maritbet girişmaritbet
OTI, Tayland’da 180 bin turisti ağırlamayı hedefliyor

OTI, Tayland’da 180 bin turisti ağırlamayı hedefliyor

OTI Holding bünyesindeki global tur operatörü markası Coral Travel, 2011’den bu yana 280 binden fazla turisti Tayland’a gönderdi

Eski adıyla Siyam olarak bilinen Tayland, altın tapınakları, bembeyaz kumsalları, spa merkezleri, renkli gece hayatıyla turistlere çok seçenekli bir tatil olanağı sunuyor. Üstelik Muson yağmurları nedeniyle otel fiyatlarının yüzde 60-65 oranında düştüğü Temmuz-Ağustos aylarında Antalya'da bir haftalık tatil fiyatına Tayland'ta tatil yapmak mümkün. 

Son yıllarda Türk turistler için de popüler destinasyonlardan biri haline gelen Tayland'da Türk vatandaşları vizesiz 30 gün süreyle kalabiliyor. OTI Holding bünyesindeki tur operatörlerinin gönderdiği turistlere hizmet veren ODEON Tours Yer Hizmetleri Tayland, 2011 yılında Tayland'da 59 bin civarı turisti ağırlarken, 2012 yılında ağırladığı turist sayısını yüzde 43 oranında artırarak 84 bin 870'e yükseltti. 2013 yılında ise yüzde 63 gibi büyük bir artışla turist sayısı 138 bine ulaştı. 

Egzotik Uzakdoğu ülkesi Tayland, ikliminden dolayı yılın on iki ayında seyahat severlere kucak açıyor. Eski adıyla Siyam olarak bilinen Tayland, altın tapınakları, bembeyaz kumsalları, spa merkezleri, adaları ve renkli gece hayatıyla turistlere çok seçenekli bir tatil olanağı sunuyor. Tapınaklar, Thai masajı ve Thai Mutfağı bu egzotik ülkenin en önemli değerleri arasında yer alıyor. Son yıllarda Türk turistler için de popüler destinasyonlardan biri haline gelen Tayland'ı 2011 yılında yaklaşık 35.000, 2012 yılında 47.888 ve 2013 yılında ise 55.465 Türk vatandaşı ziyaret etti. 2013'te yapılan ziyaretlerin yüzde 60'ı, yani yaklaşık 30 bini turistik amaçlı olarak gerçekleşti. Ülkenin özellikle Pattaya bölgesi, Türk şirketlerin bayi toplantıları için giderek daha çok tercih ettikleri bir bölge olarak öne çıkıyor.

Tayland turları hakkında bilgi veren Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı; ‘‘Türklerin seyahat frekansını artıran en önemli etken vize kolaylığı olarak öne çıkıyor. Türk vatandaşları vizesiz 30 gün süreyle Tayland'da kalma ve Tayland dahilinde pek çok destinasyon görme şansına sahipler. İklimi, tropik adaları, eğlence hayatı, zengin mutfağı, güler yüzlü halkı, modern ve geleneksel hayatın harmonisi Tayland'ı Türk pazarında her turist profiline hitap etmesi ile çekici kılıyor'' dedi.

Tayland'ın 2013 yılında turizm gelirlerini en fazla arttıran ülke olduğunu vurgulayan Mehmet Kamçı ‘‘Tayland destinasyonunun turizm sektöründe hızlı yükselişini sürdüreceğine inanıyoruz. OTI Holding de bu sürecin bir parçası olmak için gerekli yatırımları yaptı, destinasyonda deneyimli ve kalite odaklı bir Türk şirketi olarak hizmet veriyoruz'' diye konuştu.

