maritbet girişmaritbet
İşte kış tatili için 10 farklı rota!

İşte kış tatili için 10 farklı rota!

HotelsPro, kış dönemi ve yarıyıl tatili için 2017’de dünyada ve Türkiye’de öne çıkan kış turizmi merkezleri hakkında öneriler hazırladı.

Kış dönemi ve yarıyıl tatili için nereye gideceğiniz hakkında karar veremediyseniz işte size kışın ve karın tadını çıkabileceğiniz turizm merkezleri... 

Kış turizmi denilince akla öncelikle Avrupa Alpler'i gelse de Türkiye'de hem zengin flora ve faunası hem de dünya çapındaki kayak tesisleriyle kış turizminin parlayan ülkelerinden biri. 

Uludağ/Bursa

Türkiye'de kış turizmi denilince akla ilk gelen yer olan Uludağ, keyifli bir yarıyıl tatili için öne çıkan noktalardan biri. Altyapı ve uzunluk açısından çok elverişli pistlere sahip olan Uludağ'ın, tesis sayısı ve kalitesi de dünya standartlarında. İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken Uludağ'da Aralık-Mart arası kayak için en uygun dönem.

Palandöken/Erzurum

Doğal yapısı ve iklimiyle uluslararası kış sporları merkezi niteliğine sahip olan Palandöken Dağları, 6 ay karla kaplı pistleri ve yüksek yatak kapasiteli tesisleriyle kış turizmi için önemli alternatiflerden biri. Kayak ve snowboard tutkunlarının vazgeçemediği Türkiye'nin en uzun kayak pistine sahip Palandöken 6 bin kişinin konaklanacağı 32 bin kişinin aynı anda kayak yapabileceği bir merkez.

Ilgaz Dağı/Kastamonu

Anadolu'nun yüce dağı Ilgaz, yoğun orman örtüsü ve kayak tesisleriyle yarıyıl tatili için en iyi alternatiflerden biri. Kayak yapmayı sevenlerin son yıllardaki gözdesi olan Ilgaz Dağları'nda 4 konaklama tesisi ve 3 doğal pist mevcut. Kayak ve snowboard sevenlerin pistlerde vakit geçirebileceği bölge; akarsuları, florası ve yaban hayvanlarıyla zengin bir doğal hayata sahip.

Zigana Geçidi/Gümüşhane

Yılın beş ayı karlı kaplı olan Zigana ülkemizde son yıllarda yeni yeni öne çıkan alternatif kış turizmi merkezlerinden biri. Konaklama yapılabilecek bir kayak tesisi olan bölge daha sakin bir kış tatili tercih edenler için uygun. 

Yedigöller/Bolu

Kış tatilinde kayak dışında da alternatif arayanlar için uygun merkezlerden biri Yedigöller. 7 gölden oluşan ve dere, ırmak ve vadiler arasında yer alan Yedigöller'de trekking pistlerinde uzun yürüyüşler yapabilir, kış ayının doyumsuz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Yarıyıl tatilini yurtdışında geçirmek, kışın ve karın tadını Türkiye dışında çıkarmak isteyenler için öne çıkan turizm merkezleri ise şu şekilde:

Kitzbuhel (Avusturya)

“Alplerin İncisi” unvanını sahip tesis, Avusturya'nın en ünlü kayak merkezlerinden biri. 700 yıllık geçmişi bulunan Kitzbuhel ziyaretçilerine bir Alp kasabasındaki yaşamı sunuyor.

Cortina (İtalya)

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Cortina, 12 ayrı kayak alanıyla dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri. Pek çok filme dekor olmuş Cortina'nın pistleri her düzeyden kayakçı ve her tür kış sporuna hitap ediyor.

Bansko (Bulgaristan)

Avrupa'nın son zamanlarda en çok rağbet gören kayak merkezlerinden biri Bansko, İstanbul'a olan yakınlığıyla da öne çıkıyor. Pirin Dağları'nın eteklerindeki küçük mütevazı kasaba 75 kilometreye varan pistleriyla saatte 24 bin kişiye hizmet verebiliyor. Tesis ve hizmet kalitesi ise Fransa ve İsviçre'de tesislerle eşdeğer düzeyde.

Les Deux Alpes (Fransa)

3600 metrelik zirvesiyle Fransa'nın en önemli kayak merkezlerinden biri olan Les Deux Alpes, çocuklar için en çok aktivite düzenlenen kayak merkezlerinden biri. Kış aylarında çok fazla ziyaretçisi olan merkez özellikle eğlenceyi sevenler için ideal.

St. Moritz Kayak Merkezi (İsviçre)

Alp Dağları'nın tam ortasında, masaldan fırlamış gibi bir kasaba St. Moritz. Dünyanın en önemli kış sporları merkezleri yer alan St. Moritz; kaplıcaları, her yıl profesyonel yarışmaların yapıldığı pistleri ve ılıman iklimiyle yarıyıl tatili için en iyi alternatiflerden biri.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar
  • 26.02.2018 13:14

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı, kayakseverlerin yanı sır ...

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu
  • 21.01.2017 09:33

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı eteklerindeki Yıldıztepe' ...

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
  • 04.08.2020 13:33

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adı ...

Kış tatili için otellerin yüzde 70'i doldu!
  • 27.11.2018 13:38

Kış tatili için otellerin yüzde 70'i doldu!

En az yaz turizmine olduğu kadar kış turizmine de ilgi yoğun. Kış tatilinde kaya ...

Uludağ'a en çok rezervasyon Ruslardan
  • 23.11.2018 14:57

Uludağ'a en çok rezervasyon Ruslardan

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da sezonun açılmasına sayılı günler ka ...

Erzurum'un kış turizmine İran desteği
  • 21.11.2018 16:44

Erzurum'un kış turizmine İran desteği

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzaden, İranlı turistleri Erzurum'a çekm ...