maritbet girişmaritbet
Öztimurlar İnşaat, turizme adım attı!

Öztimurlar İnşaat, turizme adım attı!

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Bursa Valisi Sahabettin Harput, Bursa Büyüksehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı

 

Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren önemli firmalardan biri olan Öztimurlar İnşaat, uluslararası otel zinciri olan Crowne Plaza'yı Bursa'ya kazandırarak turizm sektörüne giriş yaptı. 75 milyon dolarlık yatırımla kurulan kongre ve termal otel olma özelliğine sahip otelde 216 oda, 450 yatak ile 3 bin 500 metrekarelik termal ve SPA katı yer alıyor. 
 
Haziran ayında müşteri kabulüne başlayan otelin resmi açılışı önceki akşam yapıldı. Açılışta konuşan Öztimurlar İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Eş Başkanı Murat Öztimur, "Otelimiz Osmanlı'nın ilk başkentinin kültür mozaiğini konfor, teknoloji ve 5 yıldızlı uluslararası hizmet standartları ile geleceğe taşıyacak bir buluşma noktası olacaktır" dedi. Bursa Valiliği ile imzaladıkları sözleşmenin ardından aldıkları termal suyun otele önemli bir değer kazandırdığına değinen Öztimur, otelin 3 bin 500 metrekarelik alanda kurulu Bursa'nın en büyük SPA'sına sahip olduğunu kaydetti. Murat Öztimur, Crowne Plaza'nın Bursa'nın en büyük sanayi bölgesi olan OSB'sine 5 kilometre, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne 7 kilometre ve tarihi mekanlara ise 10 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çekti. Öztimur, "Bursa'nın turizmde hak ettiği noktaya gelebilmesi için havayolu ulaşımının sağlanması, hızlı tren, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bitirilmesi, Uludağ'ın yenilenmesi, teleferiğin modernizasyonunun yapılması, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde uluslararası kongreler düzenlenebilmesi, Dağyenice Projesi'nin hayata geçmesi büyük önem taşımaktadır. Bursa'nın 2023 vizyonunda yer alacak yatırımlar konusunda Öztimur ailesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazınz" diye konuştu. Törende bir konuşma yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput ise il genelinde otellere termal su verilmesi için döşenen boruların 18 bin metreye ulaştığım belirterek yılsonunda ildeki termal yatak sayısını 7 bine çıkarmayı planladıklarım söyledi. 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremzedeler sıcak illere...
  • 17.11.2011 12:54

Depremzedeler sıcak illere...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van depremi depremzedelerinin sıcak illere taş ...

Öztimurlar İnşaat, Efe Towers İş Kuleleri'ni görücüye çıkardı
  • 13.01.2017 09:58

Öztimurlar İnşaat, Efe Towers İş Kuleleri'ni görücüye çıkardı

Öztimurlar İnşaat'ın son yatırımı olan ve Bursa'da ilklere imza atan Efe Towers ...

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı
  • 28.07.2014 11:30

Bülent Arınç bayramı Bursa'da karşıladı

Bayram namazını Ulu Cami'de kılan Arınç, namazın ardından vatandaşlarla bayramla ...

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak
  • 16.06.2014 17:41

Bursa'daki teleferiğin resmi açılışını Bülent Arınç yapacak

Bursa Uludağ’daki 7 Haziran’da yolculu seferlere başlayan teleferiğin resmi açıl ...

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti
  • 01.06.2014 16:36

Bülent Arınç Bursa'yı ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı, Bursa'da incelemelerde bulundu ...

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi
  • 04.05.2014 13:12

Bülent Arınç İznik'te gazetecilerle selfie çekildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik'in adeta uçacağın ...