Tayland'da Türk misafirperverliğiyle hizmet 

OTI Holding olarak yıllardır Tayland destinasyonuna yönelik tur satışları yaptıklarını belirten Mehmet Kamçı, “2011 yılında Tayland'da kendi şirketimizi kurmamız, sunduğumuz hizmetlerin hem çeşitliliğine hem de kalitesine çok büyük bir katkı sağladı. Tayland'a gönderdiğimiz herkese, havalimanındaki karşılama görevlimizden başlayarak, tatillerinin her aşamasında şirketimizin senelere dayanan tecrübesi ve imkânlarıyla hizmet sunuyoruz. Havalimanından başlayarak karşılamaları, transferleri kendi otobüslerimizle yapıyor, kendi kadrolu rehberlerimizle çalışıyor, sadece kendi misafirlerimize özel hizmetler sunuyoruz. Misafirlerimizi Türkiye'den binlerce kilometre uzakta bile Türk misafirperverliğiyle ağırlıyoruz. Örneğin, bugün Tayland'daki rehberlerimizin bir kısmı Türkçe konuşabiliyor. Böylece, tatil için Tayland'ı tercih eden vatandaşlarımıza büyük bir konfor sağlıyoruz” dedi. Tayland'a giden Türk turist sayısında son 2 senede yüzde 59'a yakın bir büyüme gerçekleştiğini, kısa sürede bu artışın katlanarak artırmak hedefinde olduklarını belirten Kamçı, “Tayland'da iki çeşit Türk turist profilinden bahsedebiliriz. İlki; gençler, arkadaş grupları ve bayi toplantıları için gelen iş insanlarından oluşuyor. Bu profil genelde Pattaya'yı tercih ediyor. Şehrin eğlence üzerine kurulu olması; ekonomik ve ulaşımının kolay oluşu, bu profilin Pattaya'yı tercih etmesini sağlıyor. İkinci profil ise balayı çiftleri ve 30 yaş üstü ailelerden oluşuyor. Bu profil ise daha çok Phuket'i tercih ediyor. Tayland'ın turizm adası Phuket doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Bunun dışında elbette Tayland'da Türk turistlere yönelik birden fazla destinasyonu kombine eden paketler de mevcut. Çünkü Türk turistlerin her yeri görme eğilimi de yüksek” dedi.

Temmuz- Ağustos'ta “Muson Fırsatı”: Antalya fiyatına Tayland tatili

On iki ay tatil yapılabilen Tayland'da Muson yağmurlarının Mayıs ayında başlayıp Ekim ortasına dek sürdüğünü ifade eden Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, “Yağmur yağsa da sıcaklık 20 derecenin altına kesinlikle düşmüyor. Türkiye'de otellerin en yüksek olduğu bu aylarda Tayland'daki otel fiyatlarını yüzde 60-65 oranında indirimle sunabiliyoruz. Tur paketleri aşağı yukarı denk olduğu için, bu dönemde Antalya fiyatına Tayland'da tatil yapılabilir. “Muson fırsatı” olarak adlandıracağımız bu dönemde Coral Travel & ODEON Tours olarak, Türk tatilseverlerin de uygun paket turlarımızdan yararlanmasını isteriz” şeklinde konuştu. 

Coral Travel, 2011'den bu yana Tayland'a 280 binden fazla turist gönderdi

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, Mısır, Tayland ve B.A. Emirlikleri'ndeki toplam 22 iştiraki ve 4 bin 700'ün üzerinde çalışanı ile 5 kıtada yer alan 52 destinasyonda turizme hizmet veren OTI Holding'in global tur operatörü markası Coral Travel, grubun diğer iştiraki ODEON Tours Yer Hizmetleri Tayland ile birlikte, bölgedeki tecrübesini Türk misafirlerin de beğenisine sunuyor.

Coral Travel'ın Rusya, Ukrayna, Polonya ve Türkiye gibi kaynak pazarlardan gönderdiği turistlere, başkent Bangkok'taki merkez ofisinin yanı sıra Pattaya ve Phuket'teki şubeleriyle karşılama, transfer, otele yerleştirme, rehberlik, ekstra tur hizmetleri ve geri transfer-uğurlama servisi hizmetleri ODEON Tours Tayland tarafından veriliyor. Şirket 2011 yılında Tayland'da Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Polonya'dan gelen 59 bin civarı turisti ağırlarken, 2012 yılında ağırladığı turist sayısını yüzde 43 oranında artırarak 84 bin 870'e yükseltti. 2013 yılında ise yüzde 63 gibi büyük bir artışla grubun Tayland'da ağırladığı turist sayısı 138 bine ulaştı. ODEON Tours Tayland kurulduğu 2011 yılından bu yana 280 binden fazla turiste hizmet verdi.

