maritbet girişmaritbet
Sakine Hanım Köşkü, Su Merdum Otel'e dönüştü

Sakine Hanım Köşkü, Su Merdum Otel'e dönüştü

Sakine Hanım Köşkü, restorasyon sonrası 13 odalı Su Merdum Boutique Hotel'e dönüştü.

Beylerbeyi'nde yer alan Sakine Hanım Köşkü, 15 milyon dolar yatırımla Su Merdum Boutique Hotel olarak hizmet vermeye başladı. Bu dönüşümden sonra Antalya'daki 'Su' oteliyle bir ilgisi var mı diye merak edildi. Konaklama fiyatları 300 Euro ile 1.000 Euro arasında değişen oteli merak edenler için Habertürk köşe yazarı Sermet Severöz bir yazı kaleme aldı;

Evimin yolu üzerinde olduğundan ve sabah-akşam önünden geçtiğim için de inşaatının her safhasına şahit olduğum Beylerbeyi'ndeki Sakine Hanım Köşkü, uzun süren bir renovasyon çalışmasının ardından "Su Merdum" adında fiyakalı bir butik otele dönüştü. 

Otelin isminin ne demek olduğunu ve Antalya'daki "Su" otelle bir ilgisi olup olmadığını merak eden çok olmuş. Açıklayayım; "Merdum" Farsça'da gözbebeği demekmiş. Başındaki "Su" ise sahibesi Selda Uluğ'un isim ve soyadının baş harflerini temsil ediyormuş. 

Boğaz'ın Avrupa yakası sahil şeridi irili ufaklı ve pek çoğu dünya devi onlarca otele ev sahipliği yapsa da, Anadolu yakasında Beylerbeyi'ndeki Bosphorus Palace Hotel, Çengelköy'deki Sumahan Otel ve Kanlıca'daki Ajia Hotel dışında pek otel yoktur. 

Anadolu yakası Boğaz şeridinin bu en yenisi ise karşı yakadaki benzerleriyle aşık atacak kadar iddialı.iyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakine Hanım Köşkü, Su Merdum Otel'e dönüştü
  • 14.01.2015 16:47

Sakine Hanım Köşkü, Su Merdum Otel'e dönüştü

Sakine Hanım Köşkü, restorasyon sonrası 13 odalı Su Merdum Boutique Hotel'e dönü ...