. Bu sene de başkanımızla konuşarak Üsküdar ilçemizde turizm için çalışmaya başladık. Üsküdar konu kültürse, konu tarihse, konu sanatsa, konu maneviyatsa, konu denizse her şeyi içerisinde barındıran güzel bir yer. Üsküdar bizim için bu manada çok önemli ve çok özel bir yer. İstanbul bizim her şeyimiz diyoruz. Bunlardan en önemlisi bütün çalışmayı yapan herkesi ve seyahat acentelerini buraya toplayan sayın başkanımız Hilmi Türkmen bey'e de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm ve Bahar Şenliği kapsamında Üsküdar sahilinde devam edecek olan şenlikte, Anadolu Yakası'nda bulunan acenteler, oteller, restoranlar başta olmak üzere turizme hizmet ve ren kuruluşlar 16-19 Nisan tarihleri arasında hem Üsküdar'ı hem de kendilerini tanıtmaya devam edecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği turizmi canlandıracak!
  • 16.04.2015 15:36

Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği turizmi canlandıracak!

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği, ren ...