maritbet girişmaritbet
Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor

Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor

Polimeks, Eskişehir – Bademlik’te inşa ettiği termal otel ve spa merkezi devraldı. TASİGO Hotels & Resorts markasıyla hizmete açacak.

Türkiye'nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden Polimeks, iki sene önce Eskişehir Bademlik'te inşa ettiği termal otel ve Spa merkezinin işletmesini devraldı. Polimeks bu merkezi TASİGO Hotels & Resorts markasıyla hizmete açmaya hazırlanıyor. Rixos Hotels'den devraldığı otelin işletmesini kendisi üstlenecek olan Polimeks, ilk halkası Eskişehir'de olan bir zincir otel markası oluşturmayı hedefliyor. Bugüne dek Türkiye'de ve dünyada aralarında otellerin de olduğu 134 projeyi hayata geçiren Polimeks'in, bu tecrübelerinden aldığı güç ve ilhamla hayata geçirmeye hazırlandığı TASİGO Hotels & Resorts'un ilk halkası olan TASİGO Hotels Eskişehir Bademlik Termal, aynı zamanda toplantı oteli konseptiyle hizmet vererek Eskişehir'in turistik değeri giderek artan Odunpazarı dahil tüm Eskişehir'in cazibe merkezlerinden biri olmayı amaçlıyor. 

TASİGO Hotels&Resorts

Hayata geçirdiği projeleriyle mimariye, tasarıma ve içinde bulunduğu bölgeye katkı sağlamayı hedefleyen Polimeks, Eskişehir Bademlik'te inşa ettiği Rixos Hotels'in işletmesini devralarak TASİGO Hotel & Resorts adıyla yeniden hizmete açıyor. Rixos Hotels tarafından işletilen tesis, Rixos'un işletme sözleşmesinin Kasım 2016 tarihi itibariyle karşılıklı mutabakatla sözleşme şartlarına uygun olarak sona erdirilmesini takiben Polimeks tarafından devralınacak.

“Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Cem Siyahi'nin Eskişehirli olduğu Polimeks'in girişimiyle, Aralık sonu itibarıyla yeni marka ve hizmet konumlaması ile hayatına devam edecek tesis, 2014 senesinde Eskişehir'in Odunpazarı bölgesinde, ağaçlık bir arazi içerisine doğaya zarar vermeden ve ağaç konumları dikkate alınarak inşa edildi. Eskişehir'in turizm potansiyelinin en üst seviyeye çıkarılmasında önemli bir paya sahip olan otelin işletmesini devraldıkları için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, kendileri için manevi öneme sahip şehirde otel işletecek oldukları için gurur duyduklarını belirterek şöyle devam etti: 

“Otelimiz, bugüne kadar Rixos'a emanetti. Sayın Fettah Tamince ve ekibine bu sürede otelimize kattıkları için teşekkür ederiz. Eskişehir, nüfus büyüklüğü, işgücü, ekonomik yapısı, sanayi altyapısı ve çevresiyle ilişkileri göz önüne alındığında Türkiye'de gelişen kentler sıralamasında önemli derecede aşama kaydetmiş bir bölgesel merkez olarak öne çıkıyor. Eskişehir Bademlik, biz bu oteli inşa etmeden önceki yıllarda termal değeri yeterince kullanılmayan, üzerinde doğal özelliklerine uygun işletilmeyen tesislerin bulunduğu bir bölgeydi. Projeyi kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir bir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yanaydı.”

Polimeks'in ilk zincir oteli, toplantı oteli konseptiyle de Eskişehir'in cazibe merkezi olacak 

İsmini, Polimeks'in ortaklarının soyadlarının ilk hecelerinin birleşiminden alan TASİGO Hotels & Resorts, bir Spa ve wellness merkezi ile bunu çevreleyen konaklama ve toplantı ünitelerinden oluşuyor. Toplam 41 bin metrekare alan üzerine projelendirilen tesis, Odunpazarı'nın yöresel mimarisi ve tarihi dokusunun çağdaş bir yorumu olarak tasarlandı. Arazinin jeotermal özelliğinden maksimum yararlanmak amacıyla toprağa gömülü olarak planlanan 3.500 m2 büyüklüğündeki Spa ve wellness merkezi, teras üzerine yerleştirilmiş kubbeler yoluyla doğal olarak aydınlatılıyor. 