Hedef orta vadede “yılda 300 bin turist” sayısına ulaşmak

Şirketin Tayland'daki faaliyetleri hakkında bilgi veren ODEON Tours Yer Hizmetleri Tayland Genel Müdürü Sadun Oral, 2014 yılı hedeflerinin 180.000 turist olduğu ifade ederek, “Ağırlayacağımız turist sayısını 3 yıl içinde 300 bin bandına yükselterek destinasyondaki konumumuzu sağlamlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.  Sadun Oral “Kuruluş yılımız olan 2011'den bu yana pazarda çeşitlilik sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Tayland'da Rus pazarı hareketleri başladığından beri Pattaya ve Phuket öne çıkan iki önemli bölge oldu. Önce Samui'yi, 2013'te de Phuket ve Khao Lak bölgesini ürün portföyümüze kattık. Önümüzdeki dönemde bu bölgeleri geliştirirken, yeni bölgeleri pazara kazandırmayı hedefliyoruz. 2013 sezonunda Tayland'da toplam 470 otelle çalıştık. Otellerden 121'i 5 yıldızlı; 173'ü 4 yıldızlı, 168'i 3 yıldızlı ve 8'i 2 yıldızlıydı. Çalıştığımız otel anlamında partnerlik oluşumunu güçlendirebileceğimiz, iletişime açık, çalışma kolaylığı olan ve müşteri memnuniyetinde üst düzeyde olan otellerle yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gülen insanlar ülkesi Tayland

Geleneklerine, kültürlerine ve dinleri Budizme çok bağlı olan Taylılar, ülkelerini ziyaret eden turistleri güler yüzle karşılıyorlar. Tayland “gülen insanlar ülkesi” olarak biliniyor. Turistleri hemen hemen her gittikleri her yerde samimi ve içten gülüşlü Taylılar karşılaşıyor.

Thai dilinde “melekler şehri” olarak anılan Tayland'ın başkenti Bangkok, Wat Pho Tapınağı, Taylandlılar için manevi değeri çok yüksek olan Emeraid Zümrüt Budha Heykeli, Grand Palace'ı ve egzotik atmosferi ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Dünyaca ünlü bir çok filme mekan olan Tayland'ın turizm adası Phuket ise, doğaseverlerin ilgi odağı olan Kuş Parkı ve Botanik Bahçesi'yle; adanın en yüksek noktasında bulunan, adayı 360 derece gözlemlemenin mümkün olduğu Büyük Buddha Heykeli'yle, konukların kendilerini bir film sahnesinin içinde buldukları enfes doğal güzellikleriyle James Bond ve Phi Phi ada turlarıyla; Müslümanların yaşadığı bir yüzer köy olan Koh Pan-yi'yle, birbirinden leziz yemekleri ve Phuket akşamlarının vazgeçilmezi olan renkli kabare şovlarıyla konuklarını cezbediyor.  

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tayland'da 2 bin 800 metrekarelik devasa malikhane!
  • 08.03.2022 14:49

Tayland'da 2 bin 800 metrekarelik devasa malikhane!

Architects 49 (Phuket) Limited mimarlık şirketi tarafından Tayland Saumi Adası'n ...

Panyee futbol takımının başarı hikayesi!
  • 05.02.2015 09:52

Panyee futbol takımının başarı hikayesi!

Tayland'ın Kaoh Panyee adasında kurulan Panyee FC'nin nasıl kurulduğunu öğrenmek ...

Endonezya ve Tayland'da tsunamiden 10 yıl sonra!
  • 02.01.2015 12:15

Endonezya ve Tayland'da tsunamiden 10 yıl sonra!

2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisi, 14 ülkeyi etkiledi. Endonezya ve Taylan ...

Yaşar İpek, Tayland'da cami yaptırıyor
  • 04.02.2017 14:11

Yaşar İpek, Tayland'da cami yaptırıyor

Şarkıcı Yaşar İpek, tatil için gittiği Tayland'da cami yaptırmaya karar verdi. ...

Gelişmekte olan ülkelerden altyapıya 11 yılda 78 trilyon dolar!
  • 05.07.2014 10:12

Gelişmekte olan ülkelerden altyapıya 11 yılda 78 trilyon dolar!

Gelişmekte olan ülkeler; Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Filipinler ve Tayla ...

OTI, Tayland’da 180 bin turisti ağırlamayı hedefliyor
  • 07.05.2014 16:44

OTI, Tayland’da 180 bin turisti ağırlamayı hedefliyor

OTI Holding bünyesindeki global tur operatörü markası Coral Travel, 2011’den bu ...