maritbet girişmaritbet
Turizme ağır darbe!

Turizme ağır darbe!

Seçim sonrası Suruç katliamıyla başlayan ve artarak devam eden terör olayları kültür turizmini de vurdu.

Almanya başta olmak üzere birçok pazarda, Türkiye'deki kültür turlarına yönelik rezervasyon iptalleri başladı. Terör olayları kruvaziyer turizminde de iptallere neden oldu, Türkiye rotadan çıkarıldı. Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB), araştırmasına göre, Almanya'dan Türkiye'ye yeni rezervasyon gelmiyor, olanlar da iptal ediliyor. Turizm devlerinden TUİ'nin ücretsiz rezervasyon iptali yaptığı açıklandı. Kültür turları yapan Studiosus ve Gebeco'nun, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan turlarını, ayrıca Öger Tours'un da terör tehlikesi nedeniyle Van, Mardin, Diyarbakır gibi kentleri de içine alan bu bölgelere yönelik turları iptal ettiği belirtildi.

REZERVASYONDA AZALMA VAR

İptallerin sadece ağırlıklı Güneydoğu ve Doğu illerine yönelik olduğunu belirten AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, sahil kesimlerinde rezervasyon iptali sorunu yaşanmadığını ancak rezervasyonlarda zayıflama olduğunu söyledi. Ülkelerin Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili uyarılarının da Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olduğunu kaydeden Hacısüleyman, kültür turlarının olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Uyarılarda 'gitmeyin' denilmediğini söyleyen AKTOB Başkanı, azami dikkat gösterilmesinin istendiğini de dile getirdi. Hacısüleyman, kruvaziyer turizmindeki iptalleri ise imaj sorunlarına bağladı.

ROTADAN TÜRKİYE ÇIKARTILDI

Terör olaylarının yanı sıra imaj sorunun da etkilediği kruvaziyer turizminde ise Aida'nın ağustos ayında Aida Stella gemisiyle İstanbul'a yapacağı seyahati iptal ettiği belirtildi. Aida'nın bu iptalinin, en büyük kruvaziyer turizmi şirketlerinden biri olan Costa'yı da etkilediği ve Türkiye'yi rotasından çıkardığı duyuruldu. Costa'nın Neo Classica, Costa Pacifica, ve Costa Deliziosa gemileriyle yapacağı turlarda Türkiye'ye uğramayacağı, bununun yerine İtalya ve Yunanistan ve Malta'ya yöneleceği kaydedildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizme ağır darbe!
  • 10.09.2015 09:11

Turizme ağır darbe!

Seçim sonrası Suruç katliamıyla başlayan ve artarak devam eden terör olayları kü ...

Kubbe evleri ile dikkat çeken Harran'da hedef 2 milyon turist!
  • 29.03.2015 18:58

Kubbe evleri ile dikkat çeken Harran'da hedef 2 milyon turist!

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken Harran ilçesine bu yıl ...

Karadeniz kültür turizmi ile büyüyecek
  • 25.05.2014 10:39

Karadeniz kültür turizmi ile büyüyecek

Geçen yıl turist sayısını yüzde 10 artırarak 35 milyona çıkaran Türkiye'de kültü ...