Eskişehir'in panoramik manzarasına hakim olan otelde 92 standart, 49 Premium, 16 Junior Suit, 4 Executive Suit, 2 Balayı Suiti ve 1 Kral Dairesi olmak üzere toplam 164 oda bulunuyor. Tesiste ayrıca 1.400 m2 büyüklüğünde konferans alanı, çok amaçlı salonlar ve 975 m2 büyüklüğündeki kolonsuz balo salonu, yüzme havuzları, çocuk kulübü, bar ve restoranlar, açık ve kapalı otopark alanları mevcut.

Otelin, aynı zamanda toplantı oteli konseptiyle de Eskişehir'i önemli bir cazibe merkezine dönüştüreceğini vurgulayan Erol Tabanca, “Polimeks olarak hayata geçirdiğimiz her projeyle farklı bölgelerin  potansiyellerini ön plana çıkarmaya, o bölgelerde istihdam ve turistik değer yaratmaya odaklanıyoruz. Turizm sektörüne önemli katkılar sunmayı planladığımız TASİGO Hotels & Resorts ile zincir otelcilik sektörüne girmiş bulunuyoruz. İlk halkası Eskişehir'de olan markamızın yeni halkalarını önümüzdeki dönemde farklı ülke ve şehirlerde de göreceksiniz” dedi. 

Polimeks, Türkmenistan'daki otelcilik tecrübelerini TASİGO'ya aktaracak

Ulaşımdan sağlığa, eğitimden sanayiye, kültür-sanattan spora, anıtsal yapılardan kamu binalarına kadar geniş bir yelpazede projeler üstlenen Polimeks, geliştirdiği anahtar teslim projelerle ekonomiye katma değer katıyor ve istihdam yaratıyor. Uluslararası inşaat sektörünün en prestijli yayınlarından ENR – Engineering News Record'un her yıl hazırladığı “Dünyanın En Büyük Uluslararası 250 Müteahhitlik Firması” 2016 yılı listesinde 40. Sıraya yükselirken, Türk firmaları sıralaması arasında ise 1. Sırada yerini alan Polimeks, sektörünün en önemli oyuncularından biri.

Polimeks'in Türkmenistan'daki otel işletmeciliği tecrübesi, 2013'te 90 milyon Dolarlık yatırımla Awaza Bölgesi'nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü projesi ile başladı. Polimeks, Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahil şeridine sahip olan tesisi kendi işletiyor. 

Kurulduğu 1995 yılından bu yana geçen 21 yıllık sürede Türkmenistan'da 134 projeye imza atan Polimeks'in Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta inşasını üstlendiği ve yakın zamanda yapımı tamamlanacak olan Olimpiyat Kompleksi, şirketin en büyük projeleri arasında yerini alıyor. 2017 “Asya Salon ve Uzakdoğu Dövüş Sanatları Oyunları” (AIMAG 2017) oyunlarına ev sahipliği yapacak olan kompleks, global spor organizasyonlarına uygun çok yönlü yapı ve tesislerinden oluşuyor. Olimpiyat Kompleksi'ndebiri 450, diğeri 800 yatak kapasiteli iki otel de bulunuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polimeks'in inşa ettiği tesisler Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı
  • 07.09.2017 16:03

Polimeks'in inşa ettiği tesisler Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı

Polimeks’in Türkmenistan’da AIMAG Oyunları için yaptığı tesisler Guinness Dünya ...

Polimeks'in, Eskişehir'deki termal tesisi 'zincir' olacak
  • 02.05.2017 08:57

Polimeks'in, Eskişehir'deki termal tesisi 'zincir' olacak

Polimeks, Eskişehir Bademlik'te hayata geçirdiği TASİGO Eskişehir'i zincir halin ...

Türkler, Türkmenistan’ı baştan aşağı yeniliyor!
  • 17.04.2017 08:43

Türkler, Türkmenistan’ı baştan aşağı yeniliyor!

Türkler, Türkmenistan'da görkemli binalar, enerji santralleri, kültür ve spor me ...

Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor
  • 07.11.2016 13:19

Polimeks, TASİGO Hotels&Resorts zincir otel markasını oluşturuyor

Polimeks, Eskişehir – Bademlik’te inşa ettiği termal otel ve spa merkezi devrald ...

Polimeks, Eskişehir'e 10 milyon dolarlık müze açmaya hazırlanıyor
  • 01.10.2016 11:12

Polimeks, Eskişehir'e 10 milyon dolarlık müze açmaya hazırlanıyor

Türkiye’yi en üst seviyelerde temsil eden Polimeks, Eskişehir’de modern sanat mü ...

Polimeks, Avrupa'da ödül peşinde!
  • 12.01.2016 13:13

Polimeks, Avrupa'da ödül peşinde!

Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından olan Polimeks, European Business Award ...