maritbet girişmaritbet
Ordu'ya Arap turistlerin ilgisi artıyor!

Ordu'ya Arap turistlerin ilgisi artıyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'da Arap turist görünmezken veya çok azken şimdi yüz binlere kadar ulaştı" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son dönemde yaptıkları tanıtımların meyvelerini verdiğini belirterek, "Ordu'da Arap turist görünmezken veya çok azken şimdi yüz binlere kadar ulaştı" dedi. 

Vali Balkanlıoğlu, 450 rakımlı Boztepe'de Ordu'ya program ve haber çekimi için gelen ulusal kanalların yapımcıları ile bir araya geldi. 

Burada konuşan Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizm odaklı gelişimi amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında kentte gelen ulusal televizyonların sayısının her geçen gün arttığına işaret etti.

Yapılan tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini almaya başladıklarını bildiren Balkanlıoğlu, "Ordu, son dönemlerde turizmde reytingi artan bir il oldu." diye konuştu. 

İrfan Balkanlıoğlu

Balkanlıoğlu, turizmdeki çeşitlenmeye dikkati çekerek, "Sadece sahil ve kum değil, artık turizm denince akla doğa turizmi, endemik bitki tür araştırma turizmi, yayla turizmi, sağlık turizmi, gurme turizmi gibi bir çok turizm dalları geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ordu'nun, bunların hepsine fırsat veren güzel bir il konumunda olduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Karadeniz bölgesi son dönemde reytingi artan, turizm ve yayla turizmi açısından güzel bir bölge. Özellikle Körfez ülkelerinden çok fazla sayıda turist gelmeye ve döviz bırakmaya başladılar ancak geldiğimizde Ordu'da güzellik namına Karadeniz'de ne bulmak istenirse hepsinin olmasına rağmen, yeterince pastadan pay alamadığını gördük. Sebebini araştırdığımızda da yeterince tanıtılmadığını anladık ve tanıtmaya gayret ettik. Yetmedi Arap ülkelerinden 70 kadar gazeteciyi buraya getirdik. Bir başka sefer de 20 kadar gazeteci getirmiştik. Onlar da kendi ülkelerinde Ordu'yu tanıttılar. Ordu'da Arap turist görünmezken veya çok azken şimdi yüz binlere kadar ulaştı ama biz bunu da yeterli görmüyoruz. Bosna'ya 2 milyon turist geliyormuş. Sarayova'ya benzer iklim karakterine sahip olan Ordu'ya daha fazla geleceğini ümit ediyoruz. Biz pastayı paylaşmak değil, büyütmek peşindeyiz. İnşallah tanıtımlarımız devam edecek."

Ordu'da, son bir yıl içinde 2 kez program çekimi gerçekleştiren Türk halk müziği sanatçısı ve program sunucusu Turgay Başyayla ise, "Hem Ordu, hem de Ordu halkı için büyük bir şans. Ordu'yu en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Ordu'nun, Karadeniz bölgesinin nazar boncuğu olduğunu düşünüyoruz. Muhteşem kültürüyle, tarihiyle, turizmdeki avantajlarıyla, yaylalarıyla, masmavi sahilleri ile yemyeşil doğasıyla uçsuz bucaksız fındık bahçeleriyle, hem turizmde, hem de Türkiye ekonomisinde çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ciddi bir izleyiciye ulaştığımız için memleketlerimizin en güzel şekilde ifade edilmesini istiyoruz. Ordu'daki ilgi ve alakadan çok memnun kaldık." dedi. 

Ordulu olan Fox TV haber muhabiri Nazlı Yerebasmaz ise, Ordu'da turizmin ne kadar geliştiğini fark ettiklerini dile getirerek, "Öncelikle sayın valimize teşekkür ediyorum. Bunca yıllık Orduluyuz ama bu kadar iyi Ordu'yu bilmiyorduk. Sayenizde her gün kendi memleketimizi televizyon ekranlarından daha iyi, daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Bu 4 günlük çekim süresince de çok fazla yerler tanıdık. Çok güzel yerler tanıdık. Hiç bilmediğimiz yerlere gittik. Çok verimli bir çalışma oldu. Ordu'da turizmin ne kadar geliştiğini fark ettik. Bu süre zarfı içerisinde daha da geliştiğini önünün açık olduğunu gördük. O yüzden size teşekkür ederim." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu-Giresun Havalimanı'nı 1 milyon 460 bin kişi kullandı
  • 22.05.2017 11:02

Ordu-Giresun Havalimanı'nı 1 milyon 460 bin kişi kullandı

Deniz üzerine 36 milyon ton taş dökülerek inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı ...

Ordu, 2017'de 1 milyon turist hedefliyor!
  • 05.01.2017 13:55

Ordu, 2017'de 1 milyon turist hedefliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2016'da 500 bin turist ağırladıklarını, 2017'de ...

Ordu'ya Arap turistlerin ilgisi artıyor!
  • 21.09.2016 15:40

Ordu'ya Arap turistlerin ilgisi artıyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'da Arap turist görünmezken veya çok azken ...

Karadeniz-Akdeniz Yolu ulaşıma açıldı
  • 10.01.2016 16:45

Karadeniz-Akdeniz Yolu ulaşıma açıldı

Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Y ...

Ordu Giresun Havaalanı ile ilgili flaş açıklama!
  • 13.03.2015 13:19

Ordu Giresun Havaalanı ile ilgili flaş açıklama!

Ordu-Giresun Havaalanı’nda alt yapı çalışmaları yüzde 99 oranında tamamlandı. ...

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki çalışmalarda…
  • 22.08.2014 16:17

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki çalışmalarda…

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında altyapıyla il ...