maritbet girişmaritbet
Şimdi ‘fındık teleferiği’ zamanı

Şimdi ‘fındık teleferiği’ zamanı

Düzce'de bir işletmeci, Melen Çayı üzerinde bulunan "fındık teleferiğini", "zipline" denilen sistemi kurarak eğlenceli hale getirdi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde rafting tesisi işletmeciliği yapan Şaban Yıldırım, Melen Çayı üzerinde bulunan ve dedelerinin dağda fındık taşımacılığında kullandığı "fındık teleferiği"ni, "zipline" denilen sistemi kurarak eğlenceye dönüştürdü. Yıldırım, dik yamaçlar ve çayın bulunduğu bu alanda dedelerinin eskiden fındık çuvallarını taşımak için çelik halat kullanarak icat ettikleri ve adına "fındık teleferiği" dedikleri sistemi geliştirerek, "zipline" ismi verdiği bir sportif aktivite oluşturduğunu söyledi.

‘ADRENALİNİ SEVİYORLAR'

Bölgede bu sistemle uzun yıllar fındık çuvalının taşındığını, şimdilerde ise insanların spor amaçlı suyun karşısına telden kayarak geçtiklerini anlatan Şaban Yıldırım, "Burada vatandaşlarımıza zipline yaptırıyoruz. Biz bunun biraz daha eğlence boyutuna geçtik. Gerçekten çok hoş oldu" dedi. İnsanların bu adrenalin dolu eğlenceyi çok sevdiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "İnsanlar buraya geldiklerinde merak edip 'biz de yapalım' diyor. Yükseklik korkusu olan arkadaşlar bile çıkıp çok rahat zipline yapabiliyorlar. En önemlisi zipline yaparken altından çayın akması. Çok korkulan bir aktivite değil. Herkes yapabilir. İlk atlama sırasında kendinizi boşlukta hissetmenizden dolayı müthiş bir adrenalin veriyor. Daha sonrasında alışıyorsunuz ve sürekli yapmak istiyorsunuz. Bir nevi uçmaya benziyor."

212 METREYE KURULU

Sistemin gergin çelik halatlar üzerine kurulduğunu ve güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Şaban Yılmaz, "Sistem toplamda 212 metre üzerine kurulu. 107 metre gidiş, 105 metre geliş. İnşallah bunun devamı gelecek. Bu birinci platform. İkinci platform başka bir vadiye, üçüncü platform da oradan diğer vadiye geçecek. Toplamda üç platformla gidiş-geliş 300 metre olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şimdi ‘fındık teleferiği’ zamanı
  • 19.07.2015 13:43

Şimdi ‘fındık teleferiği’ zamanı

Düzce'de bir işletmeci, Melen Çayı üzerinde bulunan "fındık teleferiğini", "zipl ...