maritbet girişmaritbet
Ünlü Instagram fotoğrafçıları, Türkiye'yi tanıtacak

Ünlü Instagram fotoğrafçıları, Türkiye'yi tanıtacak

Cumhurbaşkanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin tarihini, kültürünü, turistik yerlerini anlatacak sosyal medya projesi başladı

Projenin tanıtımı, CVK Park Bosphorus Otel'deki basın toplantısıyla yapıldı. Ana sponsorluğunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nce (TFMD) desteklenen projeyle, Türkiye'nin sosyal medyada tanıtımı hedefleniyor. Projede, klasik reklam mecralarının dışında, başta sosyal paylaşım sitesi Instagram olmak üzere Facebook, Twitter, Youtube gibi diğer sosyal mecralar kullanılacak. İki aşamalı projenin ilk aşaması için dünyanın farklı ülkelerinden en çok takipçileri olan, en çok tanınan ve popülerliğe sahip 10 Instagram fotoğrafçısı Türkiye'ye davet edildi.

Instagram'da ünlenen Nicolee Drake ve Morgan Stone Grethet gibi fotoğrafçıların iki grup halinde farklı tarihlerde 24 şehri gezeceği ve çektikleri fotoğrafları Instagram hesaplarından paylaşacağı projede, fotoğrafçılar Türkiye'nin dokusunu kendi yorumlarıyla tüm dünyaya duyurmaya çalışacak.

Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili Instagram'ı odak noktasına koyarak diğer sosyal medyanın da kullanımıyla gerçekleştirilecek proje için dünyanın farklı noktalarından davet edilen 10 Instagram fotoğrafçısı, bugün Dolmabahçe Sarayı'ndan başlayarak İstanbul'dan yola çıkacak.

Dünyada bir ilk 

Fotoğrafın, görselliğin evrensel dilinin kullanılacağı proje kapsamında 24 günde 24 şehir olmak üzere toplam 7 bin kilometre gezilecek. Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan  #ComeSeeTurkey'in kendi web sitesi ve Instagram hesabı da bulunuyor. Bu hesaptan toplamda 26 milyon kullanıcıya ulaşılması hedefleniyor.

İnsanları bağımsızlaştıran ve sınırları ortadan kaldıran fotoğraflarla Türkiye'nin daha iyi tanıtılması, yemeği, tarihi ve turistik yerlerinin daha iyi paylaşılmasının da hedeflendiği proje için TRT'den özel bir ekip, söz konusu heyeti takip ederek çekimler yapacak. Çekimler, proje sonunda bir belgesel haline getirilerek yayımlanacak.

Fotoğrafçılar, kendi kültürlerine göre yorumlayacak

Farklı kültürlerden gelen fotoğrafçılar, ülkenin tarihi ve turistik yerlerini, insanını, yemeklerini fotoğraflarken buraları farklı açılardan kendi kültürlerine göre yorumlayacak.

THY'nin de destek verdiği projenin ilk etabında İstanbul, Trabzon, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Mardin, Gaziantep; ikinci etabında ise Kayseri, Kapadokya (Nevşehir), Konya, Antalya, Aydın, Pamukkale, Dalyan, Bodrum, İzmir ve Çanakkale gibi yerler gezilecek.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CVK Park Bosphorus Otel süit odaları anlatacak
  • 20.08.2015 14:37

CVK Park Bosphorus Otel süit odaları anlatacak

CVK Park Bosphorus Otel, süit odaların pazar payını açıklayacak. ...

Ünlü Instagram fotoğrafçıları, Türkiye'yi tanıtacak
  • 16.04.2014 16:57

Ünlü Instagram fotoğrafçıları, Türkiye'yi tanıtacak

Cumhurbaşkanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin tarihini, kültü ...