maritbet girişmaritbet
İstanbul'a yakın hafta sonu tatil kaçamakları için gidilecek yerler nereler!

İstanbul'a yakın hafta sonu tatil kaçamakları için gidilecek yerler nereler!

Afrika sıcakları, köprü çalışmaları derken bunaldık. Şehrin stresinden arınmak için en ideal yöntem, elbette uzaklaşmak. “İki günlüğüne Bodrum, Antalya veya Çeşme uzak kaçar, değmez” diyorsanız, Boxer dergisinin alternatif rotalarına göz atın...

 

Afrika sıcakları, köprü çalışmaları derken bunaldık. Şehrin stresinden arınmak için en ideal yöntem, elbette uzaklaşmak.
“İki günlüğüne Bodrum, Antalya veya Çeşme uzak kaçar, değmez” diyorsanız, Boxer dergisinin alternatif rotalarına göz atın...
 
Kıyıköy
 
Trakya'nın Karadeniz sahilindeki Kıyıköy, İstanbul'a  164 km. mesafede. Pabuç ve Kazan ırmakları arasındaki yüksek bir tepeye kurulu ve şahane bir manzarası var. Yazın denize girilebilen plaj ve balıkçıların yaşadığı koyda kafanızı rahatlatabilirsiniz. Kıyıköy'de yaşam çok eski tarihlere dayanıyor, çeşitli tarihi kalıntılar görebiliyorsunuz. Aya Nikola Manastırı da bunlardan biri.
 
Şile
 
İstanbul'a 79 km. uzaklıktaki Şile'nin 10 km. uzunluğunda sahili var. Şile'de gezilmesi gereken birçok mağara bulabilirsiniz. Ayrıca görülmeye değer 8 metre boyundaki Değirmençayırı Şelalesi de burada. Hacılı Köyü yakınlarında Onbir Göller Vadisi'ni de ziyaret edin. Romatizma hastaları için birebir olduğu söylenen Kumbaba Tepesi de aklınızda bulunsun. Burası Bizans döneminden beri kum banyosu yapmak için kullanılıyor. 
 
Şile'nin denizi çok temiz. Şehre yakın olduğu için sadece denize girmek için bile gidebilirsiniz. Konaklama için Grand Şile Otel'i düşünebilirsiniz. Çok lüks değil ama temiz ve hizmet kalitesi yüksek.
 
AĞVA
 
İstanbul'a 100 km. uzaklıktaki Ağva'da; Kilim Koyu, Gelin Kayası ve Saklı Göl görülmeye değer yerlerden bazıları. Ormanla iç içe olabileceğiniz, kumsalında yürüyebileceğiniz manzaralı bir cennet burası. Huzurlu, sessiz ve doğayla iç içe olabileceğiniz bir yer. Tranquilla Nehirevi'nde kalıp kafa dinleyebilir, şehrin stresinden arınabilirsiniz.
 
HEYBELİADA
 
Kabataş veya Bostancı'dan vapura bindikten 40 dakika sonra adaya ulaşılıyor. İskelenin karşısındaki Papatya Çay Bahçesi'nde oturup manzaranın keyfini çıkardıktan sonra, meşhur Roma dondurmacısının lezzetini tatmanızı öneririz. Özellikle sakızlı dondurması enfes! 
 
Ardından sahildeki faytonlar, ada turu yapmak için sizi bekliyor olacak. Kızılçam ormanlarının içine kurulmuş yolda özgürce yürümeyi de tercih edebilirsiniz. Ayrıca sıcak yaz günlerinde Heybeli'nin denizine de girebilirsiniz. Eğer konaklayacaksanız, tavsiyemiz Halki Palace Otel'den yana.
 
BÜYÜKADA
 
Adaya adımınızı attığınız anda, iskeledeki lokantalardan burnunuza nefis yemek kokuları geliyor. Adanın üzeri çam ağaçlarıyla kaplı ve etrafı deniz. Çevreyi ister faytonla gezin, ister bisiklet kiralayın, isterseniz de yürüyün. Eğer piknik yapmak çekici geliyorsa, Dil Burnu'nu tavsiye ederiz. Buradan denize de girilebiliyor. Adanın tepesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde dilek tutup, akşam deniz kenarındaki balıkçılarda rakı-balık keyfi yapabilirsiniz.
 
