maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Rixos Grubu, turizmin yoğun yaşandığı Antalya’da 4 milyar lirayı bulması beklenen projeyi hayata geçiriyor.

Rixos Hotels'in ilk etabını 1.5 milyar liralık bir yatırımla Antalya'nın Belek turizm bölgesinde hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük eğlence parkı The Land of Legends Theme Park, 1 Temmuz'da kapılarını açıyor. Tema parkın, 401 odalı Türkiye'nin ilk çocuk konseptli konaklama tesisi, alışveriş merkezi, eğlence üniteleri ve su parkından oluşan birinci etabı kamuoyuna tanıtıldı.

Antalya'da turizmin geleceği açık

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye'nin son bir yıldır, özellikle turizm alanında belli sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, "Ülkemizin dününe ne kadar çok güveniyorsak, bugüne ve yarına daha fazla güveniyoruz. Antalya'nın turizm potansiyeline inancımızı kaybetmedik. Gün geçtikçe bu inancımız adeta katlanarak büyüdü ve devam etti" dedi.

The Land of Legends Theme Park'ta toplamda 4 milyar liralık bir yatırım öngördüklerini, bu yatırımın Türk turizmine ve Antalya'ya güveni gösterdiğini söyledi. Tamince, Rixos Grubu ve ortaklarının bu potansiyeli gördükçe turizm geleceğine inancının artarak devam ettiğini, çok önemli projeleri geliştirdiklerini ve geliştirmeye devam edeceklerini aktardı.

4 milyar liralık yatırım

The Land of Legends Theme Park ile Antalya'nın çök önemli turizm ürünlerine yeni bir soluk kazandırdıklarına dikkat çeken Tamince şöyle konuştu: "Eğlence, alışveriş, şovlar, eğlence dünyası, bir bakıma adrenalini yükselten parklarla acaba bir destinasyon, merkez meydana getirebilir miyiz diye arzu ediyorduk. 'Böyle bir şey yapalım ki insanlar ülkelerinden, binlerce kilometre öteden bir de bunun için gelsinler', bunun arayışı içinde olduk. Bunu tasarlarken de dünyanın çok farklı ülkelerinden, çok farklı tecrübelere sahip insanlarla, firmalarla çalışarak bunu tasarladık. Amacımız bu projeden dolayı ülkemize, bölgemize gelişleri artırmak. Kopyalayarak değil özgün bir proje gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

Yatırım ortakları

Bu çok zor projede yatırım ortaklarının da önemli hale geldiğinin altını çizen Tamince, bu konuda dünyada iki firmanın ön plana çıktığını söyledi. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan The Dubai Mall gibi projelere imza atan Dubai merkezli Emaar ile ABD Las Vegas'ta önemli organizasyonlara imza atan Franco Dragone'la ortaklık kurduklarını açıklayan Tamince, "Ortaklarımızla beraber ortaya çok başarılı bir konsept ortaya koyarak, 2-3 yıl içinde dünyanın çok önemli merkezlerinden biri haline gelmek istiyoruz" dedi.

Tamince, Emaar ile farklı projeler için de bir araya geldiklerini, bunu yakında açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Ortadoğu, Çin ve ABD

Tamince, iki ortak şirketin yatırım gücünün yanı sıra hitap ettiği kesimlerden de pazar olarak yararlanmak istediklerini söyledi. Emaar'ın bir merkezine Ortadoğu'dan 82 milyon ziyaretçi geldiğini, Franco Dragone gösterilerinin de Çin ve ABD ağırlıklı olmak üzere 100 milyonun üzerinde kişiye ulaştığına dikkat çeken Tamince, "Antalya'ya 5 saatlik uçuş mesafesi içinde 3 milyar insan yaşıyor. Bu 3 milyar insan, şöyle bir tercihle karşı karşıya kalmalı; 'Orlando'ya mı uçmalıyım, The Land of Legends'a mı gitmeliyim?' The Land of Legends'ı bu kadar güçlü bir marka olarak, bu kadar güçlü bir merkez olarak konumlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bin kişiye istihdam

The Land of Legends'in 1 Temmuz itibariyle hizmete açılacağını, ancak projenin statik yapıda değil, 2019'a kadar devam eden bir inşa sürecini yaşayacağını belirten Tamince, bunun aynı zamanda parkı her yıl ziyaret edilebileceğini söyledi. Projenin açılan haliyle 1 milyar 500 bin TL'lik yatırım olduğunu, tamamlandığında yatırım bütçesinin 4 milyar TL'yi bulacağını belirten Tamince, projenin 30 farklı milletten bin kişilik istihdam oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Tamince, The Land of Legends'in proje aşamasıyla 30 aylık süreçte tamamlandığını söyledi.

İki ülkenin birbirine ihtiyacı var

Uçak krizi sonrası Rusya ile yaşanan gelişmelerle ilgili de konuşan Fettah Tamince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kremlin'e yazdığı mektubun önemine dikkat çekti. Kremlin'in cevabını da olumsuz görmediğini ifade eden Tamince, "Bu konuda Mayıs ayı bu işin dibini göreceğimiz yerdi. En kötüsünü öyle yaşadık. Siyasi anlamda iki ülkenin bunu sürdürmesi mümkün değil. Birbirimize çok fazla ihtiyacımız var. Temennim, çok kısa sürede çözülür" diye konuştu.

Çocuklar için rüya gibi tatil    

Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station'lar ve çift ekranlı LED TV'ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da yer aldı. The Land of Legends Theme Park'ta beyaz kumsallar ve rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla oluşan özel tropik bir ada yer alıyor. Çılgın nehir, su kaydırakları ve temalı havuzlar suya dalmak için mükemmel bir ortam sunarken, adrenalin düşkünleri için sörf havuzu, dalga havuzları ve Typhoon Coaster sonu gelmeyen maceralar sunuyor. Suda rayların üzerinde başlayan yolculuk 43 metre yüksekliğe ulaşıyor ve saatte 86 kilometre hızla 525 metre kadar virajlı kıvrımlarla devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...