maritbet girişmaritbet
Tatlıcı’nın Tat Towers’ı 22 yıl sonra Araplar için açılıyor

Tatlıcı’nın Tat Towers’ı 22 yıl sonra Araplar için açılıyor

Salih Tatlıcı'nın ölümünden sonra miras kavgası nedeniyle 22 yıldır bitirilemeyen Tat Towers'ı Kuveytli iki firma 49 yıllığına kiraladı.

İstanbul'un inşaatına başlandıktan sonra bir türlü bitirilip açılamayan mega inşaat projelerinden Tatlıcı kuleleri olarak tanınan Tat Tovvers sonunda otel oluyor. Kuleleri 49 yıllığına kiralayan Kuveytli AlTanmya International Invesment ve Asvvar Joint Real Estate firmaları İslami usulde işletilen otel olarak kullanacaklar.

Tatlıcı'nın aşkı aileyi ikiye böldü

Tatlıcı Kuleleri 1988 yılında inşaatlarına başlandıktan sonra baba Salih Tatlıcı'nın ikinci kez evlenmesi ve ölümünden sonra çocukları arasındaki miras davaları yüzünden bir türlü tamamlanamadı. Mehmet Salih Tatlıcı 42 yıl önce 37 yaşında evli ve üç çocuk babasıyken yanında çalışan İstanbullu Rum bir ailenin kızı olan Marika Bahçıvanoğlu'na aşık oldu. Eşinin boşanmayı reddetmesi üzerine uzun yıllar Marika Bahçıvoğlu'yla ilişkisini sürdüren Salih Tatlıcı'nın bu ilişkisinden Uğur adlı bir oğlu daha oldu. Salih Tatlıcı 1988 yılında "üç yıl ayrı yaşayan çiftlere" boşanma yolunu açan Medeni Kanun değişikliğinin çıkmasıyla eşi Bedriye Tatlıcı'ya boşanma davası açtı. 1991'de boşanmalarının ardından Salih Tatlıcı adını Nurten olarak değiştiren Bahçıvanoğlu'yla 1992'de evlendi.

Diğer oğullarını miras dışı bıraktı

Ancak bu evliliğe ilk eşinden olan çocukları karşı çıktı. Bunun üzerine Salih Tatlıcı ille eşinden olan oğullarını miras dışı bıraktı.

Tatlıcı oğullarını miras dışında bırakmasını vasiyetinde şöyle açıkladı: 12 Eylül 1988 günü, beni evimde ziyaret edip hakaret ettiler. Ölümle tehdit ettiler. Bana karşı saygı ödevinde çok ağır bir kusur işlediler. Bu nedenle eşim Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı kanuni miras paylarını tam olarak alacaklardır. Oğullarım Ali ve Ahmet Tatlıcı hiçbir şekilde kanuni mirasçı sıfatını taşıyamayacaktır. Nurten ile Uğur Tatlıcı, kendi miras paylarına ilave olarak diğer kanuni mirasçıların paylarını da alacaktır. Ali ve Ahmet Tatlıcı bu vasiyeti iptal ettirmeyi basarsa bile, yine sadece mahfuz paylarını elde edeceklerdir.

Serveti paylaşamadılar

Salih Tatlıcı Salih Tatlıcı'nın 2009 yılında hayatını kaybetmesinin ardından serveti eşleri ve oğulları arasında anlaşmazlık konusu oldu.

Salih Tatlıcı 4 milyar dolan bulan servetinin 3 milyarlık kısmını 1992 yılında evlendiği ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bıraktı. Bunun üzerine 1991 yılında boşandığı ilk eşi Bedriye Tatlıcı ve iki oğlu mahkemeye başvurdu. Oğullarından Mehmet Tatlıcı davanın sürdüğü mahkemeye verdiği dilekçede, Tat Towers'ın kaçak olduğunu, üvey kardeşi ve annesinin mal kaçırabileceklerini ileri sürerek anahtarların alınmasını ve güvenlik şirketinin değiştirilmesini istedi. Mehmet Tatlıcı'nın bu talebi mahkeme tarafından reddedildi ancak şekil değiştiren dava halen devam ediyor.

Yirmi yıl duran inşaat iki yılda bitirildi

Tat Tower'ın inşaatının bitmesine az bir süre kala Uğur Tatlıcı diğer kardeşlerinin kendisinden habersiz kira sözleşmeleri yaptığını ileri sürerek Mart 2010 tarihinde gazetelere "Tat Tovvers bizimdir" ilanı verdi. İstanbul Zincirlikuyu'da iki bloktan kurulu Tatlıcı kuleleri zemin altında sekiz, zemin üstünde 32 kattan oluşuyor.
Başlangıçta İstanbul'un en yüksek binası olarak dev bir alışveriş merkezi ve büro katlarından oluşacak kulelerin inşaatı, boşa geçen yirmi yılın ardından 2008 yılında hızlandırılıp tamamlandı.

Arap işadamlarına İslami otel

Kuleleri alan Arap yatırımcılar, oteli İslami usulde işletecek. Otelde içki servisi yapılmayacağı gibi domuz eti ve diğer haram sayılan yiyecekler de yer almayacak. Otelde müşterilerin dini ibadetlerini yapacakları yerler de bulunacak. Kuveytli iki firma özellikle Körfez ülkelerinden gelen işadamlarına hitap edecek. Otelin 40 milyon dolar harcama ile 2012 yılında açılması hedefleniyor.

İstanbul'da yeni fırsat peşindeler

Kuleleri Kuveytli AlTanmya International Invesment ve Asvvar Joint Real Estate firmaları 49 yıllığına kiraladı.
9 Nisan 2008 tarihinde kurulan AlTanmya Uluslararası yatırım şirketi Kuveyt merkezli finans ve gayrimenkul şirketi. Şirket kendisini "şeriat hükümlerine göre faaliyet gösteren ve şeriat uyumlu yatırım çözümleri arayan, müşterilerine yenilikçi İslami ürünler ve hizmetler sunan bir kurum" olarak tanımlıyor. Diğer şirket Asvvar ise 2006 yılında kurulmuş konut ve ticari emlak alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin Londra, Dubai ve İstanbul'da büroları bulunuyor. Asvvar kendi sitesinde Türkiye, Mısır ve Fas'ta yeni fırsatlar aradığını söylüyor.
Tat Towers bu şirketlerin Türkiye'deki ilk yatırımı.

Kaynak: SADIK GÜLEÇ-KÜBRA DEMİR / Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu ''Yeni ihracat trenleri yola çıkacak''
  • 21.12.2020 09:22

Bakan Karaismailoğlu ''Yeni ihracat trenleri yola çıkacak''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çin'e giden ihracat treni sonra ...

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!
  • 07.08.2020 09:18

Tat Towers'ın miras kavgasında ‘sahte adres’ krizi!

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tat ...

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!
  • 27.03.2017 10:25

Tatlıcıların miras davası sonuçlandı!

1960’larda açtığı tatlıcıyla iş hayatına atılan Salih Tatlıcı’nın çocukları 8 yı ...

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!
  • 09.11.2016 09:49

3 milyar dolarlık miras davası bitmek bilmedi!

Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasında oğlundan son teklif: "Ya paylaşalım ya satalı ...

Tatlı mirasa reklam arası!
  • 07.07.2016 10:32

Tatlı mirasa reklam arası!

Evlatları anlaşamadı, ardında 3 milyar dolarlık bir servet bıkan Salih Tatlıcı’n ...