KARASU
 
İstanbul'a 280 km. uzaklıktaki Karasu, uzun ve geniş kumsalı nedeniyle yakın çevrede çok popüler. Özellikle hafta sonları kalabalık oluyor. Maden Deresi, Acarlar Gölü, Küçükboğaz Gölü, Poyrazlar Gölü gezilmesi gereken en güzel yerleri. Bu göllerin her birinin manzarası birbirinden hoş. Otel Carpe Diem Diamond, Karasu'nun 
en ideal konaklama adreslerinden.
 
KERPE
 
İstanbul'a 150 kilometre uzaklıktaki Kerpe'nin çok güzel bir doğa manzarası var. Ormanla ve denizle iç içe olabileceğiniz, sakin bir yer... Tekne kiralayıp Kerpe'nin çevresini gezebilir, Kerpe Burnu'nun arkasındaki Miço Limanı'nın anıt kayalarını ve gizli koylarını keşfedebilirsiniz. Kerpe Koyu'nun denizi hem çok temiz hem de tuz oranı düşük. Yürüyüş parkurlarında zaman geçirme imkanınız da var. Kerpe'ye gelirken oltanızı getirmeyi unutmayın! 
Erish Apart Hotel veya Saygın Butik Otel'de gecenizi geçirebilirsiniz.
 
POLONEZKÖY
 
İstanbul'a 25 kilometre uzaklıktaki Polonezköy, yeşilliklerin içinde, doğayla iç içe bir belde. Sabahları ormanın içinde kahvaltı yapıp, hamakta uzanabilir; istediğiniz zaman yürüyüş yapıp, istediğiniz zaman da bir restorana girip farklı tatlar deneyebilirsiniz. Polonezköy'de pansiyon ve otel alternatifi çok. Tavsiyemiz butik otellerden yana.
 
Kartepe-Maşukiye
 
İstanbul'a yakın olduğu için Maşukiye, son zamanlarda çok popüler oldu. Özellikle kayak tesislerinin açılmasıyla ilgi daha da arttı. Fakat burası sadece kışın kayak yapmaya gidebileceğiniz bir yer değil. Yazları yeşillikler içinde, dere kenarında ya da alabalık restoranlarından birinde iyi vakit geçirebilirsiniz. Kartepe'ye hangi mevsimde giderseniz gidin, mutlaka tepedeki kayak merkezini ziyaret edin. Mükemmel manzarası görülmeye değer. Konaklama için önerimiz, Sessiz Ev Çiftlik Otel.
 
KEFKEN
 
Şehre 160 km. mesafedeki balıkçı kasabası Kefken'in çok büyük bir plajı yok ama yine de denize girilebiliyor. Özellikle de Cebeci Plajı, bölgenin en sessiz kumsallarından biri. İsterseniz plajın yakınlarına çadır da kurabilirsiniz. 
Kefken'de her restoranın mönüsünde deniz mahsülleri var. 
Saygın Butik Otel veya Güdekoğlu Otel, Kefken'de konaklamak isteyenlerin uğrak adreslerinden.
 
Sapanca
 
İstanbul'a 100 km. uzaklıktaki Sapanca, mavi ve yeşilin iç içe geçtiği doğa ortamında tatil yapmak isteyenler için ideal. Temiz havası ve göl manzarasıyla eşsiz. Göl kenarında kahvaltı, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri Sapanca'da yapılması gereken aktivitelerin başında geliyor. Hafta sonu konaklamak istiyorsanız, Sapanca Bungalov'u tercih edebilirsiniz.
 
Begüm Toksoy/Boxer/Milliyet Cadde

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

 Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi
  • 14.03.2023 09:52

Antalya Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi

1100 yataklı hastanede 40'ın üzerinde ameliyathane ve 250'nin üzerinde yoğun bak ...

Türkiye'nin en hızlı akan nehirlerinden Karasu'da su seviyesi düştü
  • 11.01.2023 15:44

Türkiye'nin en hızlı akan nehirlerinden Karasu'da su seviyesi düştü

Türkiye'nin en hızlı akan nehirlerinden Erzincan'daki Karasu'nun su seviyesi, ya ...