maritbet girişmaritbet
Terör olayları Karadeniz turizmini hareketlendirdi!

Terör olayları Karadeniz turizmini hareketlendirdi!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olumsuz şartların Karadeniz turizmini hareketlendirdiğini açıkladı.

Ordu'da turizm çalışmaları her geçen artıyor. Yapılan tanıtımlar ve organizasyonlar tur şirketlerinin dikkatini çekiyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan karışıklıklar bu illere olan turları iptal ettirirken, organizasyon şirketleri de alternatif yerler arıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, iptal olan Doğu ve Güneydoğu turlarının Karadeniz'e yöneldiğini belirtti. Yaşanan bu durumun Ordu turizmine katkı sağladığını ifade eden Toparlak, zorunluluk sebebi ile Ordu'ya gelen turistlerin bu durumun dışında çok mutlu bir şekilde Ordu'dan ayrıldıklarını vurguladı.

"İPTAL OLAN DOĞU TURLARI YÖNÜNÜ KARADENİZ'E ÇEVİRDİ"

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan karışıklıklar sebebi ile alternatif arayan tur şirketlerinin Karadeniz'e yönelmesi ile turizmin farklı bir ivme kazandığını aktaran Toparlak, "Doğu ve Güneydoğu'da yapılan tur operasyonları yaşanan olumsuz durumlardan dolayı neredeyse tamamı iptal edildi. Doğu turlarını iptal eden organizasyon şirketleri yönlerini tamamen Karadeniz'e çevirdi. Buranın güvenli bölge olmasından kaynaklanan ve buraya yönelen organizasyon şirketleri Ordu'nun turizm potansiyelini yukarı seviyelere çıkardı. Bu durumun hem turistlere hem de buradaki işletme sahiplerine çok olumlu yansıdı. Turistler doğu turlarının iptal olması ile geldikleri Ordu'ya ve yaylalarımıza hayran kaldı. İlk defa gelen bir daha gelmek istediğini belirtiyor. İşletmecilerde bu durumdan memnun kalıyor" dedi.

"ZORUNLULUKTAN GELSELER DE MUTLU OLARAK AYRILIYORLAR"

Turların iptal edilmesi sebebi ile Ordu'ya gelen turistlerin bu durumun tam tersi bir şekilde Ordu'yu gördükten sonra mutlu olduklarını dile getiren Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Biz de bu durumun bilincindeyiz. Zorunlu olarak buraya gelmiş insanların memnun olması açısından çok çaba sarf ediyoruz. Çünkü onları ne kadar memnun edebilirsek yeni misafirlerinde önünü açmış oluyoruz. Gönlümüz istemiyor bu durumların yaşanmasını, ancak bu durum Ordu turizm için bir fırsat oldu. Biz, zorunluluktan buraya gelen turistleri mutlu bir şekilde geri göndermek istiyoruz ve gönderiyoruz" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arap turistlerin Ordu'ya ilgisi sürüyor
  • 10.07.2018 15:07

Arap turistlerin Ordu'ya ilgisi sürüyor

Arap turistlerin Karadeniz Bölgesi'ne olan ilgisi, yaz mevsiminin gelmesiyle art ...

Turistlerin Karadeniz'deki gözdesi: Maçka
  • 27.05.2018 13:59

Turistlerin Karadeniz'deki gözdesi: Maçka

Doğu Karadeniz'de turistlerin en çok ziyaret ettiği yer olan ve doğal güzellikle ...

Ordu, 1 milyon turist hedefine yaklaştı
  • 17.04.2018 17:25

Ordu, 1 milyon turist hedefine yaklaştı

Ordu Valiliğince yürütülen "1 Milyon Turist" kampanyası kapsamında, kenti ziyare ...

Arap yatırımcının Ordu'ya ilgisi artıyor
  • 26.01.2018 13:28

Arap yatırımcının Ordu'ya ilgisi artıyor

Ordu, yürütülen tanıtım faaliyetlerinin ardından son yıllarda özellikle Körfez ü ...

Ordu turizmdeki iddiasını sürdürüyor!
  • 02.10.2016 10:31

Ordu turizmdeki iddiasını sürdürüyor!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Ordu'da turizm hareketlendi, tu ...

Doğu ve Güneydoğu’da gayrimenkul satışları dibe vurdu!
  • 21.09.2015 11:12

Doğu ve Güneydoğu’da gayrimenkul satışları dibe vurdu!

Doğu ve Güneydoğu’da son dönemde artan terör olaylarıyla birlikte bölgedeki gayr ...