maritbet girişmaritbet
Termal otellerde bayram doluluğu

Termal otellerde bayram doluluğu

Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki tesisler, bayram tatili için yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, bayram tatili rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern tesisleriyle termal turizmde son yıllarda önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. 

Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla Kozaklı'nın termal turizmde marka haline geldiğini belirten Güven, ramazan ayında tesislerin düşük kapasiteyle çalıştığını, ancak bayramın yaklaşmasıyla beraber talebin arttığını kaydetti.

Ramazan bayramı için yapılan rezervasyonlarla ilçedeki yıldızlı ve apart otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını vurgulayan Güven, bayram tatilinin hafta sonuyla beraber 5 gün olmasının da rezervasyonları olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Güven, tatilcilerin iyi zaman geçirmeleri için belediye olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, bayramın 3. günü konser programlarının da yer aldığı bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Termal tesislerde yerden çıkış sıcaklığı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını ifade eden Güven, şöyle konuştu:
"İlçemizde modern, 5 yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermektedir. Yani her bütçeye uygun tatil imkanı var. Şifalı suyun yanında tesis kalitesi de Kozaklı'yı cazip hale getiriyor. Bayram gibi özel günlerde de işletmelerimiz vatandaşlarımızın bayram tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için özel hazırlıklar yapıyor Artık tesisler, işletmecilik anlamında önemli bir tecrübe de yakaladılar. ”

Bayram bereketiyle geldi

İlçede hizmet veren bir otelin genel müdürü Sami Terzioğlu da ramazan bayramı öncesinde yapılan rezervasyonlarla yüzde 100 doluluk oranına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayrama 15 gün kala rezervasyonları almaya başladıklarını ve talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Terzioğlu, "Ramazan ayında tesisler kapasitelerinin çok altında çalıştı. Ama bayram tam anlamıyla bize bereketiyle geldi. Gördüğümüz ilgiden dolayı adeta bayram mutluluğumuz ikiye katlandı" diye konuştu.

Bayram tatilini otellerinde geçirecek olan misafirleri için çeşitli aktiviteler hazırladıklarını kaydeden Terzioğlu, konaklama fiyatını sabah ve akşam yemeği dahil kişi başı 130 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

Apart otel fiyatlarında yüzde 100 artış

İlçede apart otelcilik alanında faaliyet gösteren Ercüment Turhal ise otellerinde ramazan ayı boyunca genelde havuz hizmeti verdiklerini, konaklama oranının ise düşük gerçekleştiğini belirtti.

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla talebin arttığını ve 2 hafta öncesinden rezervasyonları almaya başladıklarını aktaran Turhal, tüm odalarının rezerve edildiğini, ramazan boyunca yaşadıkları sıkıntının ardından bu talebin kendilerini ekonomik olarak rahatlattığını kaydetti.

Turhal, Apart otellerin ramazan ayı boyunca 50-60 lira olan oda fiyatlarının bayramda yoğun talepten dolayı 100-150 liraya kadar yükseldiğini, ifade eden Turhal, bayramda otellerine gelen misafirlerin odalarda bulunan termal havuzlardan ve otel bünyesindeki yarı olimpik yüzme havuzlarından ücretsiz faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...