maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin Denizli termal pansiyonlarında 1.etap tamamlanmak üzere!

TOKİ’nin Denizli termal pansiyonlarında 1.etap tamamlanmak üzere!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirtti

Termal turizm konusunda nitelikteli turizm konaklama yatırımı yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma yolunun açılması ile çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların nitelikle hale getirilerek turizme kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Termal sağlık turizmi ile ilgili en önemli çalışmalardan birisinin, Pamukkale travertenlerinin hemen bitişiğindeki Karahayıt mahallesinde, TOKİ tarafından 3 yıldır sürdürdüğü proje çerçevesindeki olumsuz yapılar yerine daha nitelikle ve daha sağlıklı bina ile pansiyonların 1. etabının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Demir,  "Burada özellikle kırmızı su dediğimiz yaklaşık 50-60 derece ısıda olan bir termal kaynak var. Bu su, sağlık açısından son derece önemli ve buraya hem yerli hem yabancı turistlerimiz tarafından ilgi gösteriliyor. Mevcut 5 tane 5 yıldızlı otel ve onun yanında diğer turizm işletme belgeli ve belediye işletme belgeli yaklaşık 12-13 bin yatak var. Yatakların daha vasıflı hale gelmesini istiyoruz. İkincisi burada termal sağlık turizm yapmak istiyoruz" dedi.

"Türkiye'ye model olacak bir çalışma yapıyoruz"

Termal sağlık tesislerinin etrafına odaklanmış turizm tesisleri ve otellerini biraraya getirerek yeni bir alan oluşturmak istediklerini dile getiren Demir şöyle konuştu:  "İşin özeti, termal sağlık tesislerinin etrafında odaklanmış turizm tesislerini ve otelleri bir araya getirerek burada termal sağlık etrafında oluşturulmuş bir turizm alanı oluşturmak. Ama burada bir sıkıntımız vardı. Buraya gelen yatırımcılar herhangi bir teşvik alamıyorlardı. Çünkü burası özel çevre koruma bölgesi olup, turizm gelişim bölgesi olamıyordu. Ancak 9 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan en son teşvik uygulamasında bir madde eklendi. Buna göre de artık termal turizmle ilgili yapılan bütün konaklama tesisleri, 5. bölge teşvikinden faydalanabilir hale geldi. Bu uygulamanın gerçekleştirilmesinde Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin büyük desteği oldu. Bu teşvikle birlikte şu anda hem Kültür Turizm Müdürlüğümüze hem valiliğimize, diğer kurumlara yatırım anlamında çok önemli talepler gelmeye başladı."

Türkiye'de ilk defa sağlık turizm ruhsatına sahip bir işletmenin tedavilere başladığını hatırlatan Demir, Sağlık Bakanlığı Sağlığı Geliştirme Genel Müdürlüğü ile yeni bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Uzun vadede Karahayıt'ı Batıdaki örnekleri gibi bir kür merkezi yapmak istediklerini vurgulayan Demir, "Bununla ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı ile burayı bir merkez olarak belirleyip Karahayıt'ta oluşturduğumuz bu modeli tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Bununla ilgili de çok önemli çalışmalar yapıldı. Burada Pamukkale'nin hemen bitişiğinde, 1 kilometrelik mesafedeki Karahayıt'ta oluşturacağımız bu termal sağlık merkezi ile birlikte hem Türk turizmi anlamında hem de Denizli turizmi anlamında çok önemli mesafeler elde etmiş olacağız. Biliyorsunuz ki 10. Kalkınma Planı'nda son kalkınma planında turizm anlamında en öncelikli hedef olarak termal turizm ve termal sağlık turizmi alındı, hükümetimizin belirlediği hedef buydu. Bu hedefi gerçekleştirecek illerin başında hiç kuşkusuz ki Denizli olacak ve Karahayıt ve Pamukkale projeleri ile bu iş gerçekleştirilmiş olacak" şeklinde konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den o iddialara yanıt: Gerçek dışı
  • 03.09.2021 10:41

TOKİ'den o iddialara yanıt: Gerçek dışı

TOKİ'den, "Denizli Merkezefendi ilçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesi'nde yapılan ...

TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği 150 konut
  • 10.07.2018 11:46

TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği 150 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli’nin Bozkurt ...

TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği 134 konut
  • 15.03.2018 13:59

TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği 134 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli’nin Bekili ...

TOKİ'nin Denizli'de yapacağı proje görselleri!
  • 02.03.2018 12:35

TOKİ'nin Denizli'de yapacağı proje görselleri!

TOKİ tarafından Denizli’nin Merkezefendi İlçesi, Kayaköy Mahallesi 1. Bölge’de i ...

TOKİ’nin Denizli'de yapacağı proje böyle olacak
  • 23.01.2018 11:59

TOKİ’nin Denizli'de yapacağı proje böyle olacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli’nin Honaz İ ...

Denizli'de yapılacak TOKİ konutlarının galerisi yayında
  • 03.01.2018 15:32

Denizli'de yapılacak TOKİ konutlarının galerisi yayında

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Denizli’nin Acıpaya ...