maritbet girişmaritbet
Kurban Bayramı tatili turizm merkezlerini doldurdu!

Kurban Bayramı tatili turizm merkezlerini doldurdu!

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle turizm bölgelerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatili 9 güne çıkınca Türkiye'nin turizm cennetleri doldu taştı. Bugünlerde Bodrum, Datça, Antalya, Fethiye gibi birçok merkezde büyük yoğunluk var.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanan Güney Ege'nin gözde tatil merkezleri Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'deki karayollarında trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. 

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirmek için geldiği kıyı kesimlerde artan trafik yoğunluğu nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sabah saatlerinden itibaren turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde trafik uygulaması başlattı.

Turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarına çok sayıda sabit radar yerleştirilirken, trafik polisleri hız, alkol ve emniyet kemeri kontrollerini artırdı. 

Bayram tatili boyunca sık sık tekrarlanacak denetimlerde belirlenen hız limitinin üzerinde seyreden araç şoförlerine cezai işlem uygulanacak.

Özellikle İstanbul, Ankara ve yakın illerden gelen ziyaretçiler, Bodrum trafiğinde yoğunluğa neden oldu.

Bayram süresince radar uygulamaları olacak

Muğla Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğan Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince turizm merkezleri güzergahlarında 30 ekibin görev yapacağını söyledi.

Doğangüzel, Muğla'daki kaza istatistikleri incelendiklerini ve özellikle buralarda bugünden itibaren sabit ekiplerin görev yapacağını belirterek, sabah 04.00 ile 06.00 saatlerinde trafikte seyreden sürücüleri durdurup bir süre dinlenmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Sürücülerden yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını isteyen Doğangüzel, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasının hayat kurtardığını vurguladı.

Doğangüzel, bayram süresince, sabit, gezici ve sürpriz radar uygulamaları olacağına işaret eden Doğangüzel, şunları kaydetti:

"Ayrıca trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerimizde sivil denetim ekipleri de olacak. Bu ekiplerimiz kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulayacak. Amacımız olası kazaların önüne geçmek. Bölgemizde özellikle bayram dönüşü olan Pazar günü yoğun bir trafik bekliyoruz. Bunun için de gerekli tüm önlemlerimizi aldık."

Öte yandan, Kurban Bayramı nedeniyle havayolu şirketlerinin de Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanlarına çok sayıda ek sefer koydukları öğrenildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramı tatili turizm merkezlerini doldurdu!
  • 21.09.2015 15:47

Kurban Bayramı tatili turizm merkezlerini doldurdu!

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle turizm bölgelerinde büyük yoğunluk yaşa ...