maritbet girişmaritbet
Sonbahar'da tatil yapılabilecek en iyi 10 adres!

Sonbahar'da tatil yapılabilecek en iyi 10 adres!

"Eylül'de gel" der ya şarkı işte tam da öyle... Tatil için Eylül'de nereye gitsem diye düşünüyorsanız işte etkinlikleriyle birlikte 10 adres!

 

Yazın kavurucu sıcağında tatile çıkmam, ben rüzgâr severim diyorsanız Eylül ayı sizin için ideal. Yerli ve yabancı turistlerden yüksek  talep gören kalabalık popüler tatil mekanları bile Eylül'de sevimli olabiliyor. Hala tatile çıkmadıysanız sizin için önerilerimiz var!
 
İŞTE ÖNERİLERİMİZ!
 
1- Bozcaada
2- Doğu Karadeniz
3- Assos
4- Datça
5-Küçükkuyu
6-Fethiye
7-Bodrum
8-İstanbul
9-Nemrut
10-Konya
 
Vaktinizin büyük bir kısmını denizde geçirmek isterseniz eğer Bodrum ve Marmaris'te Eylül'de de tatil coşkusu bitmez.
 
Bağbozumu zamanı Bozcaada, biyolojik çeşitliliğe sahip Doğu Karadeniz, sararan yapraklar arasında yürüyüşlerin yapılabildiği İstanbul, güneşin batışının ve doğuşunun huzur içinde seyredilebileceği Nemrut veya Amasra sahili bir eylül seyahati planlıyorsanız, gidilebilecek en iyi yerlerden.
 
BOZCAADA-BAĞ BOZUMU
 
Bağbozumu, üzüm hasadına verilen isim. Ağustos ve eylül ayları adanın bağbozumu zamanı. Bozcaada Belediyesi'nin eylülün ilk haftası bağbozumunu kutlamak için düzenlediği festival, adanın geleneksel etkinliklerinden biri.
 
2 gün süren festival, adalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumuyla başlıyor. Bunun için bağ işçileriyle birlikte traktörlere binilip bağlara gidiliyor. Orada üzüm toplamanın incelikleri öğrenilerek hep birlikte hasat yapılıyor.
Açılış töreninden sonra toplanan üzümler halka dağıtılıyor. Festival boyunca adalı şarap üreticileri satış mağazalarında şarap tadımı yaptırıyor. Şarap-peynir keyfi için Bozcaada'da sizi bekleyen birçok adres var Eylül'de.
 
Festival boyunca kale içinde konserler ve iki yarışma düzenleniyor. Yarışmalarda adanın genç kızları arasından bir üzüm güzeli ve adanın en iyi Çavuş üzümü seçiliyor.
 
DATÇA-WINDSURF
 
Uzun yıllar Türkiye Windsurf şampiyonası'na da ev sahipliği yapan Muğla'nın Datça ilçesi yaz-kış Windsurf yapmak mümkün. Datça Windsurf kampı "Özgürlüğünüzü Kazanacaksınız" sloganıyla 6 gece konaklamalı bir Windsurf kampı sunuyor.Datça'ya Yazı Köyü sınırları içinde bulunan 2 bin 600 yıllık Knidos antik kentini de mutlaka gezmelisiniz Datça'ya gittiğinizde.
 
İSTANBUL-KONSERLER VE BİENAL
 
İstanbul'a geldiğinizde Eylül'ün şımarık tavırlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bazen yağmurlu bazen ılık rüzgarlı havalarda en güzeli Boğaz'da gezintidir. Büyükada'ya bir yolculuk yapıp koca bir günü devirebilirsiniz tavla, bisiklet ve balık keyfiyle.  Eylül ayının en güzel etkinliklerinden olan İstanbul Bienali de bu ayda bu şehre gelmeniz için muhteşem bir sebep. Kenti Bienal'le birlikte dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüşüyor.
Bu Eylül'de İstanbul'a tatile gelmeniz için bir sebep de müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği efsanevi müzisyen, söz yazarı, şair Leonard Cohen'in 2012 Old Ideas Dünya Turnesi kapsamında İstanbul'da vereceği konser olabilir.
 
DOĞU KARADENİZ-TREKKİNG
 
Doğu Karadeniz'de Hopa kıyılarında uzanan Kaçkar Dağları, trekking tutkunlarının en çok tercih ettiği rotalar arasında. Orman, göl, dere, bitki ve hayvan çeşitliliğiyle dikkat çeken Kaçkarlar'da farklı zorluk derecelerinde parkurlar bulunuyor
 
KÜÇÜKKUYU-KAZ DAĞLARI
 
Bir yer hayal edin; güneşin muhteşem doğuşunu izlediğiniz ve ardından tertemiz denizine girip serinlediğiniz, yemyeşil doğasında yürüyüşler yapıp tarih kokan yapıtlarını gezdiğiniz, gezmekten yorulduğunuzda muhteşem Kazdağları'nın eteklerine çıkıp soğuk bir ayran yudumlarken güneşin muhteşem kızıllıkta batışını izlediğiniz bir yer. Küçükkuyu'da tepede öyle bir çay bahçesi vardır ki Ege Denizi'ne birkez daha aşık olursunuz. Burada mutlaka çay içip, etrafındaki dükkanlardan zeytin ve zeytinyağı almalısınız.
 
KONYA-MEVLÂNÂ'NIN DOĞUM GÜNÜ
 
Mevlânâ'nın kenti Konya, eylül sonunda mistik bir seyahat adresi. Kent, onun öldüğü 17 Aralık'ta (1273) Şeb-i Arus (düğün günü) törenleri nedeniyle dünyanın dört bir yerinden gelen insanlarla dolup taşar. Mevlânâ'nın doğum gününün ise 30 Eylül 1207 olduğu düşünülür. O nedenle 30 Eylül, Konya'da olmak için ideal bir tarih. Mevlânâ Konya'ya her mevsimde davet eder ama eylülde sıcaklar biraz daha insaflıdır. Kadınlar Pazarı'nı da görmek gerekir. Tabii Konya'nın lezzetli yemeklerinin, özellikle etli ekmeğinin tadına bakmadan dönmek olmaz.
 
NEMRUT-GÜN BATIMI
 
Kültür Bakanlığı'nın kararıyla çok yakında konaklama tesisine de kavuşacak olan Nemrut'ta
2 bin 206 metre yükseklikte, güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerde olabilirsiniz bu Eylül'de.
 
Güneydoğu Torosların ortasında yer alan Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı'nın bir antik kentini barındıran milli park ve ören yeri durumunda. Nemrut Dağı'na, Pütürge ilçesi üzerinde 94 kilometrelik karayolunu da aştıktan sonra varılıyor. Nemrut Dağı, heykellerin yanı sıra özellikle temmuz ve ağustos aylarında güneşin doğuşunun ve batışının izlendiği bir mekan olarak da biliniyor.
 
Habertürk/ESRA ŞAHİN DURSUN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...