maritbet girişmaritbet
Sheraton, Intercontinental ve Rixos gibi oteller Diyarbakır'a yatırım yapacak!

Sheraton, Intercontinental ve Rixos gibi oteller Diyarbakır'a yatırım yapacak!

Terör sebebiyle yıllardır bölgeye gelemeyen yerli ve yabancı yatırımcılar, sürecin bitmesini beklemeden Diyarbakır’a akın etti.

 

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte çok sayıda firma, Diyarbakır'a yatırım yapmak için sıraya girdi. Son 2 ayda aralarında yabancı firmaların da bulunduğu 52 şirket, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika kurmak için resmi başvuru yaptı. Bunun yanı sıra Sheraton, Intercontinental, Nova İbis, Rixos ve Divan oteller zincirlerinin de Diyarbakır'a yatırım için çalışma yürüttüğü bildirildi.
 
Çözüm sürecinin başlamasıyla il dışındaki girişimcilerin Diyarbakır'a yatırım konusunda daha istekli olduğu kaydeden Diyarbakır Organize Sanayi ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, ‘'Çözüm sürecinin konuşulması bile yatırım talebini sağladı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne son 2 ayda 52 firma fabrika kurmak için resmi başvuru yaptı. Bu firmalar arasında Kanada, Danimarka ve Fransa'dan şirketler de yer alıyor. Bir süre önce çıkarılan teşvik uygulamasının ardından çoğunluğu Diyarbakır'dan olan 158 girişimci yer talebinde bulunmuştu.
 
Ancak çözüm sürecinin gündeme gelmesiyle batı bölgeleri ile yurt dışından yatırımcılar da organize sanayi bölgesinden kendilerine arsa tahsis edilmesini istedi. Elektronik ürün üretimi yapacak ve 500 kişiyi istihdam edeceğini taahhüt eden bir İstanbul firmasıyla yine 500 kişinin çalışacağı bir iplik fabrikası kuracak Kahramanmaraş firmalarına yer tahsisi yaptık. OSB'nin birinci etabında yer kalmadığı için arsa tahsisi yapamıyoruz. 2 bin dönümlük ilave alan çalışmamız hızlı şekilde devam ediyor. Alt yapı çalışmasının da tamamlanmasının ardından bu yıl içerisinde girişimcilere yer tahsisinde bulunacağız” dedi. Turizm yatırımları konusunda da çok sayıda firmanın Diyarbakır'a gelmeye başladığını dile getiren Özkılıç, Sheraton, Intercontinental, Nova İbis, Rixos ve Divan otel gruplarının Diyarbakır'da otel için çalışma yürüttüğünü bildirdi.  
 
Bölgeye turist akacak
 
Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Başkanı Erhan Akalın, çözüm süreciyle bölge turizminde patlama yaşanacağını söyledi. Diyarbakır'da 3-4 yeni otelin inşa edildiğini, çözüm süreci tamamlandığında otel sayısının daha çok artacağını belirten Akalın, ‘'Dolayısıyla güvenli bir ortama turistler de çok büyük rağbet göstereceklerdir. Çünkü Güneydoğu Anadolu'da çok büyük turizm potansiyeli var. Güvenli olduğu takdirde bölgeye turist akacak'' dedi.
 
Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Divan Otelleri’nden avantajlarla dolu 2 ayrı konaklama paketi
  • 31.12.2020 11:52

Divan Otelleri’nden avantajlarla dolu 2 ayrı konaklama paketi

Turizm ve yeme-içme sektörlerinde Türkiye'nin öncü şirketlerinden olan Divan Gru ...

Sur'a 2 milyar liralık yatırım yapılıyor
  • 22.06.2018 12:40

Sur'a 2 milyar liralık yatırım yapılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı opera ...

Diyarbakır'da 249 projenin yüzde 85'i tamamlandı
  • 30.03.2017 17:09

Diyarbakır'da 249 projenin yüzde 85'i tamamlandı

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da 290 milyon lira tutarındaki 85 projenin hizmet ...

Başbakan, 140 milyar liralık yatırım paketini açıkladı!
  • 04.09.2016 16:37

Başbakan, 140 milyar liralık yatırım paketini açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 140 milyar ...

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!
  • 17.06.2016 12:15

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Rixos Grubu, turizmin yoğun yaşandığı Antalya’da 4 milyar lirayı bulması beklene ...

Rixos dünyanın ilk 10’u arasına girdi
  • 24.07.2015 13:28

Rixos dünyanın ilk 10’u arasına girdi

Trip Advisor, 2014 Travelers Choice Ödülleri kapsamında “Rixos Sharm El Sheikh” ...