maritbet girişmaritbet
Sağlıklı yaşam merkezi Kaplankaya'da kurulacak!

Sağlıklı yaşam merkezi Kaplankaya'da kurulacak!

Dünyanın önde gelen sağlık ve yaşam kuruluşlarından Canyon Ranch, 250 milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye’ye geliyor.

İçinde villalar, otel, sağlık ve fitness merkezleri ile spa bulunan ‘Kaplankaya Canyon Ranch' projesi 10 yılda tamamlanacak.

Dünyanın en iyi sağlıklı yaşam merkezlarinden Canyon Ranch, ABD'deki Tuscon ve Lenox'ta bulunan merkezlerinden sonra, Avrupa'daki ilk yatırımını Türkiye'de gerçekleştiriyor. Temmuz ayında Muğla'nın Milas bölgesinde kapılarını açacak olan Canyon Ranch, sağlıklı yaşam sektöründe Türkiye'yi öne çıkaracak. 250 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçecek olan Kaplankaya Canyon Ranch projesini Türkiye'ye getiren Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat anlattı. Yatırımın Türkiye'ye olan güven açısından önemli bir mesaj olduğunu anlatan Burak Öymen, şöyle konuştu: “Proje sahibinin Capital Partners olduğu ortaklık yapısında, işletme hakkı 30 yıl boyunca Canyon Ranch'te bulunuyor. Canyon Ranch Kaplankaya'nın konutları inşaat aşamasında satıldı. Ev sahipleri yaz/kış kullanılabilecek bir altyapıya sahip olan evlerinin aynı zamanda dünyanın en gelişmiş sağlık, spor ve beslenme programının sunulduğu Canyon Ranch Wellness Resort ile bağlantısından faydalanacaklar. Canyon Ranch Wellness Resort sunduğu hizmetlerden faydalanmak için otel misafiri veya ev sahibi olmak gerekiyor.”

PROJEDE NELER VAR

Kaplankaya Canyon Ranch projesinin Temmuz 2016'da tamamlanacağını belirten Öymen, “Tümü Ege Denizi manzarasına sahip 75 otel odası ve 66 yamaç odasıyla toplam 141 odadan oluşan otelde konuklar 10 bin metrekarelik spa, fitness ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden faydalanma imkanına da sahip olacak. Ayrıca 38 terapi odasında, Canyon Ranch'e özel, Batı ve Doğu'ya özgü sağlık ve wellness uygulamaları birleştirilerek beden, ruh ve zihni yenileyen dünyaca meşhur sağlıklı yaşam deneyimleri sunuluyor. Projenin konut tarafındaki ilk bölümünü oluşturan 175 ile 600 metrekare arasında değişen 11 farklı mimari plana sahip 76 villa sahiplerine Haziran 2016'da teslim edilecek. Gelecek yıl ikinci bölümde yer alan 74 ev daha eklenecek. Kaplankaya projesi 10 yılda tamamlanacak” dedi.

Canyon Ranch

Kaplankaya'da bahçeler, yürüyüş alanları, spor sahaları ve deniz kenarında ortak sosyal alanlar oluşturacağını da belirten Öymen, “Yeşil alanlar öncelikli olacak. Kaplankaya projesinde şu anda 1700 kişi çalışıyor. Civar köylerdeki sakinlerin büyük bölümü doğrudan Kaplankaya projesinde görev alıyor” dedi.

SOSYAL BOYUT DA ÇOK ÖNEMLİ

KAPLANKAYA'nın bir gayrimenkul geliştirme projesinin ötesinde, bulunduğu bölge ve bu bölge halkının gerçekleri gözönünde bulundurularak yapılan bir proje olduğunu anlatan Öymen, şöyle konuştu:

“Toplam nüfusu 2 bin 500 civarında olan dört köyden oluşan bölgede, 10 sene önce, bölgeye ilk geldiğimizde, temel altyapı ihtiyaçları göze çarpıyordu. Öncelikle bu eksiklikleri gidermeye odaklanarak bölgedeki köyler ve köy halkı için bir sosyo-ekonomik kalkınma programı geliştirdik. Bu programın temelinde bölge halkının yaşam biçimini değiştirmeden, yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyorduk. Bu hedef doğrultusunda, istihdamda bölge halkına öncelik tanınıyor ve köy sakinlerinin büyük kısmı, projenin çalışanı haline getiriliyor.
Bölgede sağlanan istihdamın yanı sıra köylere birer sağlık ocağı inşa ediliyor; kütüphane yapılıyor, okul ve cami onarımları gerçekleştiriliyor, İngilizce dersleri veriliyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sağlıklı yaşam merkezi Kaplankaya'da kurulacak!
  • 01.04.2016 09:07

Sağlıklı yaşam merkezi Kaplankaya'da kurulacak!

Dünyanın önde gelen sağlık ve yaşam kuruluşlarından Canyon Ranch, 250 milyon dol ...