maritbet girişmaritbet
İnşaat firmaları 'spa'ları projelerine dahil etmeye başladı

İnşaat firmaları 'spa'ları projelerine dahil etmeye başladı

Sağlık ve Doğal Terapiler Derneği Başkanı Nihat Ayçeman son dönemlerde inşaat firmalarının projelerinde spa gibi hizmetlere yer verdiklerini belirtti

Sağlık ve Doğal Terapiler Derneği Başkanı Nihat Ayçeman, masaj ve terapi alanında son 4-5 yıla kadar sadece otellerdeki hazır tesisi kiralamak ve işletmek isteyen birçok kişinin, artık inşaat projelerine yönelmeye başladığını belirterek "İnşaat firmaları, farklı olmak, dairesini satmak, daha fazla insanı çekebilmek için 'spa' dediğimiz sağlıklı yaşam konseptini, kendi projesine dahil etmeye çalışıyor." dedi.

Ayçeman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde inşaat projeleri hayata geçirilirken, yoğun iş temposundan yorulan bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek mimari tasarımlara da yer verilmeye başlandığını söyledi.

FARKLI SEÇENEKLER SUNUYORLAR 

Ekonomik gücü yüksek bireylerin otel konforunda evlerde yaşamak için rezidans projelerine yöneldiğini anlatan Ayçeman, bu projelerde kişilere alışverişten yeme içmeye, hamam ve saunadan havuza kadar farklı seçenekler sunulduğunu vurguladı.

Taleplerden yola çıkan inşaat firmalarının son dönemde sadece fitness ya da wellness merkezlerini projelerine dahil etmekle kalmadığını, buna artık masaj ve terapi hizmetini de eklediklerini ifade eden Ayçeman, şöyle konuştu:

"Son 4-5 yıla kadar sadece otellerdeki hazır tesisi kiralamak, alıp işletmek isteyen birçok kişi, turizmin de olumsuz bir seyir izlemesi yüzünden inşaat projelerine yönelmeye başladı. Yani hangi rezidans ya da sitelerde hamam, sauna konsepti varsa orayı kiralamaya çalışıyorlar. İnşaat firmaları, farklı olmak, dairesini satmak, daha fazla insanı çekebilmek için 'spa' dediğimiz sağlıklı yaşam konseptini, kendi projesine dahil etmeye çalışıyor."

Ayçeman, inşaat projelerindeki farklılaşmanın insanların yoğun iş temposundan ve farklı faaliyetlere zaman ayıramamasından kaynaklandığına dikkati çekti. İnsanların artık sağlıklı yaşam faaliyetlerinde bulunmak için birkaç saat yol kat etmek istemediğini dile getiren Ayçeman, şunları söyledi:

"Bazı girişimci ve işletmeciler, bu potansiyeli görüyor. Bir, iki daireyi tutup masaj ya da terapi merkezine çeviriyorlar. Bu da inşaat sektörünü şöyle birşeye yönlendiriyor: 'Sadece mükemmel bir mimari yetmiyor, sağlıklı, kaliteli yaşam, insanların bedensel, zihinsel ve ruhsal yönden kendilerini burada mutlu iyi hissetmeleri için tasarımı böyle yaparsak daha cazip olur.' Çünkü insanların günümüzde en çok aradığı şey sağlık. Her şeyi satın alabilirler ama sağlığı alamıyorlar. Bu yönden baktığımızda sağlık alanı, inşaat sektörünü renklendirmiyor değil. O da farklı bir cazibe katıyor."

TERAPİDEN ANLAYAN TERAPİSTE DANIŞMAK LAZIM 

Nihat Ayçeman, inşaat projelerinde masaj ve terapi hizmetlerine de yer vermek isteyen firmaların son dönemde kendilerine danışmaya başladıklarını ifade ederek "Bir mimar, işini mükemmel biliyor olabilir ama farklı bir bilgi ve deneyim gerektiren bir konuda uzmanla çalışılmadığı zaman bu tür yerde eksiklik çıkar." dedi.

Projeler hayata geçerken daha çok "var olanlardan kopyalama" yoluna gidildiğine dile getiren Ayçeman, şunları kaydetti:

"Diyelim ki terapiler ya da uygulamalar yapılıyor. Bir masaj odasının ölçüleri, renkleri, ışığı, her şeyi önemli. Oradan, buradan, fotoğraftan, katalogdan bakarak olmuyor bu işler. Bakıyorsunuz alıyor bir yerden kopyalıyor ama bir sürü eksik çıkıyor. Yani renginin hiç alakası yok. Renk, insanı terapi etmekten çok boğuyor, baskın halde olunca kişiyi baskılıyor. Sadece bir mimarın bakış açısıyla olmuyor, o zaman terapiden anlayan terapiste danışmak lazım. Kimisi yanlış zamanda arıyor bizi, iş işten geçmiş oluyor. Tonlarca para harcıyorlar, tonlarca malzeme harcıyorlar, iş işten geçmiş. Bizimkilerin büyük yanlışı bu. Hepsi de işe başlıyor, 'Ben biliyorum oraya bakarım, oradan kopya alırım.' İşe başlarken uzmanlarını bulup danışmak lazım."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat firmaları 'spa'ları projelerine dahil etmeye başladı
  • 29.04.2016 15:30

İnşaat firmaları 'spa'ları projelerine dahil etmeye başladı

Sağlık ve Doğal Terapiler Derneği Başkanı Nihat Ayçeman son dönemlerde inşaat fi ...