maritbet girişmaritbet
Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü

Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralandıktan sonra restorana dönüştürülen Papşen Hanı, restorana dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bitlis kent merkezinde bulunan yaklaşık 250 kişilik kapasiteli tek katlı restoran, toplantı amaçlı da kullanılabilecek. 

Restoranın işletmecisi Hüsnü Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hanın Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından 16. yüzyılda yaptırıldığını söyledi.

Osmanlı mimarisiyle inşa edilen hanın daha önce konaklama ve sığınak olarak da kullanıldığını anlatan Solmaz, "Restoranın Bitlis ve çevre iller için gözde bir mekan olacağına inanıyorum. Bitlis kadim bir kent. Bu amaçla hanı uzun süreliğine kiralayarak halkımızın hizmetine sunduk" dedi. 

"Nostaljik bir havası var"

Müşterilerden tarih öğretmeni Kübra İnağ ise hem kendisine sosyal bir ortam sunmak hem de hanın özelliklerini öğrenmek için restorana geldiğini ifade etti. 

Hanın kendine özgü nostaljik bir havası bulunduğunu dile getiren İnağ, "Burada arkadaşlarımızla otururken tarihi bir hava içerisinde oluyoruz. Restoranı tarihi bir mekan olduğu için tercih ediyoruz" diye konuştu.

Müşterilerden Sadettin Solmaz da restoranın Bitlis'in tarihine uygun, ailelerin gelip dinlenebileceği bir mekan olduğunu söyledi. 

Restoranda yemekler ve içecekler üzerine güzel sunumlar yapıldığını belirten Solmaz, "Burası kahvesiyle, yemeğiyle ve kahvaltı çeşitleriyle insanların yaz kış zaman geçirebileceği bir yer" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü
  • 03.10.2016 16:30

Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralandıktan sonra restorana dönüştürülen Papşen ...