maritbet girişmaritbet
Kütahya Emet Termal Otel yosun havuzu ile sağlık dağıtıyor

Kütahya Emet Termal Otel yosun havuzu ile sağlık dağıtıyor

Romatizmadan cilt rahatsızlıklarına, kireçlenmeden bel fıtığına kadar birçok hastalığa iyi gelen termal suların faydaları saymakla bitmiyor.

Sağlık turizmi arasında önemli bir yer tutan termal suların yüzyıllar öncesine dayanan bir geçmişi var. Kaplıcaların tesisleşmesiyle artık ismini termal tesislere bırakan, sağlığın yanında konforu da düşünerek yeni nesil gençleri de termal turizme çekmeyi hedefliyor. 4 Farklı termal suyu ile Türkiye'nin sağlık deposu haline gelen ve sadece  Türkiye'de Kütahya Emet Termal Resort & Spa dışında başka hiçbir yerde olmayan, 24 saat  yosun üreten  doğal termal yosun havuzu sağlık dağıtıyor. Yurtdışında birçok enstitüde tedavi için kullanılan bu yosun Türkiye'de ise tamamen doğal olarak yeraltından 39 derece sıcaklıkta kaynayan termal su, güneş ile buluşması ile yosun partikülleri oluşuyor. Yosunlu sıcak su terleterek zayıflatma özelliğinin yanı sıra kollestrol, lipit, trigilserid gibi yağ yapıcı maddeleri parçalayıcı niteliktedir. Doğal yosunlu termal su vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Zayıflatma, akne ve çeşitli deri hastalıkları ağrılı romatizma, iltihabi kadın hastalıkları, gut hastalığı adale ağrıları, cildi sıkılaştırma özelliği, vücuttaki toksinleri temizleme, selülit giderme, kalsiyum ve magnezyum oranı çok yüksek olduğu için kemik erimesine iyi geliyor. 

Sağlık bakanlığı ve İstanbul üniversitesinin verdiği rapor doğrultusunda Karaderili Şirketler Grup bünyesindeki Yalova Termal Palace ve Emet Termal Resort & Spa tesislerinde sağlıklı suların iyi geldiği hastalıklar da saymakla bitmiyor.

Her türlü romatizma hastalıklarda, Ameliyat ve Travma Sonrası Tedavide, Adale, Kemik Vücut Ağrılarının Dindirilmesi Kanlanmayı Temin Ederek Tedavi ve Rehabilitasyon Olanağı Sağlar, Stres ve Buna Bağlı Rahatsızlıklar, Duruş, Hareket ve Denge Kusuru Tedavisi, Spor Yaralanmalarında Tamamlayıcı, Kemik Erimelerinde Güçlendirici Tedavi, Eklem Ve Eklem Dışı Kireçlenmelerde,  Akne Ve Çeşitli Deri Hastalıklarının (Siğil Hücrelerinin Yok Edilmesi, Deri Hücrelerinin Yenilenmesi ) Tedavisinde, İltihabi Kadın Hastalıkları Kadın Ve Erkeklerde Romozon Üremesinde Destekleyici Olarak, Gut Hastalığı Tedavisinde. Öte yandan kaplıca suyu, çocuklarda duruş, hareket ve denge kusuru , en önemlisi de, 11 gün içinde sedef ve egzama hastalığını tedavi edici özelliği vardır. 

Termal su içme olarak kullanıldığında:
Mide, bağırsak sistemi, karaciğer ve safra kesesi üzerinde kuvvetli etkileri bulunduğu, sindirimdeki safranın akımını hızlandırıcı, bağırsak hareketlerini düzenleyici kronik spastik, kabızlık gibi fonksiyonel bozuklukları tedavi edeceği; suyun alkali ve sülfat içeriği sebebiyle böbrek fonksiyonlarını düzelteceği ve bu nedenle böbrek taşları ve nekahetlerinde yarar sağlayıcı özelliği var.

Peki, kimler termal su (kaplıca)  tedavisi göremez?
Ateşli hastalar, Hamileler, Verem hastaları, Kalp hastaları, Bulaşıcı hastalığı olanlar kaplıca tedavisi görmeleri sakıncalıdır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, sağlık turizmiyle ön plana çıkıyor
  • 03.01.2021 08:45

Türkiye, sağlık turizmiyle ön plana çıkıyor

Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) Başkanı Mehmet Ka ...

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor
  • 30.11.2020 11:26

Sakarya'da 55 dönüme güneş panelleri kuruluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 55 bin metrekare alanda kurulacak güneş panelleri ...

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"
  • 05.08.2020 09:21

"4.5G'den 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Fiber altyapımız 400 bin kilome ...

Kars Barajı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı
  • 20.06.2020 16:21

Kars Barajı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Kars Çayı üzerinde inşa edilen Kars Barajı Türkiye'nin 585. barajı olarak hizmet ...

 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor
  • 17.06.2020 16:39

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor

42 parça, 17 metre genişliği ve 30 metre uzunluğu bulunan tabliyeler itme sürme ...

Hedef 2023'te 20 termal kent!
  • 05.10.2018 16:06

Hedef 2023'te 20 termal kent!

Türkiye'nin termal ve sağlık turizminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için 20 ...