maritbet girişmaritbet
Termal ve sağlık turizminin yeni ‘başkenti’…

Termal ve sağlık turizminin yeni ‘başkenti’…

TÜGİAD Ankara Başkanı Naslı, Ankara’nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini söyledi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara'nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini  belirtti.

Naslı, yaptığı yazılı açıklamada,  TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu olarak Başkent'e değer katacak projeler üzerinde çalıştıklarını, bu projelerde önceliğin turizme verildiğini kaydetti. Turizmi, özellikle de termal turizmi hedef olarak seçerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara için planladığı projelerden esinlendiklerini anlatan Naslı, “Dünyada ve ülkemizde termal yer altı sularına dayalı tatil ve şifa turizmi hareketi büyük boyutlara ulaştı. İnsanların sağlıklı yaşam, zindelik ve güzellik gibi konulara ilgi ve talebinin artması bu turizm dalına yatırımları artırdı. Ankara'da bu projeyi gerçekleştirmek hayal mi, değil. Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı ilçeleri çok zengin termal kaynaklara sahip. Ancak bu kaynaklar turizmde yeterince değerlendirilemiyor. Özellikle de yabancı turiste Ankara'nın bu zenginliği anlatılamıyor. Ankara'daki 56 termal otelin 3 bin 622 yatak kapasitesi var ama Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Başkent'te geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece ve sadece 297'si termal otelleri tercih etmiş. Aynı verilere göre Ankara'daki termal otellerin 2013'teki doluluk oranı ise sadece yüzde 14,85'te kalmış” dedi.

"Proje daha somut hale getirilecek"

TÜGİAD Ankara olarak, bu konuda ellerini taşın altına koymaya karar verdiklerini, öncelikle kentin potansiyellerini, yabancıların taleplerini belirlemek için bir fizibilite çalışması yapacaklarını anlatan Naslı, şunları kaydetti:
“Eksiklerimizi ortaya koyduktan sonra, proje daha somut hale getirilecek. Önümüzü görme imkanı ortaya çıkacak. Sorunları aşma konusunda da kamu kurumlarından yardım talep edeceğiz. Yıllardır herkes bu konuyu gündeme getirdi ama bir sonuç elde edilemedi. Büyükşehir Belediyesi sınırlarının, tüm Ankara'yı kapsayacak şekilde genişlemesi, bu projenin gerçeklemesi için fırsat sağladı. Yeniliklerin ve dönüşümlerin öncüsü  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'in vizyonuna olan güven, yatırımcıyı da harekete geçirecektir. Ayrıca, proje fikrinin hamisi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu projeye büyük destek vereceğine inanıyoruz. TÜGİAD olarak, Ankara'nın geleceğinde turizmin çok önemli yer tutacağına inanıyoruz. Turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize de yatırımlarını Ankara'ya yapmalarını öneriyoruz.''

Naslı, özel sektörün ardı ardına açtığı modern hastanelerin yanı sıra Bilkent ve Etlik bölgelerinde Sağlık Vadileri kurulmasıyla Ankara'nın Türkiye'nin önemli sağlık merkezlerinden biri haline geleceğini, termal turizm ile sağlık turizminin entegre hale getirilebileceğini kaydetti.Turizmde bir başka hedeflerinin eğitim olduğunu anlatan Naslı; 21 üniversitesi bulunan Ankara'da halen 10 bin civarında olan yabancı öğrenci sayısının çok daha yukarılara çıkarılabileceğini bildirdi.

Dünya
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, sağlık turizmiyle ön plana çıkıyor
  • 03.01.2021 08:45

Türkiye, sağlık turizmiyle ön plana çıkıyor

Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) Başkanı Mehmet Ka ...

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor
  • 30.11.2020 11:26

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 55 bin metrekare alanda kurulacak güneş panelleri ...

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"
  • 05.08.2020 09:21

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Fiber altyapımız 400 bin kilome ...

Kars Barajı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı
  • 20.06.2020 16:21

Kars Barajı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Kars Çayı üzerinde inşa edilen Kars Barajı Türkiye'nin 585. barajı olarak hizmet ...

Hedef 2023'te 20 termal kent!
  • 05.10.2018 16:06

Hedef 2023'te 20 termal kent!

Türkiye'nin termal ve sağlık turizminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için 20 ...

5 yıldızlı oteller sağlık turizmine açılacak
  • 18.05.2018 11:57

5 yıldızlı oteller sağlık turizmine açılacak

Sağlık Bakanlığınca çıkarılan yönetmeliğin ardından başvuruları alınan lüks otel ...