maritbet girişmaritbet
Mesut Toprak'tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel!

Mesut Toprak'tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel!

Onaltı Dokuz projesini inşa eden Mesut Toprak, Bodrum'daki 1 milyar dolarlık otelinde Four Seasons'la birlikte çalışacak.

Onaltı Dokuz projesinin yapımcı firması Astay'ın sahibi Mesut Toprak, Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel için düğmeye bastı. Seyşeller'den ilham alan Toprak, Four Season'la birlikte Bodrum'da çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Onaltı Dokuz projesiyle gündem olan işadamı Mesut Toprak, milyar dolarlık otel projesine soyundu. Toprak, Seyşeller'den aldığı ilhamla Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edeceklerini söyledi.

TAY Group, Bodrum'a 1 milyar dolarlık bir turizm yatırımı için kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıllarda Zeytinburnu'da gerçeleştirdği Onaltı Dokuz projesi ve siluet tartışmalarıyla gündeme gelen işadamı Mesut Toprak, turizm alanındaki yeni yatırım için Bodrum'u seçtiklerini söyledi. Mesut Toprak, “Burada Four Seasons'la birlikteyiz. Aramızda ciddi bir sinerji ve işbirliği birikimi oluştu. İddialı söylüyorum; dünyanın en iyi tatil yerini (resort) Bodrum'a yapacağız” diye konuştu. Toprak'tan alınan bilgilere göre 1 milyar dolar yatırımla hayata geçmesi planlanan söz konusu proje, Bodrum'un Yalıçiftlik bölgesinde yer alacak. İnşaatına bu yıl başlanan otel, 2019 itibariyle ilk müşterilerini ağırlamaya başlayacak. Four Seasons Resort Bodrum, otel ve villalardan oluşacak ve yaklaşık 1 milyon metrekare arazi üzerine inşa edilecek.

Seyşeller'den ilham aldı

Mesut Toprak, “Bodrum projemizin ilham kaynağı, yine dünyanın en iyi resort otelleri listesindeki Four Seasons Seyşeller. Hedefimiz, bu proje sürerken, Bodrum algısını da yükseltecek çalışmalar yapmak. Bodrum'un bir güney Fransa bölgesine dönüştürmek için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu projeyi sürdürürken bir yandan da sosyal sorumluluk kapsamında tesisin bahçesine ve etrafına 1.000 adet zeytin ağacı dikiyoruz” dedi.

Yatırıma devam

Mesut Toprak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Tay Group'un yatırımları arasında Four Seasons Sultanahmet ve Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus var. Bunun küresel otel zinciri için ayrı bir anlamı olduğunu belirten Mesut Toprak, dünyada aynı şehirde iki tane Four Seasons otelinin olduğu 8 şehirden birinin İstanbul olduğu bilgisine de paylaştı. Ekim 2010'da Avcılar'da 334 konutluk Academia Apartments projesiyle gayrimenkul sektörüne girdiklerini söyleyen Mesut Toprak, “Şubat 2010'da başlanılan 496 konutluk Onaltı Dokuz İstanbul projesini hayata geçirmiştik. Şimdi, Four Seasons Private Residences İstanbul projesi ile sektördeki yatırımlarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kulandı.

2 milyar dolar Cezayir'e

2015'te Çorlu'da ABD'li Levis'ın yıkama merkezini satın aldıklarını söyleyen Mesut Toprak Mısır'daki bağlı ortaklıkları T&C Garment bünyesinde 2 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. Toprak, “Yine Tay Group bünyesinde ve Türk-Cezayir ortaklığıyla Cezayir'de 2.5 milyon metrekarelik bir alanda entegre tekstil ve konfeksiyon üretim tesisinin inşaatına başladık. Tayal SPA olarak isimlendirdiğimiz bu projeyi 10 yılda bitirmeyi hedefledik. Toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar dolar. Sadece ilk fazı için yapılacak yatırım 800 milyon dolar seviyesinde. 2017'nin ilk çeyreğinden itibaren iplik üretimine başlarız. Bu tesis, yüzde 50 Cezayir devleti ortaklığıyla Avrupa'nın da en büyüğü olacak. Proje tamamlandığında 25 bin kişiye istihdam hedefi var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Four Seasons markası Bodrum'a taşınıyor!
  • 29.01.2017 13:01

Four Seasons markası Bodrum'a taşınıyor!

Four Seasons’la İstanbul’da iki oteli bulunan işadamı Mesut Toprak, Bodrum Yalıç ...

Mesut Toprak'tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel!
  • 29.10.2016 09:47

Mesut Toprak'tan Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel!

Onaltı Dokuz projesini inşa eden Mesut Toprak, Bodrum'daki 1 milyar dolarlık ote ...